IRC-Galleria

Urbansystem

Urbansystem

Ei tiskaa enää..

Blogi

- Vanhemmat »

Kyllä isä osaa...Keskiviikko 25.01.2006 17:32

Lähdinpä aamulla hakemaan porukoita Helsinki-Vantaan-kentältä. Odotin isältä viestiä Brysselistä, varmistusta siitä että ne ehti seuraavaan koneeseen ja on aikataulussa. Viestiä ei kuulunut ja päätin soittaa matkalta ja kysyä, jos sattuisivat vaikka olemaan kentällä ja puhelin auki.

Isä: Arto
Minä: No moro, missäs ootte?
Isä: No Nairobissa
Isä: Missäs sä oot?
Minä: Tulossa hakeen teitä!
Isä: ai..
-pitkä hiljaisuus-
Isä: Mä oon tainnu sanoo väärän päivän..
Minä: Siis täh?!
Isä: Niin että me tullaan vasta huomenna..
Minä: Ai.. no..
Isä: Kannattaa varmaan ajaa vielä kotiin, voi tulla muuten aika pitkäks odotellessa:D


Mikäs siinä, 150km tuli ajettua suotta isän pienen päivämäärävirheen vuoksi.. luksusta
Huomenna uusi yritys

MombasaSunnuntai 22.01.2006 19:32

Asiat alkavat pikkuhiljaa varmistua. Lentolippujen hinta vajaa 800€ plus hotellit ja sukelluslaite-vuokrat. Tietää ainakin että mihin on säästöjään lykkäämässä. Toivotaan nyt, että kaikki menee niin kuin alustavasti on suunniteltu, eli helsinki-brysseli-nairobi –lento alkaisi 11.4.2006. Voisiko sitä paremmin kirjoitusten jälkeen itseensä palkita kuin matkalla afrikkaan, sukeltamista intian-valtamerellä sekä erinäisten asioiden ihmettelyä.

Matkan päätavoite olisi kuva jossa sukellan merikilpikonnan kanssa. Toisinsanoen, kuvamanipulaatiolla voisi helpostikin säästää sen ison summan rahaa! Mutta kerrankos sitä eletään ja jos vielä vuosikymmenien päästä tässä maailmassa vaikutan, ei minua luultavasti harmita kuolla muutamaa tuhatta köyhempänä, mitään kun en kuitenkaan mukaani täältä saa.

Ainoa negatiivinen asia tässä on se, että aikaa lähtöön ei olisi kuin vajaa kolme kuukautta.. saa Jaakko-poika tehdä todella töitä että mahtuu shortseihinsa, kun on tullut kebabilla käytyä turhankin reippahasti. Ehkä sekin ahkeralla treenillä ja hyvällä ohjelmalla onnistuu. Huomenna vois vaikka aloittaa…

Yo-kirjat odottaa vieläkin lukijaansa…

yksi niistä päivistäSunnuntai 22.01.2006 00:05

Pommiin nukahtaminen, töistä myöhästyminen, jäätyneet vesiputket, ongelmat töissä, nälkä ja lopuksi pesukoneen laukeaminen… ja mahtuihan väliin vielä punttisalille meno, jäätiin kuitenkin ovien taakse sillä paikka oli jo mennyt kiinni kun töistä viimein pääsi.. näillä mennään, päivä ei voisi juuri olla kulkenut paremmin.. Kun lisätään tähän vielä se, että taaskaan ei saanut luettu englantia, äidinkieltä, maantietoa, matematiikkaa sekä historiaa, voisi päivän luokitella täydelliseksi!

Onpahan ainakin hyvä syy käydä ulkona syömässä, kun kotona pitäis tiskata käsin:)

Barbie-päiväkirjaniTorstai 19.01.2006 22:01

Pakkohan se on tämäkin testata, tiedä vaikka innostuisi useamminkin kirjoittamaan. Taitaa olla käynyt niin, että barbie ja spider-man kirjat ovat siirtyneet nettiin, salatuista teksteistä on tullut julkisia ja nykyään äiditkin saavat lukea lastensa päiväkirjoja. Suomalaisia on perinteisesti pidetty tuppisuina ja sulkeutuneina, mutta tämä käsitys taitaa olla väärä. Lähes 300000 profiilia irc-galleriassa kertovat siitä, että kovinkaan sulkeutuneesta kansasta ei taida olla kyse.

Kuvien julkisesti näkyville pistämiseen on varmasti monia syitä. Onhan se tapa kertoa ja ilmaista itseään siinä missä muutkin. Myös yhteisöt kertovat paljon tämän palvelun käyttäjästä. Niistä pystyy nopeasti päättelemään käyttäjän henkisen iän, vakaumukset sekä asenteet asioita kohtaan - ellei taas ole kyse ihmisestä joka yhteisöjen kautta viestittää jotain muuta kuin mitä oikeasti on - pelon tai esittämisen vuoksi.

Pakko se on myöntää, että toiset yhteisöt ovat niin nerokkaita, että niitä on nauranut pitkäänkin. Usein kuitenkin törmää lapsellisiin, rasistisiin tai muuten vain tyhmiin ryhmittymiin. Vaikka nämäkin toisinaan hilpeyttä herättävätkin, niin jokin on vielä oudompaa: kuvatekstit!
Ankaran päättelyn tuloksena olen päätynyt siihen, että Suomessa on varmasti muutama suurkaupunki, joista en ole ennen kuullutkaan. Ainakin puolet galleriassa profiilin omaavista kun on kuvissaan ollut jossain näistä mestoista: Kännissä, Pienissä, Huppelissa, Koomassa, Jurrissa, Seilissä, Juovuksissa, Huonossa-Hapessa, Tunnelissa, Sooseissa tai Keitoissa.

Se siitä, päivän suuri pointti oli se, että teidän ei enää tarvitse kertoa kuvan alapuolella mitä olette tehneet, sillä usein typerä ilme ja oksennus kauluksilla tekee sen puolestanne:)
- Vanhemmat »