IRC-Galleria

Morsum

Morsum

They call me Sonic cuz I am faster than sound I keep on jumping around

MakuuhuonekäytösMaanantai 09.04.2007 00:46

Makuuhuone on hiljainen huone. Makuuhuoneessa hiljaisuus ja siveys ovat kuninkaan ominaisuuksia. Sen sijaan hälinä ja suulaus ovat erityisesti vuoteessa ei toivottuja tapoja.
Noustessasi, tai mennessäsi vuoteeseen, muista häeliäisyys. Ole tarkkana ettet paljasta toiselle mitään sellaista ruumiinosaa, jotka tavat ja luonto ovat peitettäväksi tarkoittaneet. Jos jaat vuoteen toisen kanssa, lepää hiljaisesti, äläkä turhaan kääntyile. Erityisen epäkohteliasta on vetää peitto toisen päältä. Yhteisenen peitto ei tietenkään ole suositeltavaa, sillä siveellisyyttä edistämään molemmilla pitäisi olla oma. Levätessä käsien olisi oltava peiton päällä.
Ennen nukahtamista tee kädelläsi ristinmerkki, ja omista itsesi Herrallemme osoittamalla lyhyt rukous Kristukselle. Se on hyvä tapa saada hyvät yöunet. On myöskin suotavaa aloittaa uusi huomen lyhyellä, mutta hartaalla rukouksella.
Kun olet herännyt, muista peittää peitettäväksi tarkoitetut alueet ennen nousua. Tämän jälkeen käytyäsi käymälässä, huuhtele kasvosi, kätesi ja suusi. Erityisesti nuorten on tämä muistettava, sillä nuorten on kaikki keinot käyttäen yritettävä pitää itsensä terveenä ja edustuskelposina. Niille, joille on määräytynyt alhaisempi, talonpoikaisempi syntyperä, nämä hyvät tavat ovat erityisen tärkeitä. Onhan selvää, että hyvillä tavoilla alhaisempikin kantaa moraalin kultaista kruunua päänsä päällä. Epäsuotuisa kohtalo voidaan ainakin osittain korvata tapojen kauneudella.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.