IRC-Galleria

Sherihvi

Sherihvi

2018..... I'm too old for this..
Nonniin nyt on sitten Amputoitujen EM-Turnaus takanapäin.

Meikäläisen tuli toimittua toimitsijana kuuluttajan ominaisuudessa jokaisessa turnausottelussa joten kaksikielinen (Suomi & Englanti) kuulutus pääsi karaistumaan hyvin näiden kolmen päivän aikana. Hyvää harjoitusta sanoisin.

Turnaus oli siisti kokemus ja siinä tuli nähtyä kaikenlaista. (miss suomi 2007 ;D)

Seuraa lyhyitä kertauksia otteluista.

19.4 Suomi - Latvia 5-3

Turnauksen avausottelu oli nopeatempoinen. Suomi otti johdon jo alussa ja piti sitä tiukasti hallussaan. Latvian maalivahti Egils Zukas torjui peräti n.50 kertaa ottelun aikana joten ilman Latvian ilmiömäistä veskaria matsi olisi revennyt täysin. Ottelun parhaimpina palkittiin Latvialta Juris Ozols ja suomelta Lauri Karhu. Ottelun parhaat pelaajat palkitsi entinen Amputoitujen maajoukkuepakki Tapani Hiekkamäki. Ottelun avauskiekon pudotti jäähän hallitseva Miss Suomi Noora Hautakangas.

19.4 Tsekki - Venäjä 9-1

Tsekin ja Venäjän joukkueita väritti pienimuotoinen skandaalinpoikanen ennen ottelua. Venäjällä oli jälleen ongelmia pisteytysten kanssa ja Tsekin ainoa maalivahti ei läpäissyt pakollista lääkärintarkastusta jossa määriteltiin pelaajan pisteytys. (Amputoitujen peleissähän ei saa pelata kentällä yhtäaikaa enempää kuin 12 pistettä per joukkue) Itse ottelu oli odotetusti Venäjän hallintaa. Venäjä määräsi ottelun tempon ja nakutti maaleja Tsekin isokokoisen "varaveskarin" selän taakse. Ottelu lopulta päättyi Venäjän voittoon ja parhaimpina palkittiin Venäjältä hurjat 4+4 tehot mättänyt Iliya Efimov ja Tsekiltä ainoasta tsekki-maalista vastannut Josef Svoboda

20.4 Venäjä - Latvia 0-5

Ennakkoon kovana pidetty Venäjän joukkue joutui omaksi yllätyksekseni nöyrtymään Latvialle yllättävän isoin lukemin. Latvia oli koko ottelun pelitemmon kahvassa eikä päästänyt siitä millään irti. Latvian maalivahti oli jälleen huippukunnossa eikä Venäläisillä ollut asiaa maalintekohommiin. Viimepelin kovakuntoiset Venäläiset Ilya Efimov ja maalivahti Evgeny Plotnikov olivat vain varjo eilisestä kun Latvia vei ottelun nimiinsä. Ottelun parhaat: Latvialta Maalivahti Egils Zukas ja Venäjältä Oleg Povydysh.

20.4 Tsekki - Suomi 4-8

Päivän odotetumpi ottelu oli tietenkin Suomen ottelu ilman maalivahtiaan pelaavaa Tsekkiä vastaan. Tsekillä pelasi tässäkin ottelussa maalissa edellisessä ottelussa pelannut isokokoinen Martin Otahal. Suomi aloitti maalintekohommat ajoissa ja johti 1. erätauolla jo 5-1. Erätauon jälkeen Tsekki alkoi ottamaan etumatkaa kiinni ja teki vastahyökkäyksistä muutaman maalin. Lopulta Suomen ylivoima oli liikaa ja Suomi otti turvallisen 4. maalin voiton. Kuvitelkaapa jos Tsekillä olisi ollut kunnollinen maalivahti pelaamassa.... Ottelun parhaina palkittiin Tsekiltä Roman Erben ja Suomelta 2+1 tehoilla pelannut Jussi Salminen. Ottelun parhaat palkitsi kaikkien iloksi Miss Suomi Noora Hautakangas.

21.4 Latvia - Tsekki 8-1

Lauantaipäivän aloitti sympaattinen Latvian joukkue joka kohtasi maalivahdittoman Tsekin.
Ottelu alkoi Latvian pommituksella ja jo aikaisessa vaiheessa ottelun suunta oli tiedossa. Latvia hyökkäsi Tsekki puolusti. Jokainen Tsekki-hyökkäys tyrehtyi suvereeniin Latvialaisveskari Zukasiin. Ainoastaan kerran Tsekit pääsivät yllättämään koko turnauksen hyvin pelanneen Latvialais maalivahdin mutta ottelun lopputuloksesta ei ollut mitään epäselvää. Latvia voitti Tsekin luvuin 8-1 ja oli näinollen kiinni jopa mahdollisessa turnausvoitossa. Ottelun parhaat: Latvialta hyvin pelannut Puolustaja Uldis Pupols ja Tsekiltä otteitaan kokoaika parantanut varaveskari Martin Otahal, joka ei ollut uskoa korviaan kun kuuli tulleensa palkituksi.

21.4 Venäjä - Suomi 0-3

Lauantain huipentumassa kohtasi etukäteen vahvimpina joukkueina pidetyt Suomi ja Venäjä. Ottelu oli erittäin hidastempoinen ja ensimmäiselle erätauolle mentiinkin 0-0 tilanteessa. Toisessa erässä meno kuitenkin muuttui. Ensin Suomen ylivoimeisesti kovimpiin pelaajiin kuuluva entinen Jokeri-pelaaja Petri Lampinen törmää pahasti laitaa päin jonka jälkeen suunnilleen ottelun puolivälissä Venäjän maalivahti niinikään hyvän turnauksen pelannut Evgeny Plotnikov saa kiekon pahasti kaulansa tienoolle. Kiekko ei onneksi osunut kriittisesti ja sisukas maalivahti pystyi jatkamaan ottelua pienen tauon jälkeen. Suomi onnistui tekemään johtomaalin ylivoimalla jonka jälkeen jotkut saattoivat alkaa jo pitämään Suomea euroopan mestarina. Suomen maalivahti Tero Näppi piti tiukasti kiekot ulkona maalista ja oli varma lukko Suomen alakerrassa koko ottelun. Suomi lopulta voitti ottelun 3-0 ja mestaruusjuhlat saattoivat alkaa. Ottelun parhaina palkittiin Suomen maalivahti Tero Näppi ja Venäjältä maalivahti Evgeny Plotnikov.
Turnauksen lopullinen Järjestys:

1. Suomi
2. Latvia
3. Venäjä
4. Tsekki

Turnauksen paras Maalivahti: Egils Zukas (Latvia)
Turnauksen paras Puolustaja: Juris Ozols (Latvia)
Turnauksen paras Hyökkääjä: Petri Lampinen (Suomi)
Eniten kehittynyt joukkue: Latvia

Turnauksen parhaille palkinnot jakoi turnauksen suojelija, HPK:n Päävalmentaja ja tuleva A-Maajoukkuevalmentaja Jukka Jalonen.


Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.