IRC-Galleria

Blogi

- Vanhemmat »

-___-;;Torstai 20.10.2005 02:25

Huomenna on kuorma-autoinssi. Jaiks.

Siinä mielessä ahdistavaa että kun tietää osaavansa, niin jos panikoi ja mokaa siksi se ottaa miljoonasti enemmän päähän kuin se, että ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi taitava. Ei voi syyttää kuin itseään ja sekös ottaa pannuun :/

Lomaviikkoni on kyllä ollut todellista laiskottelua. Ajotuntien lisäksi olen vain pelannut the Simsiä päivät pitkät. Ja katsonut Ihmeperhettä. Ja vaikka tämä todellakin oli suuri suunnitelmani (kirjojen lukemisen lisäksi), joten ottaa päähän kun tunnit katoavat niin haipakkaan. Ilmeisesti ihmisellä ei koskaan ole liikaa aikaa istua kotona pyjamassa ja haista pahalle.

...Perjantai 14.10.2005 18:53

...
Sain 88 pistettä tuosta saksanaineesta.

Iso WTF.

AUF WIEDERSEHEN - ICH LIEBE BABELFISH!Keskiviikko 12.10.2005 19:04

Enpä tiennyt, että saksan kirjoittaminen saattaisi olla näin huvittavaa :,D Hunajapiiraiseni auttoi minua (lue = teki yli puolet työstä puolestani) vääntämään saksanaineeni. Siitä tuli muuten pirun hieno. Minäpä suomennan sen teille.


1. NÄKEMIIN

"Halauisitteko kinkkua?" kysyi Mona sunnuntain aamiaispödässä vanhemmiltaan.
"Mikä sinua oikein vaivaa, Mona? Luulin, että olet vegetaristi..." vastasi hänen isänsä.
"Niin olen. Mutta... haluaisin keskustella kanssanne eräästä asiasta." sanoi Mona.
"Ei! Ethän vain ole raskaana!" huudahti Monan äiti Inge.
"Ei, ei! Se liittyy kesäsuunnitelmiini."
"Aa. Mutta isäsi ja minä ajattelimme, että kaikki on järjestyksessä - ja sinun täytyy vain löytää kesätyöpaikka."
"Muttta minulla on tarpeeksi rahaa. Olen nuori, olen kaunis, olen vapaa" Minun täytyy elää!"
"Onko hän päissään? Inge, uskotoko, että hän käyttää huumeita?"
"Isä kiltti, kuuntele. Minä haluan lähteä Interreilaamaan etelään päin. Kaikki ystäväni tulevat myös: Meike on jo keskustellut asiasta vanhempiensa kanssa."
"Ei missään tapauksessa! Tämä on hänen ideansa, eikö olekin? Poikaystäväsi. Hän tietää vaikeuksia, se on varmaa."
"Se oli minun ideani. Muut haluavat yksinkertaisesti tulla mukaan. Haluan nähdä maailmaa, isä. Ei riitä, että vain luen siitä - haluan kokea sen."
"Koe se jollain muulla tavalla, interrail on aivan liian vaarallista!"
"Mutta isä--"
"Olet liian nuori!"
"Olen 20-vuotias!"
"Ja asut silti vanhempiesi kanssa!"
"Koska sanoit minun olevan liian nuori muuttamaan omilleni!"
"Sinä olit ja olet edelleen."
"Olet mahdoton, isä! En tarvitse lupaasi, minä teen tämän matkan. Ja ainoa asia, jonka voit tehdä, on ruokkia kissani sillä välin kun olen poissa." sanoi Mona ja juoksi ulos keittiöstä.
"Hän ei kunnioita meitä enää lainkaan, Inge. Mitä oikein teemme?"
"...Varmaankin ruokimme hänen kissansa."Hieno, eikö vain? Odotan ällää. Ja bonukseksi perään Babelfish-käännös saksankielisestä alkuperäisversiosta enkuksi, bitte.


1. GOOD-BYE

"would they like ham?" Mona at the sun-daily breakfast table asks its parents.
"what is loosely with you, Mona? I believed that you are vegetarian."answer its father Ulrich.
"is correct. But. I have still something I must with their discuss ", say Mona.
"no! that cannot be that you are more schwanger!" Monas nut/mother Inge proclaimed.
"no, no! It concerns my summer plans."
"oh so. But your father and I thought that everything already is correct - and you must a summer work nevertheless find."
"however I have already enough money. I am young, I am beautiful, I am free! I must live!"
"is it star hailful? , you believe Inge that she uses drugs?"
"request dad, listens. I want to make a Interrail journey to the south. All my friends come also: Meike already discussed with its parents."
"absolute not! It is its idea, was not? This friend of their. It is trouble, it is for safe."
"it was my idea. Other straight wanted to come along. I would like to see the world, to dad. It is not enough, so that I read straight over it - I would like to experience it."
"Erfahrst you it in any other way, Interrail journey is too dangerous!"
"however dad"
"you is too young!"
"I am 20 years old!"
"and still you live with your parents."
"because you says that I was too young on my to even move!"
"you were and are still."
"you are impossible, dad! I do not need your permission, I this journey will make. And the only thing, which you can make, is to be drawn in my cat, during I away is." Mona says and runs away from the kitchen.
"more respect for us, Inge does not have you. Which we can do?"
"... supposed anything however do not draw in their cat."

.... Babelfish is possessed by Yoda. IT MUST BE!

Kaikki kondiksessa?Tiistai 11.10.2005 21:49

Kävin uudestaan autokoululla sopimassa kuorma-autotuntini ja ajokokeen ensiviikolle. No, eipähän tarvitse miettiä mihin syyslomansa kuluttaisi, se menee ympäri kaupunkia körötellessä. Mutta sittenpä on sekin hoidettu pois päiväjärjestyksestä. Plus jäähän päivisin aikaa lukea pois kaikki ne kirjastokirjan: pitää ajatella positiivisesti.

Kävin myös hakemassa varaamani hameen ja ruokaakin ehdin ostaa. Olen nyt yrittänyt ostaa kaiken mahdollisen luomuna ja joko kotimaisena tai reilun kaupan tuotteena, joten ensin piipahdin Ekolossa. Jaksan mainita tästä erikseen koskan yritän tehdä teidät kaikki kateelliseksi kun loistavalla aasinsilta-virtelmälläni hyppään siihen, mitä kokkasin: kookosriisiä ja paistettua kananmunaa. Ei kuulosta erikoiselle? Et tiedä, mitä menetät ^__^ Helppoa tehdä kuin mikä: vaaleaa riisiä keitetään vain puolet keittoajasta suolavedessä, loput kookosmaidossa. Lisätään teelusikallinen hunajaa. Pieni ripaus suolaa, pippuria ja chiliä&valkosipulikastiketta ei ole pahitteeksi, mutta ilmankin pärjää oikein hyvin. Makeutta tasapainottamaan paistetaan sitten kananmunariekaleita, jotka maustetaan suolalla. Haastan kokeilemaan jos et hyvällä usko.

Illaksi on taas ihan luvattoman paljon hommaa. Saksanaine pitäisi vääntää ja opiskella yhteiskuntaoppia huomista läksynkuulustelua varten. Yleensä en ota paineita siitä, että opettaja pitää siihen mennessä opiskellusta alueesta pienen suullisen testin, mutta tilanne ei olekaan ihan normaali - ensinnäkin opettaja on uskomattoman tiukka ja toisekseen vihaa minua.

Ok, elikkä juttuhan meni näin: oli maananta-iltapäivä jakson alussa. Opettaja suunnitteli kurssillemme opintomatkaa Helsinkiin, eduskuntaan, ja tietysti juuri Studia-messujen kanssa samalle päivälle. Kun opettaja sitten pohdiskeli, moniko ryhmästä oli menossa Studiaan ja olisiko kiinnostusta ja aikaa tarpeeksi, viittasin. Esitin, että jos eduskuntaan mennään, voisimme jättää rakennuksen kiertämisen väliin ja mennää suoraa täysistuntoa/kyselytuntia kuuntelemaan, sillä rakennuksen kiertäminen vie aikaa ja - tämä lienee avainsana - tylsää. SIitäkös opettaja pillastui. Hän pyysi lopettamaan puhumisen. Yritin vielä selvittää, että minulla ei ole mitään itse eduskuntakäyntiä kohtaan, rakennuksessa ravaaminen ei vain ole mielekästä. Ei ilmeisesti oikein tehonnut - opettaja sanoi, että: "en halua sinun lietsovan tällaista mielialaa - minä toivon, että sinä et tule tällä retkelle lainkaan." Ok, ei sitten. Opettaja on vihainen ja minä tyrmistynyt. Tällaista inhoa aiheutettuani olen suhteellisen varma, että minut laitetaan läksynkuulustelussa koville. Siksi siis pänttääminen.

Olikohan muuta? Ai niin, the Wallflower- ja Othello-mangoista oli ilmestynyt numero 5. Ostin ne tietysti heti (olen addiktoitunut) ja nyt ne tuijottavat minua syyttävästi kun kylmäkiskoisesti sysäsin ne hyllyyn enkä aloittanut lukemista ensitilassa kuten yleensä. Saas nähdä kauanko pystyn vastustamaan kiusausta.

NukkumaijaTiistai 11.10.2005 01:30

Minua on väsyttänyt koko päivän johtuen siitä, etten meinannut saada yöllä unta. Pyörin sängyssä monta tuntia, mikä on minulle aika pirun harvinaista - normaalisti nukun missä vain, millaisissa oloissa tahansa. Aamulla sitten oli kärttyinen olo kun kello soi. Jotenkin tuntuu epäreilulta, että täysin minusta riippumattomista joudun sietämään koulupäivän väsyneenä. Toisaalta, koska olin niin tiltissä, onnistuin piristämään n. 40 ihmisen päivää; dyykkasin kesken erään äidinkielenopettajan tunninpitoa luokkaan pyytämään koettani kun en havainnut, etteivät pulpeteissa istuvat nuorukaiset suinkaan ole kurssitovereitani. Kun opettaja sitten ystävällisesti sanoi minulle, että tunti on kesken, räpäytin silmiäni, sanoin "aijaa" ja käännyin kannoillani ja suoraa luokasta ulos. Oppilaat remahtivat nauruun. Harmi kyllä loppupäiväni ei ollut yhtä mieluisa (osaan nimittäin toki nauraa itselleni), vaan lakitiedon tunti oli uskomattoman piinallinen - jostain syystä opettaja tuntui olevan minulle vihainen jostain (ilmeisesti viimeviikon poissaoloistani) ja ei antanut minun vastata - hän sanoi kyllä nimeni, mutta olin päästänyt vasta kaksi sanaa suustani, hän päätteli etten tiedä vastausta ja pyysi Ixionia puhumaan. Ja jälleen kerran räpäyttelin silmiäni.

Mutta jottei jäätäisi negatiiviselle mielelle, tänään on sattunut monia mukaviakin asioita - sain tietää, että molemmista äidinkielenkursseista on odoitettavissa yhdeksikkö ja neuropsykologiasta tuli sentään kahdeksainen. Lisäksi kävin autokoululla tiedustelemassa kuorma-autokorttini laitaa, ja minulla on vielä 27. päivään asti aikaa mennä ajokokeeseen (asia on vaivannut minua kuukausia, en ole vain saanut sitä hoidetuksi). Käydessäni autokoulussa huomasin myös, että The Body Shop:issa oli alennuksessa huulipunapaletteja, joista ostin yhden hunajapiiraiselleni piristykseksi. Niin ikään alennus oli the Backstreetillä - kaikki oli puoleen hintaan tai allekin, sillä liike lopettaa. Vaikka hieman harmittaakin kun niinkin erikoinen kauppa katoaa ennen kuin kunnolla ehti edes paikoilleen asettua, on myönnettävä, että vaatteet olivat moneen makuun luultavasti liian erikoisia - ja sitäkin useammalle kukkarolle liian kalliita. Nyt eräs hauska hame oli vain 29,50 alennuksen vuoksi ja varasin sen. Huomenna se on minun <3

Mutta nyt katsomaan viimeisiä hetkiä Bondista, pesulle, sänkyyn lukemaan ja -toivottavasti - heti sen jälkeen simahtamaan. Hyviä öitä :)

Viimetipan ritarikuntaMaanantai 10.10.2005 03:20

Uskomatonta kyllä, sain Ovidius-esseeni valmiiksi 14 minuuttia ennen viimeisen palautuspäivän loppumista (lue: noin puoli tuntia sitten, siis). En yksinkertaisesti saanut aloitettua kirjoittamista ennen kuin aikaraja oli jo uhkaavan lähellä. Mistähän sekin oikein johtuu, että ei saa mitään tehdyksi ennen kuin paine alkaa puskemaan höyryä ulos korvista...

Huomenna (eli myöhemmin tänään) on viimeisen pakollisen äidinkielenkurssin kokeenpalautus. Jaiks. Olisi hiukan liian hyvää ollakseen totta jos olisin onnistunut puristamaan siellä yhtä hyvän suorituksen kuin toisella samassa jaksossa olleella äidinkielenkurssilla (josta sain yhdeksäisen), varsinkin kun toteutin samanlaista deadline-hipomista myös siellä. Masennun -___- No, ehkä toivon vain parasta ja pelkään pahinta. Kuten myös neuropsykologiankurssini suhteen. *huokaus* Jos toinen kahdesta esseestä menee hyvin ja toinen käsittelee aihetta josta itse tietää tuskin mitään, niin täydellinen mokaaminen on sentään mahdotonta. Mutta haaveeni kiitettävästä voin varmaan heittää roskikseen.

Nyt tuutimaan että jaksaa aamulla nousta (ja että hunajapiiras ei esittele teräsnaisen ominaisuuksiaan tappamalla minua sängystä käsin; naputtelemisen pitänee häntä valveilla). Ja ne.

H00.Lauantai 08.10.2005 21:38

Tein pikasiivouksen jotta hunajapiiraiseni saa suht. esteettömän kulun ympäri asuntoa päästessään sairaalasta pois. Eli heittelin kaikki lattialla ja tuoleilla olleet vaatteeni komeroon vauhdilla, joka olisi saanut Teräsmiehenkin itkemään. Nyt pelkään avata komeroni ovea sillä pelkään, että sisältö kaatuu päälleni Stellvia-tyyliin.

Tekemistä olisi mutta jotenkin on veto lopussa. Ovidiuksen Muodonmuutokset pitäisi saada luettua + muutama kymmenkunta tulostettua A4-arkkia aiheesta antiikin kirjallisuus. Huomiseksi. Eikä siinä vielä kaikki; minulla on hiukan reilut 29 tuntia aikaa kirjoittaa näihin teksteihin liittyen pieni essee joka selvittää, miten Ovidiuksen Muodonmuutoksia liittyy muuhun antiikin kirjallisuuteen.

Kirjoista tuli myös mieleeni, että minulla on 30 kirjaa lainassa kirjastosta. En tiedä miten tähän päädyttiin, mutta suoritettuani pienen laskutoimituksen tulin tähän tulokseen. Eikä luonto anna oikein periksi palauttaa lukematta. Hngh. Onneksi lainan voi uusia muutamaan otteeseen niin saan ehkä urakkani valmiiksikin. Tuon Vonnegutin Teurastamo 5-vihkosen jälkeen on vielä 25 teosta jäljellä.
- Vanhemmat »