IRC-Galleria

Blogimerkintä

« Uudempi -

Bangkok- eron hetkia...Torstai 14.02.2008 12:06

Tokavika paiva bangkokissa. Eilen oltiin ottamassa maljaa Bangkokin, Thaimaan ja onnistuneen reissun ansiosta, joten ajatus ei nyt kulje mita kirkkaimmin...

Eli Tonsain kirjoituksen jalkeen on kerenny tapahtua vaikka mita. Tonsai jatettiin kolmen yon jalkeen ja paatettiin suunnata kulkumme Ao Nangiin. Virhe. Yksi yo siella riitti. Kamala turisti helvetti. Aivan kuin olisi kanarian saarille mennyt. "Ollako suomesta? Mita kuuluu kukkuluuruu" kraasa kauppiaat huuteli peraan. Iltaelamaakin yritettiin kayda katsastaa, mut OPlla vaikutti vahan edellisen paivan totaalinen tyhjennys, ettei oikein sitten ollu fiiliksia, muutenkin siella oli baarit gogo-girl henkisia. On muuten saalittavaa, surulista ja koomista miten paljon lansimaiset (yleensa) mohomahaiset keski-ikaiset ukot kulkee joka puolella turistipaikoissa thaimaalainen pieni, siro tytto kasipuolessa. No mutta kylla ne nuoremmatkin osaa huorissa kayda! Ao Nangin jalkeen menimme jalleen Krabin kaupunkiin, tarkoitus olla siella yksi yo. Cha cha lei-guest housessa tapasimme kaksi suomalaista tyttoa. He kertoivat, etta edellisena yona kaksi suomalaista nuorta jatkaa oli vieny alkuillasta kaksi thai-tyttoa omaan huoneeseen. Yleensa guest housejen huoneiden seinat ei mitaan jarin paksuja ole. Sielta oli sitten kuulunu mita oli kuulunut koko majapaikalla olijoille. Ei kylla tehny hirveesti mieli tehda tuttavuutta naiden herrojen kanssa. Ihmetyttaa mika pistaa suomalaiset nuoret ryhtymaan tuollaiseen, eiko suomesta loyda seuraa vai joku seikkaulun halu, etta voi kerskua kotona kavereille kayneen maksullisissa naisissa? On toi kuitenkin aika riskialtista pelia, suurin osa suomeen tuoduista HIV-tartunnoista tulee nykyisin Thaimaasta.

Tytot Johanna Ja Jenni tutustutti meidat sitten Ita-valtalaiseen pariskuntaan, Markukseen ja Martinaan. Kuudestaan vuokrattiin pitkahantavene eraana paivana ja lahdimme Boda-saarelle. Paaranta oli taas taynna ihmisia. Saaren toiselta puolelta loysimme mukavan pienen hiekkarannan. Paiva meni uidessaa kirkkaassa vedessa ja auringossa kollotellen mukavien uusien tuttavuuksien parissa.

Krabissa hyvastelimme uudet ystavamme ja minibussi suuntasi nokan kohti Ko Lantaa. Parin tunnin hikisessa minibussissa istumisen jalkeen rannalla kavelyn ja majapaikan etsimisen jalkeen kavimme syomassa. Mahat taynna jaksoi taas lahtea etsimaan sopivaa majoitusta. Loysimme majapaikan, jossa oli reissun hienoin bungis! Oli se kylla sitten hinnakkaampikin.

Ko Lantalla olisi mennyt enemmankin kuin kolme yota. Voin suositella lampimasti paikkaa:) Aika paljon turisteja siellakin, mutta rauhallisiakin paikkoja loytyy. Ainiin. Lantalta teimme paivan snorklaus reisun Koh Phi Phin saarille. Taalla on kuvattu siis The beach-leffa.Maisemat upeita, vesi kirkasta ja paljon varikkaita kaloja:) Phi phi lei oli hieno paikka, mutta suurempi phi phi oli ihan turistirysa, ainakin se paarannan alue:(

Lantalta tilasimme junaliput Trangin kaupungista Bangkokkiin. Matkan kesto 14,5h ja lippu kustanti n.800 batia eli 17euroa. Taksi joka meidat piti tulla hakemaan juna-asemalle oli reilun kaksi tuntia myohassa. nneksi kerkesimme kuitenkin kayda nopeasti syomassa ennen junamatkaa. Jaoimme neljan hengen makuuvaunun kahden thaimaalaisen naisen kanssa. Tytin antamalle fraasi-sanakirjalle oli kayttoa kun naiset opetti meille thaimaankielta. Hauskaa oli kaikilla, etenkin naisilla jtka hekotteli meidan tyhmien turistien aantamiselle ja sille ettei ymmarretty aina kaikkea. Muuta ihmeen hyvin sita tulee toimeen, vaikkei yhteista kielta ole. He tarjosivat omia evaitaan meille. Jotain punaisia kasviksia tai hedelmia, joka selvisi etta ne oli jotain guavan sukulaisia tms. banaanin lehteen kaarittya sticky-ricea jonka sisalla...lihaa tms.:) Ja rasvaista hapanimelaa kuivalihaa. Silloin meinasi meikalaisella tulla pienia yokotyksen tunteita kun lihan nahka, kuori mika lie ratisi suussa. Naiset kysyvat eiko olekinherkullista, joo hyvaa on:) Katkonaisesti nukutun yon jalkeen aamulla kahta tuntia ennen bankokin asemaa konnari tulee sanomaan, etta pitaa vaihtaa bussiin. What a fu.. meilla piti olla suora junayhteys. No selvisi et juna oli mennyt rikki ja matka jatkui bussilla. Pari tuntia myohassa saavuimme bankokkiin. Bussilla juna asemalta banglabun kaupungin osaan, jossa myos Khao San Road sijaitsee. Katu joka on taynna kraasa kauppiaita, guest houseja, baareja ja lansimaisia ihmisia. Ei kuitenkaan sille kadulle majoituttu, vaan pari katua ylospain. Villa Cha Cha on paikan nimi. Aivan mahtava paikka. Oikea keidas kaupungin halinan keskella. Sisustus on itamainen, sisapihalla on pieni uima-allas, eika hintakaan paata huimaava.

Reissu lahenee loppuaan. Kokemus on ollut mahtava hyvine ja joskus vahemman hyvine hetkineen. Onnistuneesta,ikimuistoisesta reissusta iso kiitos kuuluu matkakaverilleni O-P:lle. Ei olisi heti uskonut, etta netin kautta voi saada noin hyvan ja luotettavan matkaseuralaisen jonka kanssa asiat sujuu, eika tarvitse vaantaa joka asiasta. Unohtumattomien kokemusten lisaksi olen saanut hyvan ystavan. Kiitos:)

Ja eikun uusia matkasuunnitelmia tekemaan. Monta paikkaa on jo mietinnan alla, joihin haluaisin tutustua. Joten matkaseura on tervetullutta ja rahalahjoituksia otetaan vastaan!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.