IRC-Galleria

Kotiuduin vihdoin :)Lauantai 29.07.2006 00:22

25.7.2006 joskus viiden aikaan tulin suihkusta ja totesin miehelle et juotko aamukahvit ni lähdetään sitten synnyttämään. Siinä hörpättiin kahvit ja pakattiin tavaroita, sairaalalla oltiin joskus puol kuusi ja vielä mietin ovella et käännytetäänköhän meidät takas.
Täti tutkaili hetken ja sano että pääsen ilokaasulle kun synnytyssali on siivottu, ja näin tapahtui...
Paskat se ilokaasu mitään hyvää ainetta ollut, ei helpottanu yhtään oloa. Siinä sitten lääkäri puhkas lapsivesikalvot ja laittoi kohdunkaulanpuudutuksen kun tarpeeksi kovaa huusin. Lääkäri lähti käymään jossain ja paikalle jäi Jere, minä ja kätilö, sitten kiekasinkin jo että nyt pitää ponnistaa. Kätilö huusi että jalat koukkuun ja kyljellesi takasin mutta huusin vastaan että se tulee nyt, täti oli salamana jalkojen välissä ja niin se sitten tuli kello 7:45. Jere leikkas napanuoran. Mulla oli helppoa, ei repeämiä, ei yhtään tikkiä. Lääkäri tuli hetken päästä huoneeseen kysyen että mites se nyt jo tuli, ensisynnyttäjähän tämä oli. Kävin suihkussa (jolloin kohdunkaulan puudutus alkoi toimimaan) ja laskettiin kätilöt ja muut aamukahville. Sit mut kuskattii osastolle.
Tyttö oli 47,5cm ja 2865 grammaa. On se elämä ihmeellistä :)
Juu pääsin tossa käymään Päksissä tutkimuksissa raskausmyrkytyksen johdosta, semmonen kuulemma tulossa mut ei vielä pahana. Sen takia piti sitten pakata jo omatkin tavarat, et jos ne ois ottanu sinne sisää mut eivät onneks ottanu.

Penska on siis nyt siis hyvin tasan 3kg ja totesivat että ei pitäis ainakaa yli lasketun ajan mennä, ootellaan siis koska neiti jaksaa tulla ulos... Ulko-ovi (lue kohdunsuu) oli pari senttiä nyt raollaan, masussa vissiin vähän kuuma?

Tulipahan samalla reissulla tarkistettua vielä reitti sairaalaan ja kesto, siel kun on niit tietöitä niin vois ehkä mennä muuta kautta, mie en ala pikkusee fiiattii synnyttämää kilometrejä pitkässa autojonossa... Luulenpa että tenava on ottanu miusta mallia jo ja syntyy ihan viime tipassa, toivottavasti, koska oon jättäny lastenhuoneen järjestelyn ihan viime tippaan taas (sukulaiset, tässä syy miksi aloin jo ensimmäisinä kuukausina haalimaan vaunuja ja muuta...)

Juu, täytyy muistaa vielä mainita että jos sairaalaan tulee kyläilijöitä niin tuokaahan kahvia termareissa, siellä on kuulemma huonoa kahvia, niistä joutuu kuulemma maksamaa eriksee päiväkorvauksen lisäks ja ne hoitajat varmaan ei anna sit juoda kahvia yli suositusten
(imettäjille ei yli 5 kuppia päivässä, riistoa!!!)

Huh, eiköhän tämä ollu tässä. Terve
>

Opetellaan saksaa...Perjantai 14.07.2006 17:06

Saksan kieli on suhteellisen helppoa. Se, joka osaa latinaa ja on tottunut sanapäätteisiin, oppii sitä vaivattomasti. Niinhän saksan kielen professorit tapaavat sanoa aina ensimmäisellä oppitunnilla. Sitten aletaan opetella der, das, den, dem sekä die, joiden sanotaan olevan ihan loogisia.

Jotta ymmärtäisimme, miten helppoa se on, otetaanpa esimerkki.

Aluksi, ostakaapa suurenmoinen saksankielinen kirja, joka kertoo hottentottien tavoista (auf Deutsch: Hottentotten).

Kirjassa kerrotaan kenguruista (Beutelratten), joita pyydystetään ja laitetaan häkkiin (Kotter), jotka on kankaalla (Lattengitter) peitetty. Näitä kankaalla peitettyjä häkkejä kutsutaan saksaksi (Lattengitterkotter) ja koska niissä on kenguru sisällä, niistä tulee (Lattengitterkotterbeutelratten).

Sattuipa kerran, että hottentotit saavat kiinni murhaajan (Attentater), jota syytetään erään äidin (Mutter), siis hottentottiäidin (Hottentottermutter) murhasta. Tällä äidillä on tyhmä ja tankkaava poika (Stottertrottel). Tämän vuoksi äitiä kutsutaan saksaksi (Hottentottenstottertrottelmutter) ja hänen murhaajaansa (Hottentottenstottertrottelmutterattentater). Poliisi nappaa murhaajan kiinni ja sulkee hänet väliaikaisesti kenguruhäkkiin (Beutelrattenlattengitterkotter), mutta voi - vanki pääsee karkuun!

Suuretsinnät alkavat välittömästi ja eipä aikaakaan, kun eräs soturi palaa kylään huutaen:
"Sain murhaajan (Attentater) kiinni!"
- "Niinkö? Kenet?" kysyy päällikkö.
- "Lattengitterkotterbeutelrattenattentater", vastaa soturi.
- "Mitä? Senkö murhaajan, joka oli kankaalla päällystetyssä kenguruhäkissä?" kysyy hottentottien päällikkö.
- "No sen juuri," vastaa hottentotti, "Hottentottenstottertrottelmutterattentater" (Murhaajan, joka tappoi hottentottiäidin, jolla oli tyhmä ja tankkaava poika)
- "Mutta siinä tapauksessa," sanoo päällikkö, "olisit voinut heti sanoa, että kiinni on otettu Hottentotterstottertrottelmutterlattengitterkotterbeutelrattenattentater!"

Ehkä voisin alkaa valmistautumaan...Tiistai 04.07.2006 15:07

"Pehmeä ja alkanut avautumaan" Mutis lääkäri tänään neuvolassa, ilmeisesti voin ruveta miettimään mitä otan synnytykseen mukaan. Sit ne tätit yritti vielä et tuntuuko pää, voi juma... Onneks ne tajus et sen tuntee paremmin vatsan päältä...kohtahan sit voi alkaa vauvan hiuksia harjaamaa vai? Laskettuun aikaan ois sellai 4 viikkoa. Ehkä siis voisin pitää siivouspäivän ja koota vaunut varastosta.

Eilen tajusin vasta tosissani miten vähän aikaa on jäljellä, tänään se iski vielä pikkasen kovempaa, ja toivon mukaan Jere ei rupea jänistämään synnytystä kun se eilen mietti et ei kai se voi töistä synnytykseen lähteä, jos muksu alkaa tulemaan työaikana. Hiukan outoon ajankohtaan ilmotti... Pitäisköhän mun kysyä jotain muuta tukihenkilöks varmuuden vuoks...? en mä siel yksin haluis kitua, mut varmaanhan se on sit pakko. Mä taidan alkaa keittelei kahvia ja ruveta siivoomaan. Jos mua ei oo yli 12 tuntii näkyny kirjautuneena galleriassa niin varmaan oon sit laulamas tommolan kansallislaulua (suoraa huutoa) Lahdessa. Morjens!

Joku tommonen...Tiistai 27.06.2006 11:20

Jos tunnet tän nimisistä ihmisistä yli 40 olet todella suosittu, ja hyvä kaveri. (Uskokoon ken tahtoo...)
Haasta viisi kaveriasi tekemään tämän.

[1] Anna
[2] Antti
[3] Anu
[] Arttu
[] Atte
[] Birgi
[] Eila
[] Enya
[4] Erkki
[] Essi
[] Evita
[5] Hanna
[] Hanne
[6] Heidi
[7] Heikki
[8] Helena
[9] Heli
[10] Iida
[11]Ira
[12] Jaakko
[13] Jaana
[14] Janne
[15] Jani
[16] Jenna
[17] Jenni
[18] Janette
[19] Janika
[] Janna
[20] Jere
[21] Jesse
[22] Johanna
[23] Joonas
[]Joona
[] Juuso
[24] Juho
[] Kaisla
[25] Kaisa
[26] Kari
[27] Kati
[28] Laura
[] Leila
[] Lotta
[29] Markku
[30] Marko
[31]Markus
[32] Meri
[33] Mia
[34] Miia
[35] Mika
[36] Mira
[] Niki
[] Ninni
[37] Niina
[] Niti
[38] Nina
[]Nuutti
[] Pertti
[] Pete
[39] Pia
[40] Piia
[41] Riikka
[42] Riina
[43] Riku
[] Saara
[44] Sofia
[45] Sara
[46]Sami
[47] Sanna
[48]Sanni
[49] Sari
[50] Sini
[]Simo
[51] Taina
[52] Taru
[53] Terhi
[54] Tiina
[55] Timo
[] Timppa
[56] Tomi
[57] Toni
[] Tuomo
[] Tuukka
[] Uki
[58] Vesa
[59] Viivi
[60] Ville
[]Vilma
[61] Joni
[62] Matti
[63] Mikko
[64] Teemu
[65] Eveliina


No huhhuh... Kylläpäs niitä olikin paljon...

Vauvanhoitoa :)Maanantai 12.06.2006 12:11

Jere nukkuu, tyttö nukkuu, mä en saa unta. Olisin luullu et tää kaverin vajaan parin kuukauden ikäinen tyttö valvottais mua koko yön- mitä ei tapahtunutkaan. Niinpä mä nukuin hyvin, heräsin ainoastaan kerran ihmettelemään että eikö se vauva aio syömään nousta ollenkaan. Jere ei heränny kertaakaan, ei edes kun tyttö viimein vaati ruokaa muutamalla inahduksella- mutta ei huutanut. Toivottavasti omasta lapsesta tulis myös rauhallinen. Ja ilmeisesti tää vauvanhuonekin toimii. Mua sitten ärsyttää tälläset aamut kun ois itse oikein virkeä eikä voi tehdä oikein mitään kotitöitäkään kun ei halua kolistella muita hereille. Täytyy varmaan keittää uudet aamukahvit ja jäädä passiin jos tytsky heräilis ja pääsis vaipan ja vaatteiden vaihtoon kohta... :)

Jipii, sukukokous xDTorstai 08.06.2006 12:06

Jes, tänään saa pitkästä aikaa nähdä serkkua ja sen tytärtä, viime tapaamisesta on kaks vuotta. (Saman verran mitä oon Jeren kans seukannu) Saa taas lisää vauvanvaatteita, vähän isommalle muksulle tosin, mä aavistelinkin et noi vaatteet mitä kaapissa nyt on jää pieneks aika nopeasti.
Broidi (sukulaisten kesken aivo) roudaa mulle pinnasängyn, täällähän on sitte kaikki valmista, kaivan vaan vaunut häkkikellarista ja puhdistan ne. Tietysti pitää vähän jotain killuttimia hommata vaunuihin ja sänkyy.

Ja siihen ne hyvät uutiset sitten loppu... Neiti mun masussa ei meinaan jaksanutkaan olla pää alaspäin, se vähän pyörähti eilen. Tosin kyllähän sitä ruvetaan sitten kääntämään jos se ei itse käänny kun viimeinen kuukausi alkaa. Neuvolakäynnit on nykyää parin viikon välein ja mun ois tänää varattava aika synnytyssairaalaan tutustumiseen. tosi kivaa niinku... pikkasen alkaa tulemaan sellai hassu olo vatsan pohjalle...-juu se potkii taas ja kovaa. Ja jänskättää..

Joo mie lähen käymää tikkien poistossa ja sit tuun kotia takas ja kaivetaa noi virvelit tuolta jostain-jos vaikka iltapäivällä ois taas uus katastrofi valmiina- tipun veneestä tai jotain -mitäs oon näin tapaturma-altis yksilö. Heissan!

Tälläsiä mun päivät on oikeesti...Lauantai 27.05.2006 15:41

Lastentarhanopettaja auttoi päiväkodin poikaa
panemaan saappaat jalkaansa.
Opettaja kiskoi minkä jaksoi samalla kun poika työnsi jalkaa
saappaaseen, mutta helppoa se ei totisesti ollut.

Kun toinenkin saapas vihdoin oli jalassa,
opettajalla oli jo ihan hiki.

Ei ihme, että hän melkein voihkaisi kun poika ilmoitti:
-Ne on väärässä jalassa. Valitettavasti poika oli oikeassa.

Saappaiden riisuminen ei ollut yhtään sen helpompaa
kuin niiden jalkaan vetäminen. Opettaja onnistui vaivoin
pysyttelemään tyynenä kun hän toistamiseen kiskoi ahtaat
saappaat paikoilleen.

Siinä samassa poika huomautti: -Ei nää ole mun saappaat.

Opettaja puri jo kieltään
jottei karjuisi pojalle:
-Mikset sinä sanonut mitään!
Kun hän oli kiskonut hankalat saappaat uudelleen pois, poika selitti:
-Nää on mun veljen saappaat. Äiti käski mun panna ne tänään jalkaan.

Opettaja ei enää tiennyt itkeäkö vai nauraa.
Hän kumartui taas kerran punnertamaan saappaita pojan
jalkaan. -Huh huh, valmista tuli, vihdoinkin.
-Missäs sinun käsineesi sitten ovat? opettaja kysyi pojalta.
-Äiti pani ne aamulla saappaiden sisään.

MIESTEN AAMUTOIMETTorstai 25.05.2006 14:04

1. ENGLANTILAINEN JOHN
- hän herää vaimonsa vierestä, menee jääkaapille, ottaa sieltä munia ja pekonia, paistaa ne ja lähtee töihin.

2. RUOTSALAINEN ÅKE
- hän herää poikaystävänsä vierestä, menee jääkaapille, ottaa sieltä munia ja pekonia, paistaa ne ja lähtee töihin.

3. RANSKALAINEN JEAN-PIERRE
- hän herää rakastajattarensa vierestä, menee jääkaapille, ottaa sieltä munia, paistaa ne, syö ne patongin kera ja lähtee töihin.

4. VENÄLÄINEN IGOR
- hän herää vaimonsa, siskonsa, mumminsa, veljensä, serkkunsa, kaimansa, tätinsä ja setänsä vierestä, menee sinne missä jääkaapin pitäisi olla, raapii muniaan ja lähtee töihin.

5. KIINALAINEN CHI JONG
- hän herää syntyvyydensäännöstelijän vierestä, menee sinne missä jääkaapin pitäisi olla, raapii itseään sieltä, missä munien pitäisi olla, ja lähtee töihin.

6. SUOMALAINEN JORMA
- hän herää käyttämättömien muniensa vierestä, toteaa, että vaimo on vienyt jääkaapin ja pekonit, ja jättää menemättä töihin, koska on kannattavampaa nykyään pysyä kotona.
Kyllästynyt miehiin? Jospa tilaisit postimyynnistä korvikkeen.
Sopiva malli jokaiselle!

ROPELAATTORI
On vuoteeseen asetettava laite, joka aina saatuasi unen päästä kiinni alkaa väkisin tunkeutua saman peiton alle takapuolesi kohdalta.

AUTOMAATTINEN KANAVANVAIHTAJA
Televisioon kytkettävä musta laatikko, joka katkaisee välittömästi katsomasi ohjelman, jos toiselta kanavalta tulee toimintaleffa, formulaa, jalkapalloa tai muuta urheilua. Ellei tule, se räpsäyttää säännöttömin väliajoin auki teksti-tv:n ja selaa joka kerta läpi kaikki urheilutulokset.

PYYKINVÄRJÄÄJÄ
Haaveiletko miehestä, joka auttaa kotitöissä? Tämä on sinun laitteesi. Kyseessä on väripatruuna, joka pesuainelokeroon asennettuna laukeaa ja värjää koko pyykin joko sinertäväksi tai vaaleanpunaiseksi. Patruuna ei laukea aivan joka kerta, mutta todennäköisimmin juuri silloin kun koneessa on lempipuserosi. Mainio naiselle, joka kaipaa jännitystä elämäänsä.

KARVAPÖLÄHDYS
Lavuaariin asennettava laite, joka 15 minuutin sisällä siitä kun olet pessyt pesualtaan, pöläyttää puhtaalle posliinille partakarvan pätkiä. Luxusmallissa on lisävarusteena hammastahnaläiskitin, joka ruiskii hammastahnaa oikein asennettuna jopa parin metrin päähän.

KAUPPAKESKUSVALITIN
Kännykkään kytkettävä toiminto, joka ryhtyy päästelemään epämiellyttäviä marisevia ääniä, jos viivyt liikkeessä yli 5 minuuttia. Lisälaitteena saatavissa myös rähisevä saldorajoitin.

OSTOSHÄLYTIN
Luotto- tai pankkikorttiin ohjelmoitava toiminto, joka saa kortin lukulaitteen ulvomaan, mikäli kortilla yritetään maksaa lasten- tai naistenvaatteita, meikkejä, kenkiä tai muuta ruokaa kuin makkaraa. Hälytin pysyy hiljaa, kun sillä maksetaan porakonetta, työkaluja, autotarvikkeita tai tietokoneen lisäherkkuja.

ESIKÄSITELTY SANOMALEHTI
Aamun lehden voi nyt tilata esikäsiteltynä siten, että etusivun tilalle on taitettu urheilusivut ja yksi sisäsivu on ylösalaisin ja väärässä paikassa. Lehti on myös esirutattu mahdollisimman paksuksi möykyksi.

VISKIBASSO-VIESTIPALVELU
Palvelu, joka toimittaa kännykkääsi päivän mittaan viestejä, kuten: "En ehdi syömään", "Piipahdan poikien kanssa kaljalla", "Hae auto korjaamosta", "Sori en ehtinyt kauppaan", "Hae sinä lapset tarhasta", "Miksi kaikki sukkani ovat pyykissä", "Olet unohtanut silittää paitani".

MURUSTIN
Laite, joka aamulla lähdettyäsi töihin levittää leivänmuruja pöydälle ja lattialle. Tämä huokea laite on jokaisen sinkkunaisen minimivaruste.

AJANSYÖJÄ
Luxus-paketti, joka sisältää kaikki yllämainitut toiminnot ja vielä paljon muuta yllättävää. Saat anoppipalvelun, joka käy vähintään kerran viikossa silmäilemässä kotiasi halveksivasti ja joka tekee ylivoimaisesti parempia lihapullia kuin sinä. Eikä tässäkään vielä kaikki: Juuri kun alat tottua Ajansyöjääsi, se rullaa ulos ovesta ja liimautuu magneetin lailla nuorempaan sinkkunaiseen. (Anoppipalvelu jatkaa siitä huolimatta käyntejään sinun kotonasi ja kertoo pyytämättä yhä uudestaan, miksi et alun perinkään ollut sopiva omistaja Ajansyöjälle).