IRC-Galleria

KAIKKI?Maanantai 25.05.2009 15:47

Meneekö pääsi pyörälle erilaisten kirkollisten liikkeiden paljoudesta? Ei hätää. Seuraavan listan avulla olet taas kartalla. ;-)

Syökää kaikki: Roomalaisten leijonien liike ensimmäisinä kristillisinä vuosisatoina. Nykyisin liikettä vastaa Haastakaa oikeuteen kaikki-liike.

Ottakaa ja juokaa kaikki: Korkeakirkollinen liike, joka kannattaa mm. jälkikonsekraatiota sekä ehtoollisaineiden loppuunnauttimista ehtoollisen vieton jälkeen.

Ottakaa ja juokaa kaikki: Äärikansankirkollinen liike, jonka mukaan ehtoolliselle pääsyyn riittää se, että kuuluu ihmislajiin.

Haastakaa oikeuteen kaikki: Suvaitsevaisten ja edistyksellisten liike, joka etsii seurakunnista vanhauskoisia pastoreita haastaakseen heidät oikeuteen suvaitsemattomuudesta ja liian vähäisestä edistyksellisyydestä.

Uudistakaa kaikki: Ns. "Spongilaisten" liike, joka haluaa uudistaa kaiken maalla, merellä ja ilmassa, ettei kristinusko vain osoittautuisi vanhanaikaiseksi.

Porsaita äidin oomme kaikki: Aikanaan ns. nauruherätyksen liepeille syntynyt liike, jossa korostettiin Pyhän Hengen manifestaatioita, joiden vallassa ihmiset alkoivat käyttäytyä kuin eläimet.

Hyvin on kaikki: Kirkon hallintokoneistoon kuuluva liike, jonka tarkoitus on löytää kaikesta negatiivisuudesta uutisoinnista aina jokin positiivinen pointti ja vakuuttaa, että kirkolla menee oikeasti tosi hyvin.

Erotkaa kaikki: Vapaa-ajattelijoiden aggressiivista käännytystyötä tekevä liike, jonka tarkoituksena on saada kaikki eroamaan kirkosta ja liittymään heidän riveihinsä.

Nolatkaa kaikki: Taho, joka suunnittelee kirkon julkisuuskuvaa "parantavat" kampanjat.

Antakaa kaikki: Amerikkalaisten tv-evankelistojen liike. "Raha on pahaa, antakaa kaikki rahanne siis minulle."

Suvaitkaa kaikki: Haastakaa oikeuteen kaikki-liikkeen sisarjärjestö. Haluaa antaa kirkosta lempeän ja pehmoisen kuvan suvaitsemalla kaikkea paitsi niitä, jotka ovat eri mieltä heidän kanssaan.

B. Adger

(Perusta 3/2009)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.