IRC-Galleria

Sherihvi

Sherihvi

2018..... I'm too old for this..
Ajattelin tänään poiketa hieman normijärjestyksestäni ja laittaa tähän pientä yhteenvetoa vuodesta 2006. Kuten tiedetään vuodessa on 365 päivää, 52 viikkoa ja 12 kuukautta joten näihin kaikkiin mahtuu varmasti paljon muistettavaa.

Vuosihan alkoi minun osaltani sotilaallisissa merkeissä jota kuitenkin kesti aikansa (don't ask). Intti oli päälisinpuolin mukava kokemus kokonaisuutena. Jos asioista miinustaa negatiivisuudet pois jää jäljelle melko positiivinen juttu.

Helmikuun tienoolla jännättiin vuoden 2006 Talviolympialaisia Torinossa. Suomi menestyi melko keskinkertaisesti ottaen kuitenkin yllätyshopean Curlingista jonka myötä syntyi uusi ilmiö Chuck Norrisin rinnalle: "Uusis" eli Suomen Curlingmaajoukkueen kapteeni Markku Uusipaavalniemi. Suomen kovin pettymys tuli kaiketi Mäkihypyssä Janne Ahosen myötä. Ahonen ei saanutkaan sitä koko kauden ajan hänelle pedattua mitalia. Kisojen kovin juttu kuitenkin tapahtui Jääkiekon puolella. Suomella oli tapojensa mukaisesti Suomalaistasolta katsottuna kova joukkue jota varjosti mm. Miikka Kiprusoffin poisjäänti. Lätkäpelien alettua ei kyllä ikävöity kipperiä yhtään vaan Suomi voitti joukkueen toisensa perään. Niin taipui pelottavat Jenkit, Tsekit, Kanukit ja Venäläiset Leijonien hurmoksen edessä. Suomi eteni aina loppuotteluun asti missä kuitenkin rakkaat länsinaapurimme Ruotsista korjasivat potin yhden maalin erolla.

Vuosi 2006 sisälsi myös Euroviisut jotka järjestettiin Ateenassa. Suomea edustamaan lähti kenties kiistellyin ehdokas mitä ikinä tullaan lähettämään viisuihin: Lordi. Noh itse veikkailin Lordin pääsevän semifinaaliin asti ja thats it mutta toisin kävi. Lordi päihitti kaikki! Suomen ensimmäinen Euroviisuvoitto näiden n.40 vuoden aikana mitä suomi on viisuihin osallistunut oli siis tosiasia. Lordi kappeella: Hard Rock Hallelujah keräsi vielä kaikkien aikojen pistesaaliin 292 pistettä! Ajatellaan näin:

Ennen viisuja:
- Lordia haukutaan, kritisoidaan ja muutenvaan bashataan lähes joka lehdessä. Ihmiset lupaavat muuttaa Ruotsiin jos Lordi pääsee semifinaaliin.

Viisujen jälkeen: Lordi otetaan vastaan suurena sankarina. Lordia ylistetään jokaisessa lehdessä mikä eteeni sattuu. Tunnelma on sanoinkuvaamaton ja Lordi lupaa tulla auttamaan niitä pakkaamaan jotka lupasivat muuttaa Ruotsiin jos Lordi menestyy viisuissa.

Viisujen ohella vuonna 2006 järjestettiin Jalkapallon MM-kilpailut Saksassa ja Jääkiekon MM-kisat Latviassa.

Jääkiekossa Suomelta odotettiin ilmanmuuta menestystä tulihan sentään Olympiahopeaa helmikuussa. Suomi menestyikin kohtalaisesti kisoissa ollen lopulta kolmas ja napaten ensimmäisen MM-mitalin sitten 2001 Saksan kisojen. MM-Turnauksessa kultaa vei kukas muukaan kuin Ruotsi joten jos Suomelle jääkiekkovuosi oli ollut hyvä oli se Ruotsille erinomainen.

Jalkapallossa Suomi ei jälleen ollut mukana MM-Turnauksessa. (hyvä antaa odottaa) Henk.kohtainen suosikkini turnauksen alussa oli Englanti. Englesmannit pääsivätkin aina puolivälieriin asti joissa kuitenkin tappio koitti Portugalin kalenteripoikia vastaan. Brasiliaa pidin aika vahvana suosikkina turnauksen voittoon mutta heidän kohtalonsa koitti Ranskaa vastaan joka vei ottelun eräänlaisena 98 MM-Finaalin toisintona ja eteni turnauksessa. Välieräpareina oli: Ranska-Portugali sekä Italia-Saksa. Suureksi ilokseni Ranska päihitti Portugalit ja eteni loppuotteluun pääasiassa Zinadine Zidanen hyvien esitysten avulla. Italia päihitti Saksan ja eteni Ranskan vastustajaksi finaaliin. Pronssiottelussa Portugalilaiset kruunasivat turnauksensa häviämällä Saksalle tylysti 3-1. Bastian Schweinsteiger laukoi kaikki Saksan maalit vaikkakin yksi niistä otti kimmokkeen Portugalilaispelaaja Petitistä. Finaalissa peliesitykset peittyivät yhteen puskuun eikä kyseessä ollut puskettu maali. Zinedine Zidane joka oli Ranskan tärkeimpiä pelaaja oli lopettamassa uraansa tuohon peliin lopetti uransa etuajassa puskemalla Italialaispelaaja Marco Materazzia rintalastaan. Tuli muuten mieleen että on nuo jalkapalloilijat heikkoa tekoa kun tekevät kuolemaa yhdestä puskusta. Filmausta? You never know. Kuitenkin Zizou ajettiin tuosta pihalle ja Ranska pelasi pelin loppuun kymmenellä pelaajalla. Varsinainen peliaika päättyi 1-1 ja mentiin Rankkareihin. Rankkareissa Italian sopupeliliigatähdet (Serie A) veivät voiton antaen Italialle maan ensimmäisen mestaruuden sitten vuoden 1982.

Big Brother 2006 järjestettiin myöskin. Ohjelma erosi edeltäjästään kuin yö päivästä. Tänä vuonna oli enemmän riitelyä, kännäämistä ja muuta sellaista karkeasti arvioiden tuplamäärä verrattuna 2005 versioon. Kisa oli pitkä ja se huipentui Joulukuun alussa olleeseen Finaaliin. Henk.kohtainen suosikkini kisassa oli Turkulainen pakettiautonkuljettaja Kari eli "Kaki". Kaki räväytti ensipäivistä asti ja oli selvästi talon kantavia voimia vaikka kuka sanoisi mitä. Kari eli Kaki oli lopulta toisena kilpailussa ja voiton vei Karin kanssa paljon talossa aikaa viettänyt Sari eli Sarppa.

Takaisin vielä Jalkapalloon. Suomen tilanne EM-karsinnoissa näyttää todella hyvältä. En tiedä koska viimeksi Suomi on johtanut Karsintalohkoaan vuodenvaihteessa ja vieläpä ilman tappioita! Esimerkiksi pikkutyttöjen suosikkimaa Portugali on lohkossa jaetulla 3 sijalla ja Portugalin wnb-Ronaldinhoilla on 1 tappio vyöllään jota siis Suomella ei ole. Elämme siis Suomi-futiksen unelmahetkiä. Suomella on hyvät mahdollisuudet lopputurnauspaikkaan vuoden 2007 puolella. Liekkö siitä sitten ensivuonna samaan aikaan kun nyt täällä ;-)

Vuosi 2006 oli suurinpiirtein tässä sillä on erittäin hankalaa kelailla koko vuotta nyt jälkikäteen tässä. Ensivuonna tavataan! :D

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.