IRC-Galleria

Oli erittäin mukava päästä tutustumaan paremmin muihin vaihto-oppilaisiin, kun perjantaina ei koulussa hirveästi ehtinyt kenellekään jutella. Lisäksi perheiden vanhemmat pääsivät tutustumaan toisiinsa ja vaikutti, että kaikki olivat oikein tyytyväisiä illan päätteeksi. Meille nuorille seuraa piti illan järjestäjän identtiset kaksoset, jotka kummatkin ovat olleet vaihdossa aiemmin, toinen Brasiliassa ja toinen Japanissa. Nyt kummatkin ovat lähdössä hieman kauemmas opiskelemaan, toinen politiikkaa ja toinen lakia. Tervemenoa siis. Minun lisäkseni Bielefeldiin ovat tulleet kaksi tyttöä, Brasiliasta ja Kroatiasta, sekä kaksi poikaa, Intiasta ja Ecuadorista. Venezuelasta tulee vielä yksi tyttö ensi kuun alussa. Kroatialainen on opiskellut jo 8 vuotta Saksaa kotimaassaan ja puhuu sekä ymmärtää lähes täydellisesti, kolme muuta eivät ennen tänne tuloaan olleet osanneet sanaakaan.

Yhdessä vaiheessa illan järjestäjä sitten tuli kyselemään meiltä kaikenlaista. Kun hän kysyi mihin ammattiin aiomme, kummatkin pojat ilmoittivat lukevansa itsensä bisnesmaailmaan. Minulta hän ei edes kysynyt mitään, sanoi vain tyynen rauhallisesti: Olen kuullut, että muutamat jalkapalloseurat täällä haluaisivat ostaa sinut, joten sinusta sitten varmaan tulee ammattifutari? Siinä vaiheessa ei pokka enää pitänyt ollenkaan, mutta pienen naureskelun jälkeen sain selitettyä, että kun palaan kotimaahan niin on vielä kaksi vuotta lukiota jäljellä ja siten saman verran miettimisaikaa, kun en vielä yhtään tiedä mikä minusta tulee. Että semmosta..

Huomisesta alkaen on kaksi kertaa viikossa, maanantaina ja torstaina, kielikurssi, vaatimattomat 3 ja puoli tuntia kerrallaan marraskuuhun asti. Nice!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.