IRC-Galleria

Sorsamon

Sorsamon

on nykyinen stereotypia.
Avaan silmäni innokkaana kohtaamaan uuden päivän, sillä haluan ottaa maailman hymyillen vastaan. Ensi töikseni noustuani pirteänä ylös vuoteestani avaan sälekaihtimet hymyilläkseni koko ulkonani levittäytyvälle Keijupuistolle. Sitten syön terveellisen ja ravitsevan, mutta myös maittavan aamiaisen, joka koostuu parista juustoleivästä, maissimuroista ja kunnon lasillisesta appelsiinimehua! Ei toki sovi unohtaa hampaiden, kasvojen (myös korvien) pesua, jotta huuhtoisin viimeisetkin unihiekat silmistäni. Tarvittaessa voin ottaa myös suihkun. Nopean ja haalealla vedellä tietysti!

Sitten koittaakin aika lähteä kouluun. Päivän lehdessä sanottiin siellä olevan luvassa tänään hieman koleampaa tuulta, joten sen täytyy olla totta. Mikäs siinä, raikkaankuulas ilma vain virkistää oloa entisestään! Puen kuitenkin päälleni kaulaliinan, jotta en tulisi kipeäksi - sehän olisi harmillista. Koulussa kohtaan muut ihmiset pirteänä hymyillen ja ilahdutan ehkä myös opettajien päivää etupenkkipaikaltani aktiivisesti viitaten esitetyn kysymyksen saavutettua tietoisuuteni. Opettaja kertoo meille kaikenlaisia hämmästyttävän jännittäviä asioita. Kyllä hän on sitten viisas. Hän tietää varmasti aivan kaiken.

Lopulta sitten opittavakseni toivotut asiat läksyjen muodossa tältä päivältä opiskeltuani koittaakin aika virkistäytyä hieman. On siis aika pienen kävelylenkin. Katson siinä kaupunkiani ja jälleen totean: Elämä on ihana asia. Näen vastaantulevat ihmiset ja heillä on varmasti hurjan tärkeitä asioita toimitettavanaan. Siksiköhän he ovat aina niin kiireisiä? Kävelen Arkadianmäen ohi ja näen sen pylväsrivistön, jonka takana niin monista tärkeistä asioista nytkin keskustellaan. Kyllä ne kansanedustajatkin tietävät varmaan aika paljon kaikenlaista, ei kai heitä muuten olisi sinne päästetty. Harmi vain, kun he käyttävät niin paljon ihmeellisiä sanoja. Mutta se on varmaan se viisauden merkki. Ja viisaitahan heidän täytyy olla, kun pitävät meistä huoltakin. On miellyttää elää tässä kauniissa maassa ja tietää, että meistä pidetään jatkuvasti huolta. Nuo viisaat ihmiset katsovat perääni aina. He varmasti välittävät tosi paljon minustakin kun saavat määrätä ja kaikkea, ja onkin ihana tuntea, miten paljon minusta välitetään. Minä itse en niin paljon noista tiedä... Mutta eihän se haittaa, ei minun tarvitse välittää kun pitäähän ne minusta huolta ja varmasti tietää kyllä mikä on parhaaksi minulle. Mahtavatkohan nuo ihmiset olla yhtä viisaita kuin opettaja?

Kotona sitten syvennyn tarkemmin ostamaani iltapäivälehteen. Täytyyhän ihmisen olla perillä siitä mitä maailmassa tapahtuu ja onneksi nämä ihmiset kertovat siitä. Kun kyllähän sitä välillä vähän yritetään olla epärehellisiä ties missä ja eihän sitä koskaan tiedä... Silmäilen aluksi päivän otsikot. "Nicole Richien huulet turposivat kauneusleikkauksessa." No oh, hoh, johan on aikoihin eletty! Eivätkö ne ihmiset nyt osaa hommaansa ollenkaan? Ja kas, Naisasialiike Unioni syyttää H&M:n alusvaatemainosta liian rohkeaksi. Tämähän on hassua, kuinka nyt tällaista on kehdattu edes levittääkään mihinkään! Hyvä, että tämäkin tuli tietoon, täytyypä ruveta aivan tarkkailemaan tätä soveliaisuusasiaa... Opettajahan sanoi, että tasa-arvo on tosi tärkeä juttu.

Välillä hämmästelen, miten hurjan paljon tietoa maailmaan mahtuu. Hyvä kuitenkin, että on ihmisiä, jotka kertovat niistä minullekin. Muutenhan sitä olisi ihan hukassa, kun ei tietäisi yhtään. Kaiken maailman aktivistijärjestöt syytäisivät sitä niiden väittämää öljypulasta ja ylikansoittumisesta ja muusta kauheasta ja rumasta vaan. Ei semmoista, minulle tulee aina ihan kauhean paha mieli kun kuulen jotain sellaista. Miksi niiden täytyy moisesta ikävästä puhua? Se globalisaatiokin, josta ne aina puhuu kamalia asioita ja josta myös opettaja puhui... sehän on vain hyvä juttu! Ollaan kaikki yhtä, sitähän ties missä muuallakin kannustetaan. Sitä paitsi kai sitä nyt koulussa sanottaisiin, jos se ei olisi hyvä asia!

Kas, kello onkin jo yhdeksän. Noin paljon! Kylläpä aika vierii nopeasti. Katson vielä pikaisesti yhdeksän uutiset, nautin vielä kevyen iltapalan, pesen hampaat ja käyn lopulta nukkumaan omaan pieneen sänkyyni, omassa pienessä kodissani, omassa pienessä maailmassani.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.