IRC-Galleria

Morsum

Morsum

They call me Sonic cuz I am faster than sound I keep on jumping around

ÄänestäminenMaanantai 22.01.2007 01:16

Pian on taas aika valita uusi ja uljas eduskunta hyvin toimivalla demokratialla. Minä en pidä nykyisenlaisesta demokratiasta. Suurin syy on se, että tavalliset kaduntallaajat pääsevät äänestämään. Kuka tahansa kohtuuttomia tukia vetävä maajussi saa äänestä. Ei väliä mielipiteistä, maailmankatsomuksesta, yleissivistksestä, ei mistään. Se fakta, että ihminen on täyttänyt 18 vuotta antaa oikeuden äänestää vaikka äärioikeistolaista pelkästään siitä syystä, että tämä on röyhtäillyt suustaan oikeanlaisia, maajussin korvaa hiveleviä sammakoita ja aivopieruja.

Äänestäminen on vakava asia. Ehdokaiden jos keiden pitäisi se tietää, mutta heillekkin se on vain keino saada pitää tuottoisa työpaikkansa, ei päästä vaikuttamaan maan asioihin. Puolueet jälleen kerran pääsevät nuoleskelemaan kansan suklaatehdasta näyttelijöillä, misseillä ja ties millä. Pahimmillaan näiden korvien välissä ei tunnu puheista päätellen olevan mitään. Puoleelle tämä ei tietenkään merkkaa mitään, sillä heidän ainoa tavoitteensa on saada mahdollisimman suuri pääluku valituksi etteivät rahatukien virrat tyrehdy.

Toivon kansan jättävän oikein massiivisella joukolla äänestämättä. Pääasiallinen syy tähän on, ettei kansa tiedä mitä se tarvitsee. Kansa tietää vain mitä se haluaa. Yksinkertaisesti menestyspuolue lupaisi kaikille loputtomasti kaikkea. Olen varma että aikanaan tuollainen puolue saisi pari päätä jopa eduskuntaan. Kansa on kyvytön äänestämään. Kansa ei tiedä politiikasta mitään, eikä edes halua tietää. Kansa äänestää sitä, joka on heitä parhaiten mielistellyt. Kansa ei todellakaan äänestä sellaisia, jotka olisivat valmiit tekemään radikaaleja, mutta ehdottoman välttämättömiä ratkaisuja, kuten rajoittamaan yksityisautoilua ja rankaisemaan tieten tahtoen epäterveellisesti eläviä ihmisiä.

Toinen, hieman kaukaahaetumpi, mutta minulle erittäin sydäntä lähellä oleva syy on, että haluan nykyisenlaisen demokratian lakkaavan olemasta. Haluan nähdä vallassa vahvan johtajan, johon kansa voi turvautua, ja jonka hallitus antaa eduskunnalta kyselemättä viisaita mahtipäätöksiä. Apunaan hallituksella voisi olla tietynlaista veto-oikeutta käyttävä pieni, mutta hyväpalkkainen aristokraattienuvosto. Poliittisten henkilöiden valinta täytyisi tapahtua vain luotettavien kansalaisten taholta, ja virkakausien tulee olla kaikkein lahjakkaimpia lukuunottamatta rajoitettu maksimissaan neljään.

Aion äänestää vihreitä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.