IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

Nokkakiekot = maksasammalta (ainakin)Maanantai 27.11.2017 17:21

Grönlannin nukkuva, 3 km pitkä muumio... uskon että se on ollut jokin sammalen isoäiti. Ei se muuten olisi tuon muotoinen. Päällys-"harso" näkyy läpi...


Ainakin maksasammal koostuu niistä "nokka-kiekoista". Niitä näkyy helposti lähes kaikissa maksasammal-lajeissa - kävin läpi 50 eri maksasammal-lajia n. 150 englantilaisesta lajista, jotka esittelee webissä David T. Holyoak. Nokka-kiekkojen pari = sammalen varren molemmin puolin oleva lehtipari. Ne näyttävät "kauluksilta", joita näkyy Maassa ja Marsissa ja ... Peräkkäin tai limittäin olevien sellaisten kaulus-parien (=nokka-kiekko -parien) sarja näyttää hiukan siltä "sleeping-cat"-muodolta. Ja väitän, että se vihreä "anomalocaris" on maksasammal-terttu. Ei se voi mikään muu olla, sen jälkeen, kun on nähnyt nuo siinä olevat kiekot. Voisin ahkeroida vielä kiekko-kokoelma-kuvan niistä 150 englantilaisesta lajista, josta näkisi, että totta totisesti maksasammalessa on nokkakiekkoja. Mitä tästä seuraa: Yorgian pitäisi olla jonkinlainen sammal. No minähän sanoinkin että se on jokin alkusammal. Sitä samaa on kaikki. Aine koko Linnunradassa muotoutuu ja elää siten kuin (varsinkin muinaiset) sammalet. Nokkakiekot, sleeping-cats (=kaulusrivi? jonka pitäisi 1. mainituista koostua) ja elämän-lanka-jatkumo löytyvät tähti-massasta. Tuossa Grönlanti-kuvassa [todennäköisesti elämänlankaparin sisäänsä rajaaman] alueen sisällä saattaa olla oranssi kauluspari-terttu eli sleeping-cat, jossa ne "kaulukset" olisivat niitä "nokka-kiekkoja"... tällaiseen olen tähän mennessä päätynyt. Ehkä järjetöntä, en tiedä onko järjetöntä. Vasta tänään sain selville, että kiekot ovat kaulusten näköisten lehti-parien lehdet ja ovat pareittain. Aiemmin luulin, että nokkakiekko löytyy elämänlanka-kaulusten sisältä - niin se kyllä löytyykin Yorgian ollessa kyseessä... Noiden on pakko asettua menneisyyteen jotenkin noin... Pitäisi etsiä levistäkin eniten maksasammalen kaltaiset. Katso myös jätti-"karahkaa" joka erottaa Grönlannin "muumion" merestä: se näyttää kennon seinältä, joka rakentaa sisäänsä "lajinsa" (tai yleensä elämän) niitä osia, jotka eivät ole kammion seinä. Niin kuin galaksin ulko-osat tai Dickinsonia:n reuna-lehdet rakensivat sisäänsä jotakin, uskon. Toisaalta tuollaista "sleeping cat":ia /muumiota ei ehkä rakenneta niin. En tiedä, miten se rakennetaan. Ehkä jokaista sen lehteä/kiekkoa varten täytyy olla oma lankapari... tai se lankapari itse on se kiekkopari=kauluspari... katsoin io-kuun pintaa, ja ajattelin kiekon sisältä sivulle työntyvän evämäisen lehden valmistavan kärkeensä sellaisen "kylkiluu-venhon"... = kiekkopari-/lehtipari -oksan. = sleeping-catin... ehkä erilainen laji siellä tekee siihen valkeat seinät... ja meillä nokkakiekko-lehtipareja. Ei tätä tekstiä voi enää ymmärtää kuin joku kasvitieteilijä, jos sekään.

Laitoin mahdollisimman paljon väliviivoja, jotta google (mahdollisissa harvoissa kääntämis-tapauksissa) pystyisi kääntämään.
__________

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.