IRC-Galleria

Yeti_79

Yeti_79

Kävi taas täällä 21.11.2020...

Blogi

« Uudemmat -
Tehtiin lettuja, vispattuja lettuja. Lettujen päälle ajattelin laittaa vaimon tädiltään joululahjaksi saamaa omenahilloa. Otin purkin kaapista ja katsoin ohimennen purkin kantta.

Aivot rekisteröivät asian noin mikrosekunnissa.

Oli vaimon täti sitten purkittanut omppuhillon entiseen sillipurkkiin - Kuunari Silli...

Repesin aika pahasti.

Silliä kullekin!

Hauskaa uutta vuotta 2008!

Polvi paketissaTorstai 18.10.2007 16:53

Eilen se sitten leikattiin - vasen polvi meinaan. Pikkasen oli eri meininki kuin viime leikkauksessa. Mut haastateltiin ja sitten tuli anestesiologi ja anestesiahoitaja kertomaan että mennään ihan täysnukutuksella - kuulemma nivelkalvojen poisto ja hionta tuntuu puudutuksesta huolimatta.

No sitten jouduin leikkauspöydälle ja kun oli tippa saatu käteen ryhtyi anestesialääkäri hommiin - en ehtinyt kissaa sanoa kun alkoi kattovalot pyörimään ja taju lähti. Tajuihin tulin taas osastolla ja sain kipulääkettä ja vettä herättyäni. Sitten kun olin ehtinyt jo parikymmentä minuuttia ihmetellä oloa mulle tuotiin "aamiaista" (kello 13.50).

Olin juuri aloittamassa "aamupalaani" kun hoitaja tuli kysymään haluanko tilkan konjakkia kahvini kera. Olin hetken ihan "öönä", siis konjakkia vasta leikatulle? WTF?!? Olo oli sellainen etten viitsinyt ottaa, mutta vitsistä ei ollut kyse, koska naapuripedin rouva sai konjakkinsa... Näin siis yksityissairaalassa.

Nyt on sitten pari päivää jalka paketissa ja Arcoxia-kuuri päällä. Huomenna saa kuoria polven auki ja katsoa mitä sieltä löytyy.

Polvivamma päättymässä?Tiistai 09.10.2007 15:02

Noniin diagnoosi polvelle on valmis - kroonisesti tulehtuneet ja ärtyneet nivelkalvot. Hoitona tähystys, jossa tulehtuneet ja ärtyneet osat puhdistetaan ja samalla katsotaan tarvitseeko ottaa näytepalaa mahdollisista reumamuutoksista. Tähystys Mehiläisessä 17.10.2007.

Laulu oli kaunis ja samoin runo siinäMaanantai 08.10.2007 21:39

SIX RIBBONS
(Jon English)


If I where a minstrel
I'd sing you six love songs to tell the whole world of the love that we share

If I where a merchant
I'd bring you six diamonds with six blood red roses for my love to wear

But I am a simple man a poor common farmer
So take my six ribbons to tie back your hair
Yellow and brown, blue as the sky, red as my blood, green as your eye.

If I were a nobleman
I'd bring you six palaces with six hundred servants for comforting care
But I am a simple man a poor common farmer
So take my six ribbons to tie back your hair

If I where a minstrel
I'd sing you six love songs to tell the whole world of the love that we share
so be not afraid, my love,
You're never alone, love while you wear my ribbons tie'n back your hair

Once I was a simple man a poor common farmer I gave you six ribbons to tie back your hair

Tooralee, tooralie
All I can share is only six ribbons to tie back your hair

Tooralee, tooralie
All I can share is only six ribbons to tie back your hairPs. Jos löydät laulusta epäloogisuuden, niin laitappa privaattiviesti... ;)

Jim Morrison oli neroMaanantai 08.10.2007 21:34

The Ghost Song - Jim Morrison / The Doors


Awake
shake dreams from your hair, my pretty child, my sweet one
choose the day, and choose the sign of your day,
the day's divinity, first thing you see.

A vast radiant beach and cool jewelled moon
couples naked race down by its quiet side
and we laugh like soft, mad children,
smug in the woolly cotton brains of infancy.

The music and voices with all around us.

Choose, they croon, the ancient ones, the time has come again.
Choose now, they croon, beneath the moon, beside an ancient lake.
Enter again the sweet forest.
Enter the hot dream, come with us.
Everything is broken up and dances.

Indian scattered on dawn's highway bleeding.
Ghosts crowd the young child's fragile eggshell mind.

We have assembled inside this ancient and insane theatre
to propagate our lust for life and flee the swarm of wisdom's restraints.

The barns are stormed, the windows kept
and only one of all the rest
can dance and save us from the divine mockery of words.
Music inflames temperament.

Oh, great creator of being
grant us one more hour
to perform our art and perfect our lives.

We make great golden combinations.

When a true king's murderer has been allowed to roam free
a thousand magicians arise in the land.

Where are the feasts we were promised?

(http://www.youtube.com/watch?v=9wr_i3Y9_c4)

LomallaTorstai 23.08.2007 20:43

Hajotkaa lapset!

Sedän kesäloma päättyy vasta 3.9.2007. Joululoma alkaa 17.12.2007 ja päättyy luultavasti 17.1.2008.

Ja turha inistä "että meilläpä onkin syysloma" - niin on mullakin: viikko 43.

Kopsasin Libertina_GrimmiltäTorstai 28.06.2007 00:29

Katsele kuva-albumiani ja valitse sieltä yksi parhain/hauskin/kaunein kuva joka on
mielestäsi ylitse muiden tai vaan paras. Siis vain yksi kuva ja linkitä se päiväkirjaani.

Sen jälkeen lisää tämä omaan päiväkirjaasi ja katso, mistä kuvasta muut pitävät eniten.

Sisilian matka 10.-17.6.2007Lauantai 23.06.2007 18:01

Niin käytiin tuossa häämatkalla Sisiliassa. Matkakohteena oli Cefalù saaren pohjoisrannikolla. Paikkakuntana Cefalú on noin Nummelan kokoinen (13 500 as.). Rauhallinen ja kaunis. Seuraavassa lyhyt matkapäiväkirja matkan tapahtumista.


*Sunnuntai 10.7.2007 - Matkapäivä, saapuminen*

Herätys noin neljän aikaan. Viimeiset tavarat matkalaukkuun, passi sekä liput kouraan ja sitten kello 5.20 alkoi matka kohti Helsinki-Vantaata, jossa oltiin noin kuuden aikoihin. Check-In:in ja turvatarkastusten kautta kurkkimaan kauppoihin ja lopulta sitten lentokoneeseen.
Lento kesti n. 3,5 tuntia ja lopulta olimme Etnan juurella Cataniassa, jossa matkalaukkuja joutui todellakin odottelemaan. Lopulta pääsimme ulos ja suuntasimme Aurinkomatkojen järjestämään bussiin, ja aloitimme matkan Cefalúa kohden (bussimatka kesti n. 2 tuntia).

Cefalùssa asetuimme taloksi hotelli Touristiin, joka on oikein kodikas kolmen tähden hotelli. Iltapäivästä suuntasimme vanhaan kaupunkiin ihmettelemään ja syömään. Rankka matkaaminen vei veronsa ja simahdimme totaalisesti jo ennen kello kahdeksaa.


*Maanantai 11.7.2007 - tutustumista Cefalùùn*

Hotelliaamiaisen jälkeen suunnattiin taas vanhaan kaupunkiin ja tutustuttiin paikalliseen normanniaikaiseen katerdaaliin (rakennettu vuosien 1131 ja 1240 välillä). Vaikka olenkin tällainen vannoutunut agnostikko, niin silti katedraali teki vaikutuksen. Varsinkin katedraalin apsiksessa oleva Kristus Pantokrator on upea ja todistaa bysanttilaisuuden vaikutteet normanniajan Sisilialaisissa kirkoissa. Ennen siestan alkua piipahdettiin paikallisessa ruokakaupassa hakemassa pikkupurtavaa ja vettä. Siestan jälkeen kävimme kokeilemassa rantaelämää hotellin rannalla. Itse uskaltauduin jopa uimaan Tyrrhenanmeressä. Vesi oli märkää ja suolaista, kuten meressä yleensä. Auringon alkaessa painua kohden taivaaanrantaaa alettiin miettimään ruokailua ja todettiin että mennään ja katsotaan joku paikka vanhasta kaupungista. Sellainen löytyikin ja ruoka oli todella maittavaa!


*Tiistai 12.7.2007 - retki Monrealeen ja Palermoon*

Aikainen herätys ja aikainen aamupala, jonka jälkeen suunnistettiin kv.-retkien bussipysäkille. Bussissa tapasimme oppaamme, hollantilaisen Annan, joka kertoi meille menomatkalla Sisilian historiasta ja nykypäivästä. Suuntasimme aluksi Monrealeen, jossa tutustuimme Monrealen katedraaliin ja entiseen benediktiiniläisluostariin.
Monrealen katedraalia on vaikea kuvailla sanoin. Sana "vaikuttava" ei tee oikeutta katedraalin loistolle. Se on rakennettu varsin nopeasti vuosien 1170 ja 1182 välillä, mutta sisäosien koristelu on perimätiedon mukaan vienyt 45 vuotta - mikä ei ole yhtään mahdotonta, sillä katedraalin seiniä koristavat Vanhan ja Uuden Testamentin tapahtumia kuvaavat mosaiikit, joiden pinta-ala on lähteestä riippuen kaikkea 6 500 m2 ja 10 000 m2 väliltä. Pelkästään kultaa noista mosaiikeista löytyy 1800 - 2000 kg. Kirkko on pyhitetty Marian ilmestykselle.

Monrealesta laskeuduimme alas Palermoon, jossa saimme aluksi viettää hieman omaa aikaa, ja sitten kokoonnuimme Kummisetä-elokuvasta tutun oopperatalon eteen ja aloimme opastetun kierroksen. Näimme mm. vanhan vankilan (tunnetaan mafian lempinimellä "Hotelli") ja uuden vankilan ("viiden tähden hotelli"), tutustuimme myös kapusiinimunkkien katakombeihin, joissa on "säilöttynä" muumioituneita munkkeja ja tavallisia ihmisiä 1600-1800 -luvuilta. Tietenkin kävimme myös Palermon katedraalissa ja eräässä toisessa kirkossa. Mutta valitettavasti on todettava, että Monrealen jälkeen nämä eivät juurikaan tuntuneet missään... Yleiskuvana Palermosta jäi se, että se on todellakin iso kaupunki ja isot kaupungit ovat yleensä aika suttuisia - niin myös Palermo. Ilmansaasteet todella tuntuivat allergikon silmissä ja keuhkoissa. :(


*Keskiviikko 13.6.2007 - Retki Etnalle*

Sama juttu kuin edellispäivänä - aikainen aamu. Oppaana oli tällä kertaa paikallinen vanha herra, Salvatore, joka oli todellinen persoona. Hänellä oli ikää varmaankin 55-70-vuotta ja uskomattomat tiedot historiasta ja huikea huumorintaju. Nousimme ensin Etnan rinteelle noin 1900 metriin, jossa pääsimme maistelemaan paikallista viiniä ja Lava dell Etnaa (likööri, 70 til.%). Sitten jakaannuimme kahteen porukkaan - niihin, jotka jäisivät tuonne 1900 metriin ja niihin, jotka nousisivat noin kolmeen kilometriin. Kuten arvata saattaa, emme jättäneet tilaisuutta käyttämättä ja maksoimme 48 euroa - astuimme köysiradan kyytiin ja nousimme ensimmäisen osuuden noin 2400 metriin. Köysiradan päässä meitä odotti kaivoskoon maastoautot, joilla noustiin loppumatka noin 2900 metriin. Ihan huipulle emme siis päässeet, koska Etna on tulivuorena yhä edelleen aktiivinen ja pääkraaterista oli purkautunut laavaa viimeksi kolme viikkoa ennen matkaamme... ;)

Tutustuimme vuoden 2002 sivukraateriin ja oli hauska todeta, että vaikka siellä olikin alle 10 astetta lämmintä, niin kyykistymällä lähelle maanpintaa sai lämpöä takamukselle. Jännä ilmiö - johtuisikohan maalämmöstä?

Kun olimme päässeet alas busseille suuntasi bussi kohti Taorminaa, joka on Sisilian ensimmäisiä turistikohteita. Oppaamme Salvatore varoitti meitä jo etukäteen siitä että Taorminalaiset ovat ymmärtäneet mistä rahaa helpoiten saa sanoilla:
"Remember, in Cefalú you are a person, but in Taormina you are a number" - ja tämä valitettavasti tuli koettua. Taorminalaisten asiakaspalvelu oli ynseää ja kunhan asiakas vain maksoi niin muuten asia oli aika EVVK heille. Sääli, sillä nyt tiedän suositella matkakohteeksi Sisiliaa suunnitteleville jotain muuta kuin Taorminaa.

Taorminasta suuntasimme Messinan kautta takaisin Cefalùùn, jossa olimme perillä noin kello 20.00, eli pitkä päivä, mutta oli retkelläkin pituutta yli 500 km ja korkeusvaihteluakin lähes 3000 m. :D


*Torstai 14.7.2007 - Rantalöhöäjät*

Tämä päivä meni pääasiassa rannalla löhötessä. Kuten olen aikaisemminkin huomannut, niin minä en rusketu - minä palan. Niin kävi nytkin. Illalla kun suunnistimme vanhaan kaupunkiin ravintolaa etsimään, niin ensimmäinen pysähdys oli pakko tehdä apteekissa, josta ostin Vichy:n After Sun-voiteen (suosittelen - auttaa palaneeseen ihoon oikeasti!).


*Perjantai 15.7.2007 - Roccan valloitus*

Aamiaisen jälkeen suunnattiin kaupungin kupeessa sijaitsevalle Rocca-vuorelle. Vuorella tai oikeastaan kalliojyrkänteellä on vanhoja raunioita, joista vanhimmat, Dianan temppelin rauniot ajoittuvat noin ajalle 500 eaa. Jyrkänteen huipulla on vanhan saraseenilinnoituksen rauniot noin 1000-1100 luvulta. Rocca on 267 m korkea ja nousu sinne kesti noin vajaat 2 tuntia, mikä sääolosuhtet huomioon ottaen (aurinkoista, tyyntä +27'C) oli silti aika nopeaa vauhtia. Näköalat huipulta olivat huimaavat - näimme jopa Eolian saaret (Volcano, Lipari, Salina Stromboli).

Iltapäivä vietettiin hotellin uima-altaalla - jostain syystä. ;)


*Lauantai 16.7.2007 - Tuliaiset*

Lauantaiaamupäivä vietettiin ostoksilla - kummankin äidille keramiikkaa ja sitten viinikaupasta hieman paikallisia viinejä ja herkkuja (marmeladia, hunajaa). Kun ostokset oli tehty ja olimme palanneet hotellille, niin vietimme siestan ja kävimme rannalla kävelemässä. Tuuli oli nostattanut oikein kunnon aallokon, joten saimme kasteltua varpaat...

Illalla kävimme syömässä oikein tunnelmallisessa paikassa, sääli vaan että tunnelman rikkoi meidän naapuripöytäämme istunut suomalainen lapsiperhe. :/

Illalla pakattiin ja valmistauduttiin kotiinlähtöön.


*Sunnuntai 17.7.2007 - Kotimatka, jonka Italialaiset turvatarkastajat ryssivät*

Jälleen aikainen herätys ja viimeiset pakkaamiset, aamiainen ja bussiin. Catanian lentokentällä homma sitten levisi. Check-In toimi vielä ihan kohtuullisesti, mutta turvatarkastus pissi niin reisille, että oikein pistää miettimään onko Catanian lentokentän turvallisuuspäällikkö tehtäviensä tasalla. Turvatarkastuksen eteen pakkautui arviolta 400-600 ihmistä odottamaan, kun 8 turvatarkastusportista 6 oli käytössä ja niistä pääsi läpi arviolta 2-3 ihmistä minuutissa. Vaikka tavarat läpivalaistiin, ne silti pengottiin läpi ja metallinpaljastin oli viritetty piippaamaan purukumipakettien metallifolioista... Koneemme boordaus alkoi 11.20, tuolloin yksikään suomalainen ei ollut päässyt vielä turvatarkastuksesta läpi, koneen lähtöaikaan mennessä (11.55) oli lähtöportille päässyt jo 5 suomalaista. Lopulta väkijoukko (me mukaanluettuna) kyllästyi ja lähti rynnimään turvatarkastukseen.

Herää vain kysymys mitä olisi tapahtunut, jos meidän matkustajien joukossa olisi ollut:
a) terroristi räjähderepun kanssa
b) paikallisen mafian kaksi rikollista, jotka olisivat aloittaneet "perheiden" välisen välienselvittelyn tuliaseilla
c) sairaskohtauksen keskellä väkijoukkoa saava ihminen (=paniikkireaktio)

Aivan varmaa on että em. tapauksissa kuolonuhrit olisi laskettu sadoissa.

No lento lähti lopulta lähes kaksi tuntia myöhässä ja FlyNordicin ja Finnairin kunniaksi on sanottava, että oli mukavat lennot.


Summa summarum:

Plussat ja miinukset

+ paljon nähtävää historiafriikeille
+ Etnalle nousu on kokemus
+ lomasää oli upea ja lämpöä riitti
+ hotelli oli mukava
+ ördäävät känniääliö-suomalaiset, -ruotsalaiset, ja -britit puuttuivat, sillä Cefalùn yöelämä on hyvn hiljaista
+ ruoka ja juomat olivat loistavia
+ upeat maisemat

- Catanian lentokenttä näytti mitä on "italialainen järjestelmällisyys"
- Taormina on yliarvostettu ja ylihinnoiteltu
- lapsiperheiltä ei voi välttyä (sori vaan, mutta en pidä pikkulapsista!)

Suosittelen!

Linkkejä:
http://en.wikipedia.org/wiki/Cefalu
http://en.wikipedia.org/wiki/Cathedral_of_Cefal%C3%B9
http://en.wikipedia.org/wiki/Monreale
http://fi.wikipedia.org/wiki/Etna
http://en.wikipedia.org/wiki/Etna (parempi)
http://en.wikipedia.org/wiki/Normans

Vauvauutisia!Sunnuntai 03.06.2007 21:15

Meille tulee vauva. Ajankohta on luultavasti kesä-heinäkuun vaihteessa. Täytyy siis sisustaa vaavelin huonetta uudestaan ja hankkia sille peti. Hmm... Mitähän muuta pitää hankkia?

Ainakin sanomalehtiä.

Niin, kyseessä on siis koiravauva.

AllergialääkkeitäTorstai 03.05.2007 19:03

Dodii...

Olin sitten Iho- ja Allergiasairaalassa keuhkolääkärillä tänään.

Nyt on sitten kesäksi allergialääkkeitä niin paljon että voi istua kotona koomassa niiden voimalla. Siedätyshoito alkaa syksyllä ja se menee vakuutuksen piikkiin, joten ei voi oikeen valittaakaan. Ekaa kertaa varmaan 15 vuoteen ei tarvitse miettiä riittääkö lääkkeet koko kesäksi ja voiko pahana päivänä ottaa vaikka kaksi antihistamiinitablettia, ettei lääkkeet lopu kesken. Nyt ei lopu tai jos loppuu niin sitten on menty yliannostuksella koko kesä.
« Uudemmat -