IRC-Galleria

Varonenko

Varonenko

Kotona..."Shine On Me"

Vain apina ja huvikumpu puuttuu!Tiistai 08.07.2008 16:05

Eilen sattu aika hyvä moka. Menin tallille tuntia liian aikaisin (pelkäsin vielä että myöhästyn ja polin sinne tuli perseen alla), oli menny vähän kellonajat sekaisin...en viitsinyt odotella tuntia tyhjänpanttina oman tunnin alkua, joten osallistuin sillä hetkellä alkavalle tunnille. Ja sattuipas niinkin sopivasti, että juuri sillä tunnilla hypättiin esteitä :D.

Tai ei se perinteinen pomppu-tunti ollu, enemmänkin tasapaino/tempputunti, mutta pirun hauska! Työskentely/taisteluparina oli Suomenhevonen Reima, jolla jolkottelin ilman satulaa vähän aikaa sitten. Tunnin alussa Tiina (opettaja) kertoi, mitä meidän oli tarkoitus tehdä: hypätä 3 innarin ja yhden "normiesteen" sarjaa suoralla ensin yhdellä kädellä, ilman käsiä, ilman jalustimia ja lopuksi ilman käsiä ja jalustimia kädet suorina sivuilla. Siinä vaiheessa mietin mielessäni, että jep jep...saahan sitä yrittää :D! Toivottavasti tallin vakuutukset olisivat kunnossa :P.

Mutta tunti meni loistavasti. Alussa jännitti hieman, mutta Reima hyppäsi oikein luotettavasti ja mukavasti. Innariesteethän ovat normiesteitä, paitsi niissä on monta estettä peräjälkeen, jotka hevonen hyppää yhtäputkeen ilman välilaukka-askeleita. 3 innarin jälkeen tuli siis yksi normi este, johon hevonen otti yhden laukka-askeleen väliin. Tai riippuen mistä suunnasta tuliin, tuliko normi este ensin vai viimeisenä. Kuitenkin...

Loppujen lopuksi viimeisen sarjan hyppäsin ilman jalustimia, ilman ohjia kädet sivuilla ja silmät kiinni :D ja Reima meni oikein loistavasti! Oli aika huima tunne ja olo oli kuin Peppi Pitkätossulla konsanaan. Eihän esteet korkeita ollu, mutta esteitä kumminkin :P.

Tämän tunnin jälkeen osallistuin vielä omalle normitunnille, jossa myös hypättiin! Lotta osasi pitää taas vain ihan järkyttävän tylsän tunnin, josta puuttuu kaikki esteiden hohdokkuus...hypättiin samaa jumppasarjaa ihan normaalisti HIEMAN korkeammilla esteillä. Minä hyppäsin Herra lasikiaisella (eli Jeffryllä), joka isona hevosena käytännössä olisi voinut kävellä kaikki esteet läpi. Haaste puuttui sekä minulta, että hevoselta. Ja kun itse ei hypännyt, piti muiden töröttää keskellä kenttää paikallaan koniensa kanssa ja katsoa muiden hyppyjä. Jee....mitenkä joku ihminen voikin tehdä noin hienosta asiasta niinkin pirun tylsää ja tympeää! Eli käytännössä seisoit hevosen kanssa paikallasi 2/3 tunnista ja siitä maksat 15 euroa. Jep jep...

Tiinan tunnilla sentään sai tehdäkin jotain ja vaikka esteet oli pienempiä, oli sitäkin enemmän haastetta ja huomasi, miten Tiina oli suunnitellut tuntinsa ajatuksen kanssa! Lotta vain hyppyytti joitain surkeita esteitä ja luuli, että se panostus olisi muka riittävä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.