IRC-Galleria

Himalajalla!Lauantai 23.12.2006 11:16

Sanotaan heti alkuun etta viimeyo oli niin lyhytuninen, etta nyt on obaut triplamaara kirjotusvirheita, mutta ei valiteta siita. Viimeiset 3 paivaa on tullut matkustettua todella ahkerasti. Kilmotetreja ei mittariin valttamatta ole tullut paljon, mutta kun juna kulkee n. 60km/h ja vuoristossa taxit n. 30km/h, kestaa lyhytkin matka todella kauan. Tavoite oli siis paasta nakemaan Himalajan lumihuiput.

Yojuna oli aikas hauska. Nukuttiin Intian keskiluokan sleeper-looseissa eli kunnon jutskumeininki. Otettiin juna-asemalta taxi, jossa vanha pariskunta lampes mulle takapenkilla vahan liiankin paljon, mutta kun en noista pareista oikein syty! No oli eka kokemus kun mies (viela joku 50v.) rupee noin suoraan jotain ehdotteleen. huh huh!

No paastiin ekaan vuoristokaupunkiin Nainitaliin torstaina aamulla. Uskomaton kyla vuoristojarven rinteessa, josta nakyi jo hieman huippuja, mutta halusimme Vilpun kanssa paasta viela lahemmax. Eikun bussilla ja taksilla lisaa matkaamista koko paiva ja lopulta keskiyolla pilkkopimeessa paastiin Kausani-nimiseen paikkaan, josta Intian Lonely Planetin (jos joku ei tieda niin tama on se tiiliskiven kokoinen matkaopas, sisaltaen kaiken nahtavyyksista hotelleihin) mukaan oli hyvat nakymat.

Aamulla heratys oli nakymien puolesta aivan uskomaton. Herasimme ennen auringonnousua ja kun valonsateet pikkuhiljaa rupesivat osumaan vuoren seinamiin oli todella hieno fiilis vetaa balkonilla teeta. Apina veti mun aamupalan, mutta saimme sen mita tulimme Himalajalta hakemaan. Huippuja halusi vaan tuijottaa sanattomana! Vaikka kokemukset jaivat muutamien tuntien mittaisiksi verrattuna 2 paivan perillepaasyyn ja takaisin, oli reissu sen arvoinen.

Aamu oli siina maarin myos uskomaton, etta vaikka Suomessa olisi -20 astetta, tietaa kylla paasevansa lampimaan halutessaan, mutta taalla ei ole lammitysta, joten hotellien sisallakin on yolla jaatavan kylma, niin se ei ole hauskaa, varsinkaan jos hanasta ei luvattua lamminta vetta tule. :) Paivalla aurinko onnistui kuitenkin polttamaan kasvot 2000m korkeudessa helposti puolessa tunnissa.

Talla hetkella Himalajalla oli off-season, joten valkoisia ei nakynyt Himalajan reissulla kuin ihan muutamia. Kahvilassa pariskunta halusi ottaa meista kuvan tyttoystavansa kanssa kun olimme ilmeisesti valkoisina niin hauskan nakoisia.

Kun tavoite vuorien nakemisesta oli saavutettu, emme turhaan jaaneet odottelemaan tulevaa, vaan lahdimme takaisin Delhiin. Hotellin respa onnistui catchaamaan aamulla meille bussin takaisin Nainitaliin. Vasta matkalla selvisi, etta olimme Honey Moon - pakettimatkalla. Muilla seuralaisina vaimot, mulla Vilppu. No ainakin nuorilla aviopareilla oli hauskaa kun tarjosimme hapankorppuja ja yhteislauluina Suomalaisia biiseja esim. Dirlandaata ym... -varmaan antoisa ja hieman erilainen haamatka heilla. Pysahdyttiin siina matkalla esim. golfkentalla, joka on todella harvinainen naky Intiassa. Hauskana yksityiskohtana greenit hiekkaa, jotka lanattiin aina puttaamisen jalkeen.

Nainitalista viela yobussi Delhiin, jossa ei tullut nukuttua yhtaan, joten univelkaa todella paljon. Tanaan viela edessa 3 tunnin junamatka tarunhohtoiseen Taj Mahaliin. Onneksi siella paasee hetkeksi levahtamaan hotellilla ennen 30 tunnin yhtamittaista junamatkaa Goalle.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.