IRC-Galleria

Mordiggian

Mordiggian

- Refuse to bow down, refuse to learn.

Blogimerkintä

« Uudempi -
Tuossa lauantai aamusta huomasin taas istuskelevani sohvallani Nalle Puh (tm) bokserit jalassa aamukahvia lipittäen. Piti siinä sitten katsella hieman tulevien SM-liigan finaalien ennakoita. Jossain välissä kuitenkin ajauduin SUBin puolelle ja siellähän se jälleen pyöri kotimainen laatulautakunta tuomioita jakamassa. En tiennytkään mitä kaikkea ihminen voi oppia vain 0,95€ maksavia viestejä seuratessa. Opin mm. sen että maanviljelijät ovat loisia, Pohjois-Koreassa on todellista vapautta, tatuointi naisella on merkki prostituoidusta ja alemmasta sosiaaliluokasta, erään tytön naapurissa asustelee varmaan nudisti ja paljon muuta. Haukuttiinpa siellä vielä Ilkka Kanervaakin.

Tuo on sellainen asia josta pitänytkin tässä jo parin viikon mittaan avautua muutamaan otteeseen. Lähinnä tapaan jolla se tuodaan täysin medialukutaidottoman kansan tietoisuuteen. Iltasanomat ja Iltalehti nyt tietenkin aina revittelevät toissijaisilla asioilla Seiskan ja Hymyn tyyliin, mutta olinpa erehtynyt pitämään mm. MTV3:n uutisointia kohtalaisen laadukkaana. 45 Minuuttia on ohjelma jota on ollut aina hauska seurata. Olen aina pitänyt sitä ainakin puoliksi vakavasti otettavana ja objektiivisesti aiheisiinsa suhtautuvana ohjelmana, mutta mitäpä vielä. Heti kun kyse on miehestä ja naisesta julkisuuden valokeilassa alkaa hullu populistinen paskanjauhanta. Mies on se sika ja paska ja runkkari ja pervo ja iljettävä elostelija. Nainen on uhri. Varsinkin jos mies on erehtynyt viettämään OMAA sosiaalista elämäänsä ja tekemään tuttavuutta johonkin henkilöön jonka havaitsi mielenkiintoiseksi. Ei tässä mitään. Ja tuo tuttavuuden tekemisen kohde on näyttänyt vihreätä valoa ja he ovat olleet pidempäänkin yhteydessä. Ilmeisesti aivan hyvässä yhteisymmärryksessä.

Nyt sitten toisaalla joku yksinhuoltajaäiti saa luvan perästä retostella pääministerimme asioilla tuoden näin esille sen, että julkisuuden henkilö ei nauti samanlaisesta yksityisyydensuojasta kuin tavallinen tallaaja, niin eikös tämä em. porsas nappaa porkkanan ja myy viestit ensimmäiselle roskalehdelle joka vastaan tulee. Hintakin oli muistaakseni vielä sen verran naurettava, että köyhä duunari jolla on edes hieman selkärankaa, tervettä järkeä ja kunnioitusta kanssaihmisiään kohtaan ei edes sylkäisisi moista summaa kohti. Tästä alkoikin sitten mylläkkä. Ilmeisesti maamme vasemman siiven ohjastama media sai tässä mukamas tehokkaan lyömäaseen ulkoministeriä kohtaan ja sitä paukutettiinkin sitten viikkotolkulla. Julkisuuden kipeä porsas kertoili laatujournalismia edustavalle 7 Päivää lehdelle mm. kuinka meinasi tappaa itsensäkin jossain välissä ja hullu kansa ostaa ja nielee kaiken mitä heille keksitään kertoa.

Kanervan puoluetoverit koittivat vuorotellen mediassa kertoa, että on hänen oma asiansa mitenkä yksityisasiansa hoitaa, mutta tämä ei medialle kelvannut. Se alkoi revittelemään osittain Kokoomuksen suulla kuinka heidän pitää arvioida uudelleen nauttiiko Kanerva yhä puolueen luottamusta. Aikansa tätä myllyä jatkui ja suuri osa kansasta saatiin vakuutettua että ei ole oikein lähettää tekstiviestejä. Tai julkisuudessa olevalla henkilöllä ei ole oikeutta pitää omia asioita omana tietonaan vaan ne tulee välittömästi esittää koko kansan tietoisuuteen. Henkilökohtaisesti kävi kyllä miestä sääliksi. Omankin eukon kanssa useaan otteeseen kehuttu tämä "uusin Ruusunen" maasta taivaisiin, eikö nyt aikuisellä ämmällä ole parempaa tekemistä?

Noh, potkuthan siitä sitten tälle pitkän poliittisen uran tehneelle ministerille lopulta tulivat. Miehelle joka vielä hetki sitten nautti kansan suosiota ja jonka riveissä jo presidenttipeliinkin alettiin valmistumaan. Ei muuta kun ukko ulos, "kansa" on puhunut. Ja tietenkin tämä "glamour malli" ilmoittaa samantien, että ei aio kantaa vastuuta miehen potkuista. Ei tietenkään. Eihän sitä voi ihmiseltä vaatiakaan sen vertaa kunnioitusta toisia kohtaan, että pitää kahdenkeskiset asiat kahdenkeskisenä. Kyllähän kaiken pitää saada myydä eniten tarjoavalle vailla vastuun häiventä.

Jos jotain "hyvää" asiasta pitää löytää niin ainakin se, että uusi pääministeri on kaikkien tähän noitajahtiin osallistuvien vasureiden iloksi vielä entistä NATO myönteisempi ja Amerikka henkisempi. Enkä sano, että olisin näistä asioista hyvilläni, hyvilläni olen siitä että edes joitain otti omaan nilkkaan tuokin jahti.

Ps. Se pitää vielä selkeyden vuoksi mainita, että tässä kirjoituksessa ei ole pyrittykään ottamaan kantaa millään tavalla suomen poliitiikkaan vaikka politiikan henkilöitä käsitelläänkin. Se on minulle ihan sama minkä puolueen riveissä kukakin seisoo, mutta kyllä mielestäni ihmisellä pitää olla oikeus yksityiselämään vaikka olisi kuinka esillä mediassa. Arvomaailmasta riippumatta.

Pps. Suomalaisesta oikeustajusta vielä sen verran, että samaan aikaan mm. se äiti joka oli jättänyt konttausikäisen vauvansa talvipakkasiin tienvarteen sisävaatteissa saa pitää huoltajuutensa ja joutuu maksamaan pojalleen jopa 1500€ korvauksia. Tämähän on ymmärrettävää, kyseessä on kuitenkin nainen eikä yksikään mies voi ymmärtää kuinka stressaavaa elo vauvan kanssa on. He kun istuvat töissä tai baarissa vuorokauden ympäri.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.