IRC-Gallerian tietosuojakäytännöt päivittyvät 25.5.2018 vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia. Lue päivitetty Tietosuojaseloste. Lisäksi käyttöehdoissa on tarkennettu ikärajaa ja kohta 6.2 viittaa Suomen lain lisäksi Euroopan unionin lakiin.

IRC-Galleria

[Ei aihetta]Maanantai 08.05.2006 00:55

Käänsin taas tällaisen suomeksi, kun löysin jostain. Käytin englanninkielisen Wikipedian tuloksia, koska se osasi tarjota niitä enemmän kuin suomenkielinen, mutta tulosten kääntämiseen käytin apunani myös suomenkielistä Wikipediaa. :)


Mene Wikipediaan ja etsi sieltä syntymäpäiväsi (vuotta lukuunottamatta). Luettele kolme tapahtumaa, kaksi syntymää ja yksi kuolema journaliisi mukaanluettuna tapahtumavuodet.

Kolme tapahtumaa
1605 - Ruutisalaliitto: Robert Catesbyn johtama suunnitelma räjäyttää Englannin parlamenttitalo epäonnistuu, kun rauhantuomari Sir Thomas Knyvet löytää Guy Fawkesin Parlamenttitalon kellarista. Myöhemmin Fawkes teloitetaan osallisuudesta salaliittoon.
1935 - Peliyhtiö Parker Brothers julkaisee Monopoli-lautapelin.
1940 - USA:n presidentinvaalit: demokraattien Franklin D. Roosevelt voittaa republikaanien haastajansa Wendell Willkien hänestä tulee Yhdysvaltojen ainoa kolmennen kauden presidentti.

Tuo ensimmäinen ruutisalaliitto oli pakko ottaa, koska sen vuoksi monissa Englannin entisissä siirtomaissa edelleen ilotulitetaan aina päivämäärällä 5.11. Melkein koko englanninkielinen maailma siis juhlii syntymäpäivääni ilotuksin, vaikkei ihan syntymäni vuoksi (harmi). :)
Monopolia on hauskaa pelata aina välillä, vaikka en siinä hyvä olekaan.
USA:n presidentti on laajalti vaikuttava hahmo ja tuskinpa kolmen kauden presidenttejä tosiaan kovin usein ilmaantuu.

Kaksi syntymää
1913 - Vivien Leigh, englantilainen näyttelijätär (k. 1967)
1959 - Bryan Adams, kanadalainen muusikko

Vivien Leigh eli Scarlett O'Haran näyttelijä elokuvassa Tuulen viemää.
Bryan Adams ihan vain siksi, että Summer of '69:n, Have you ever really loved a womanin ja Heavenin tahdissa on edelleenkin hauska fiilistellä.

Yksi kuolema
1977 - René Goscinny, ranskalainen sarjakuvakäsikirjoittaja (s. 1926)

Äh, harmi. Minä pidän edelleen Asterixista ja Lucky Lukesta.

Ei ole onneksi minullakaan tylsää, ei.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.