IRC-Galleria

Oronen

Oronen

on kalsarisankari

Aseita sun muitaPerjantai 22.01.2010 17:33

Tulee aivan helvetin ajankohtaisesti tämäkin kirjoitus taas liittyen hiukan etäisesti tuohon Espoon snobilähiöiden kupeessa pesivän Leppävaaran slummin ampumisiin, eli siis suomeksi "Sellon ampumavälikohtaukseen".

Myöskin aiheeni on taas kerran niinkin omaperäinen, kuin tämä kohuttu aselakien tiukentaminen. Keskustelu tästä heräsi jo, kun Jokelassa koulussa innostuttiin räiskimään kaveria. Suomessahan kuolee lehtitietojen mukaan suunnilleen 200 ihmistä vuodessa aseiden ammuksiin. Näistä suurin osa on itsemurhia. Mutta onko kukaan koskaan miettinyt, kuinka monta Suomen kansalaista kuolee vuodessa keittiöveitseen? Eikö se kannattaisi myös asettaa luvanvaraiseksi?

Yleensä aselakien tiukentamista puoltavat perustelevat kantaansa sillä, ettei aseita tarvita nyky-yhteiskunnassa mihinkään rauhan aikana. Minä taas perustelen keittiöveisten luvanvaraistamisvaatimustani aivan samalla argumentilla: ei niitä tarvita mihinkään. Kaikki ruokatarpeet ovat saatavilla kaupoista valmiiksi viipaloituna ja silputtuna. Oikeastaan vaaralliset tulipaloja aiheuttavat hellat ja uunitkin voisi kieltää, paitsi poikkeustapauksissa, koska kauppojen hyllyillä on varsin tyydyttävät valikoimat mikrossa lämmitettävää valmista einesruokaa. Ei kenenkään ole tänä päivänä pakko laittaa ruokaa kotonaan.

Samaan hengenvetoon vaadin, että kunnilla tulee olla velvollisuus pehmustaa kaikki terävät verkkoaidat, julkisten ruusupuskien piikit, asfaltilla olevat pikkukivet ja kaikki muukin, mikä voi satuttaa kansalaisia. Näin kaikki ovat turvassa, eikä kenellekään käy mitään... Paitsi kunnes joku psykopaatti keksii teroittaa lusikan!

- pehmeää pyöreää huonetta kaipaava Oronen

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.