IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

Blogi

« Uudemmat -
20.9.2018. Tämä on parhaita, uksi-merkin, airokalan ja pii-spiraalin kanssa. Teotihuacanin aika, vuosi, ympyrä, cycle, pii, on alimmaisena maan sisässä. (Sieltä lähtee piin desimaalit.) Joo, neliö=perusta, edustaa tietoa, te:ta, eli je:ta eli taivasta. Ja on muuten kivipatsaitten yläpuolella. Hmm... "vuosi peittyy taivas..." ..."taivas peittää maan"... "vuosi-kuukausi -tieto"... "kuul ku kan" ... /\OL kai-ki tieto?...
______________________________________
20.9.2018. Tämä ei kyllä liity Teotihuacaniin. (Viime yön zahlu eli saldo :D) :
. . . . . . . . Zahlu-veikka - -> 172. 2: nalu vieka <-- naali viekas :)
. . . . . . . . Kalu-le(i)ka - - -> 849. 8: walu kieka
. . . . . . . . Balu-keikka - - > 365. 6: kalu lieka . . hieman hulluja juttuja
______________________________________


18.9.2018. Lisäys: aivo-selkäranka -yhdistelmät leijailevat ilmassa siis SIINÄ kuvassa, jonka Teotihuacanilaiset maalasivat punaiselle alustalle, onko se seinämaalaus kenties. Eivät ne minun tekemissäni kuvissa leijaile, miksi minä niin järjetöntä tekisin, minä ratkaisen arvoitusta. Olisi mielenvikaista puhua ilmassa leijuvista elimistä, joita ei ole missään. T. maalaamassa kuvassa kaikilla on matomainen/oksennusmainen puhekupla, jossa kuvataan sanat, joissa 1. ja 3. tavu ovat heillä samoja, ja keskimmäinen tavu erilainen. Sanat voivat olla esim pojepo (maa-taivas-maa), la-pa-la (taivas-maa-taivas), tai matama (mitata/matema eli maa-taivas-maa). Heidän ko. maalauksessaan leijailee myös irtosydämiä, etanoita, ihmisiä hokemassa matamaansa, perhosia. Kyllä siinä maalauksessa sydämiä on, niitä, joita he irrottivat (haluan uskoa, että hyvästä syystä ja lain mukaan), aivoista jne en ole varma, että onko niitä siinä kuvassa. Merkkien kirjoittaminen näyttää ikään kuin kielletyltä, tai väistellyltä, viimeiseen asti kirjoitusmerkkien välttelyltä. Pyramidin kyljessäkin on numeroita, mutta niitä ei ole tehty minkäänlaisilla kirjoitusmerkeillä, vaan pituuksina. Kuin vastaisku numeroitten piirtelijöille. 3 sakaraan päättyvä ristinmuoto melkein on jo jonkinlainen merkki, mutta ei se kirjoitus-merkki ole, jos sakarat osoittavat pääilmansuuntiin. Onko sakaran kuva kirjoitus-merkki? ...merkittömyys-sääntöähän pitää olla rikkomatta viimeiseen asti. Eivät he ympyrääkään tainneet piirtää, edes sitä merkkiä ei ole. Irvistelevä peto tai pitkä kala... pitkä kala olisi pystyasennossa kirjoitus-merkki, mutta vaakana se on pisin kala - ne pyramidissa ovat vaaka-asennossa. Sydän... sen nimi saattaa olla "jälki", eli "merkki", olikohan turkiksi tai jollakin kielellä... mutta oikean sydämen kuva, lihaksisen elimen siis, niin mitä siitä voi sanoa, ei se kirjoitusmerkki ole. ... ai niin, alas- ja ylöspäin olevia väkäsiä oli saviruukun kyljessä... kangastuksen kuva?... olipa minkä kuva tahansa, niin on merkki, samoin kuin apilan kuvakin.

Eläimiä ja ihmisiä tukehdutettiin pyramidin massaan, jotta saatiin pilkun jälkeinen 12. numero ilmaistua? Ei se haittaa, jos ne oli raiskaajia yms. Miljoona-kaupunkiin on mahtunut hirtettäviä. Eläimistä ei välitetä nytkään. Hautausjärjestys taas on hyvinkin 14. pilkun jälkeisen numeron kaltainen: spiraali ulos. Molemmat ovat tukehtumis-ulkoavaruus-ulos sinkoutumis=shiva -yhdeksikköjä. Sopivasti näitten tukehtumis-yhdeksikköjen keskelle osuu 7-"suoraan alas" lävistys, jota äimistelemme sekä me, että pyramidin alle asetetut patsaat. Pyramidin alle hommattiin vettä, jotta saatiin ilmaistua "vas",5, ja "tukehtua",9. Patsaiden asento kertoo kaksi eri 5:sta: lumoutuminen ja viistous. (Kolmas 5 on vesi.) Eikun sakarakin on 5, kyllä... mutta laitoin sen kolmoseen. Tämä on aika osuva selitys. Onkos tuo joku vitsi tuo neliö, onkalo-liitoksessa? Liittyy yhteen niin se on 4. Delta tarttuu. Ihme-porukkaa, kyllä. Numerosarja voisi luetella itseään pari pykälää eteenpäinkin (kauemmas planeetaltamme). 2. viimeinen 3 sopisi Auringon pyramidiksi. Ympyrän kehälle tarvitaan 6 sädettä... ehkä 6 on muuta kuin kivi-paino? 6 on myös korkeus, hauta, paikka. ..."Harvinainen vieras toisesta maailmasta - through-merkki, uxi-merkki, 1-merkki, alfa-merkki."____________________________________________

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ muutama sana otsikon ulkopuolelta ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
jetu= elävä. (ol jetu = oli elävä? --> olj / oil ?)
Ljetu= kesä. Latva= korkein kohta (-->Latvia?)
Kesä= i blad. Talvi, dalBi. (Ruotsin "lehdessä", takaperin.) I blad, som(mar)-tid, ibland.
"tai vaikkapa vari, niin kumpikin paikkansa ties." Swahili: baridi= talvi
Winter <--> retnib 3 nipussa niin paahtaa täysillä?
"Retnib" muistuttaa sanaa "rätnääpi".
_____________________________________________

Jos numero 1 ei esitä harppuunaa, niin silloin se esittää airokalaa! Airokalan päässä on harppuunan väkäsen muotoinen töyhtö. Harppuuna menee läpi ja tappaa, niin kuin uchi. Mutta uchi 1 on usvainen lumous myös (tosin sekoittunut atrak:n, 2, kanssa), niin kuin airokala varmasti on lumoava, ja lisäksi 1 on pystyssä kuin airokala joskus. Airokala näyttää epäilyttävästi ketzalcoatl-sulkakäärmeeltä. Airokalalla on kokopitkä hulmuava selkäevä, ja välillä se on viisto ket-katto, välillä zal-salko, ja välillä koatl tyyni vaaka. Vaikuttaisi säilyttävän erikoisella tavalla asennon/suunnan ja suoran muodon. Se on harvoin nähty, ohut vedessä killuva, jopa 18 metriä pitkä "suunta". Jos airokala on se sulkakäärme, niin olin oikeassa siinä, että ketzalcoatl on myös suorakulmainen kolmio. Olen varma, että airokala on sulkakäärme. Viimeksi niitä harvinaisia ilmestyksiä on nähty mm. juuri Meksikossa.

Tämä on niin hullu ruudukko... "yskii"... "uskii" ...


Voi myös sanoa: "Ensimmäiseksi ihminen nauraa painovoimalle." (6kk ikäiset vauvat nauravat esineen pudottamiselle.) Ehkä sille olisi jatkoa, esim. niin, että "Se jää viimeiseksi nauruksi, jos/kun painottomuuden vuoksi nauraa".

Useita merkityksiä omaavia numeropaloja voi tietenkin järjestää toisinkin. Se Teotihuacanin pyramidi+alaluola -laitos on sellainen, että siinä on kuin kaikki palat päällekkäin ladottu. On nirhatut tukehdutetut, on vettä ja viistoa ja hautaa ja laskeutuvia tasoja (jotka tosin eivät ne ole viistoja), ja vas-lumoustakin on sakarana ja viistona ja... ja painoa ja "kaikki yhdessä", kolmi-haara... Kaikki yhdessä keskellä. Niin kuin kaikki yhdesssä on keskellä ilmansuunta-palapelissä, mutta tuolla ovat keskellä kaupunkia, päällekkäin. Outo teko... vähän kuin kirkko, joka muuten ON jollakin kielellä se "kaikki yhdessä", muistaakseni.
Voisihan sellainen luola olla hyvä suojapaikka hurrikaanilta. Olisiko ilma riittänyt perällä?
Heidän pyramidinsa ja luolansa on kuin loru. Alku, "ensimmäinen, vaskala", on maan alla. (Eikös muuten ole olemassa niitä jotain olmeja, maan alla vedessä, sokeita?) "Lorun loppu" on kai maan päällä, pyramidissa. Mekin vertaamme ihmiselämää/ihmiskohtaloa loruun, niin että jos kuolee, niin se on lorun loppu. Sormilla, oikeastaan numeroilla, kerrotun tarinan loppu.
Ensimmäiset runot, loppusointuineen.
Jos maanalainen luola ei ollut kaivo, viemäri, kylpylä, eikä väestönsuoja, niin voiko se olla ollut musiikkia varten? Vaimentamiseksi tai kumeuttamiseksi? Pienen asian takia kaivaisi valtavan suuritöisen luolan... uhrit+suuritöinen luola, jonka kaivaminen kestää vuosikymmeniä on jopa epäinhimillistä (jos ne olivat uhreja, eivätkä rikollisia). Iso vaikea työ, kuin Kheopsin pyramidi. Tarkkuutta vaativa allekkain satutus. Tavoite on ollut tehdä tarkkaa, valtavaa, ikuista. Mitä iloa siitä irtoaa? Ihan kuin se olisi tehty tulevaisuuden ihmisten ällistykseksi. Ehkä siinä oikeasti on lorupalat päällekkäin, pyramidin kohdalla. Ainakin sanat ja varsinkin numeroitten nimet säilyvät ... kuin kivi. Ehkäpä käsi ja mieli kurotti kaukaisuuteen, tulevaisuuteen. (Vasta 2000 v. kulunut.) He tiesivät, että tekniikka kehittyy, ja halusivat voittaa meidät? :) Eikun nikertää ja nakertaa niin hyvin ja paljon, että saa huomion.

Kuvassa leijailee irtosydämiä ja ikään kuin aivo-selkäranka -yhdistelmiä... ei tiedä minkälainen Auswich-meno siellä on ollut vai onko kaikki ollut inhimillistä. "Koukku syvällä kaupungin sydämen alla"... tiedättekö, että punastumista yms vakavina oireina poistetaan tuhoamalla ihmisen sydämen takaa jokin elin selän kautta. Ihan Suomessa, tänäänkin kai. Tämä haiskahtaa tahdosta riippumattomien ilmiöitten tutkimiselta. Tai sitten ei. :) Pienet kiviset miehet istuvat puoliympyrässä... hampaitakin muistuttavat. Pii. Vaskala, alku. Eikös piiksi sanota myös selkärankaa? "Keskikohdan alla (pohjois-navan alla?) on lumous-kaloja/viistoon nousevia kaloja, tai pohjassa kiviukkeleita ringissä"?? :D ei... palataan teoriaan Keskikohdassa on loru-palat päällekkäin & halusivat näyttää taitonsa. Ei mennyt tämäkään pohdinta hukkaan: johti siihen, että löysin vas-kalan, lumoavan viistokalan, itse ketzalcoatl:n. Koska ne patsaat istuivat viistossa vedessä.

Madventures- tv-sarjassa maailmanmatkaajat olivat kerran joittenkin ihmissyöjien luona. Päällikkö osoitti jonnekin ylös vuorille, ja sanoi, että "Niitä on tuolla, sinne ei saa mennä". Siitä sai sen käsityksen, että ihmissyönnin uhrien jäännökset ovat siellä. Mutta ei siitä käynyt ilmi tarkemmin, että onko heidän hautausmaansa yleensäkin siellä vuorella.
"Vedet tulevat vuorilta..." - on tullut sellainen mielikuva numeroista, että vedet tulevat viistoilta,5, "kallistus-koillis-vuorilta" ... Ja vainajatko yhtyvät veteen?
Teotihuacanissa on pohjoisessa ja koillisessa vuoret.
Teotihuacanilaisten kaivama, asteittain aleneva tunneli falls in lava. Menee alaspäin laavakiven läpi. :)
______________________________________________________

Einsteinin käsiPerjantai 07.09.2018 15:23

10.9.2018. Onkohan kuvassani jotain väärin päin, kun
- Kierrokset kuuluisivat kakkoon eli kaakkoon
- kettu=kuu=pintakerros kuuluisi lounaaseen eli luna:aan
- galo kuulostaa koilliselta kolilta kalilta kallistukselta
- kolmosen VOI yhdistää luoteeseen siten, että "kimmottaa pois luotaan"
Ehkä tein vahingossa peilikuvana, 312 alkaa vasemmalta. Outoa että nyt vasta älysin virheen. Eikun... mitenkäs idän ja lännen käy... Kaikki bendumit tulisivat vasempaan reunaan, oikea reuna olisi: tappava ilmaton avaruus - läpi - kierroksia kierrosten perään, renkaita renkaitten ympärillä, kiertorata?, kiertymistä, harva (ja mitä kaikkea 8 nyt onkaan.
_____________________________________________________

3(sim-)etra 1uuch 2atra 6kuus 4ku-atra 5vus (joku 9niarto) tms) 7(asetus/saitus/soitus/noitus/loitus) 8kiarto 10uus
Keskipakoisvoima liittyy kyllä siihen, jos moukarilla vedetään kaari kuin harpilla... katsoin vaan noita -to -loppuja... menee pois/hajoaa, kuin ruumis. Kiar-to:lla taas on yhteys sekä vas:iin että siihen "moukarin kaareen", joka siinä olisi kuun kierto, tosiaankin. Louna-luna.
Ehkä 3 ja 8 ovat ne "kullub" ja "bulluk", jälkimmäinen olisi "vetolukko", kiertorata. Ja 2 on kellub. Lingolle tai avaruudelle pitäisi olla vielä samanlainen nimi. Jokin ihmeen hornan tuutti. Hurrikaani... tai laskuvesi - maanjäristyksestä oli viitteitä numerossa 8. Luonnonilmiöitä siis... salama solomu nopeus... mikäs se oli se solomonin solmu... ve-ne ehkä on "vettä ei", koska liike, ki-ne, olisi "kiini ei"? Negy/megy = tasapaino, painovoima osittain torjuttu & liikkui kipitti mennä, vaan jäljet jäi kuitenkin. Mega, maakanta.
****
**********
**************
Jos 9 ruudun ruudukossa kopotellaan niin kuin hevosella shakissa, se alkaa siitä, joka on nimeltään "ensimmäinen", vas-kala. (Oikeastaan kala on 9, mutta pelkkä vas on 5.) <-- palm. Siitä jumalalliseen kolmois-kaareen, käden seba-tria symetria, josta yhden kaaren wiritettyyn bendum-seiskaan, siitä [ilmakehän kakkos-kaareen, air-taebes, artebes, artemeksen virittämään jouseen ja atri=palojen yhteen liittäminen2]. Siitä hypätään arvokkaisiin hautoihin muinaiseen Kiinaan 666= hautapaikka honoured mer neer more near (the sky). Ruumiin ympäri liitettiin yhteen jadepaloja kultalangalla + uskoa ruumiin eloon heräämiseen. Kohoamme ylemmäs, ja saavumme seuraavaksi tyynessä lipuvaan kuuhun, 8. Kopottelija ottaa tai ei ota seuraavaksi linssiä avukseen: hän läpäiseen kuunradan ja aurinkokuntamme ulkorajan, kohdassa 1, läpi, uchi. Viimeisenä enää kohta 9 nirhaava kuristava tyhjyys No-Air noir ink space. Neloseen ei laukata. Siellä on kompassin keskus, vaaka, kaikki numerot, ihmisen ymmärrys luonnon voimista, matematiikasta, luku- ja laskutaito, todellisuus, konkretia, aine, ja gravitaatio. Mittalaite, aivot, ja mitä on mitattavana. Ahaa! Hevosen ruumis, koska täytyy juosta kuin hevonen... - ellei läpäise keskustaa... tällainen "askellus" on voinut olla jo ennen shakkipeliä olemassa, tällaisella laudalla.
**************
**********
****


Voimia, suuntia, puita, viljoja, meri-"hirviöitä", ainakin on. Ja fysiikkaa, matematiikkaa ja tähtitiedettä. Hevoset kopottelevat tässä alustalla, ja sormet menevät yhteen sekä suoraan että käännetyllä kädellä. Sitten on vielä loruja väärään suuntaan, niin kuin Bad Drama -loru. Loru tarkoittaa etusormen kaarta, joka on ilmakehä (loro,2), ja ansalanka (lolo,7). <-- Melkein sama kuin "laalu".
Tietenkin teen virheitäkin, mutta eihän se haittaa, jos on yli puolet oikein. Maissi kuuluisi ehkä major:iin eli 7:ään? olikos agust "maistaa"? Joo, major=7=agust=maistaa, joitten sanojen perusteella se on paras paikka maissille. Ikävä hyppy kohtien 9 ja 5 välillä... tyttöjen silpominen.

____________________________________________________

Saamelaisten ratavastustus-tempaus: "Eenam lii eelim", maa on elämä... Onko se jokin sanonta? Emali/enamel on pinnoite... teen oman käännöksen: "maanpinta liittyy elämään". Ei, nyt minä puolestani olen rajoittunut - sillä maa ON elämä. 3,5km pitkiä nukkuvia kissoja, levien esi-isiä...

onke onkelia - numerot yhdessäLauantai 01.09.2018 05:59

Sama puina. Yhtä horinaa = hurinaa = nirr. Eben:ssä olisi valmis ben(-dum) pajun tilalle. Aspi on kiinnitin ja käärme, jonka kuvioissa on tuplatikit... puu on ommeltu haawa eli haaba. Haavan hoito. Suomen tikapuut= maorin tiketikepou, suomen haava ("haapa")= maorin hoito ("haapa"). Ommellun haavan hoito ajalta, kun me olimme Maorien kanssa yhtä, tai, kun molemmat saivat saman tiedon jostain: laitetaan "haavanlehdet" haavan päälle. (Swahilin hapa puolestaan viittaa sijaintiin jossa nyt ollaan: "täällä". Sama haapa-ruutu keskellä.) Jatkoksi voidaan katsoa, että sama tarkoittaa myös hapanta. Teotihuacanilaisten saviastian kyljessä on kuin tikkejä, oikein päin ja väärin päin olevien kuusten lisäksi. Pirtua, viinietikkaa, männynhavu-uutetta... Uskomatonta, että pytyn kuvat alkavat avautua, laittamalla numerot ruudukkoon ja katsomalla sanoja tam sakkis. Voinhan minä puhua puuta heinää. Tässä tulee se heinä-osuus: Siinä oli neliapilan kuva, myös, siinä saviastiassa. Dzuksa? Haavavoide... Tai kuvat ovat vain perinteikkäitä koristeita, (johon en usko). Astian kyljessä oli samassa muutakin, jotain tosi outoa, joka näytti kuin luolan kaivulta.

KURISTAJA¨¨¨NÄRE ¨¨ KUMI .......................näre=6nor ner mer. Kumi kimpo
PAJU TMS ¨¨¨ ASP ¨¨¨¨KATAJA ....................asp:haavan hoito. Kataja: ajatak
TAMMI/KOIVU PALMU ¨ EUCALYPTUS .............palmu 5. Kuumepuu FebruaryOli pakko turata tämäkin vielä. (Kuutoseen sopisi tässä myös sinivalas, koska se on suurin.)
Kelpie-nurkka jäi luonnosasteelle, mutta maa kyllä "hylkii" ilmaa (2) veden lailla, ja nenän nyrpistely kelpuuttamisen sijasta on hylkimistä.
Maitovalas on toinen sarvivalaiden heimon 2 lajista. https://www.youtube.com/watch?v=ZS_6-IwMPjM
Ai niin, unohdin kiri-asiat kokonaan, ehkä lisään löydöksiä siitä vielä kuvaan.

Vaakasuora ei ole vaakasuora, meri taipuu kaarelle. On se tiedetty kauan sitten, katsottu vuorelta, haastatettu merenkulkijoita, purjehdittu ympäri, käytetty aivoja ja pidetty silmät auki, ja ehkä lopulta noustu pallolla. Mutta on saatettu päätyä väärille reiteille, jos on luultu, että tähdet ovat vuorten haijastumia.

---Sunnuntai 19.08.2018 18:08

Ket zal coatl - sekoilen näitten kanssa koko ajan. "Kaksi - paras/kulta - maaKanta" tekisi tästä kuin nykyajan palkintokorokkeen/-korokkeet. Itsepuolustuslajeissa keskimmäinen, voittaja, olisi painonhallinnan mestari, 2. olisi ketterä ja taitava askeleissaan, ja 3. kamppailee maan vetovoimaa vastaan.

Keb nega ise. Se ei ole nykyajan palkintopallien järjestys. Tämä on Kevyt Kaula Itse-koko. Auringonnousun 3 viimeistä vaihetta. Keb tarkoittaa tässä puoliympyrä- eli luokin näköistä vaihetta, varmaankin. Nega on neck, päättelin sen siitä, että sen eräs nimi saattaisi olla akoltah, joka kuulostaa dekoltee:lta. Ehkä tämä sarja edeltää nykyistä palkintokoroketta. Kebnegaise, ketzalcoatl ja kukulkan voisivat kaikki olla Kevyt-Vaaka-Maa, mutta kebnegaise:ssa se maa on... mää ite :D oma ruumis... tämä nyt on tämmöstä, monisyistä, biologiaa, fysiikkaa, maantietoa, astronomiaa, vanhoja tapoja, menneisyyttä ja kieliä enemmän ja vähemmän sekaisin, ellei psykologiaakin hivo. <-- hahaa! vanha sana: hover höber hivo hipo hepo, leijuu ilmassa. :D Kato, kun on vaihe utsi, niin se näkyy utsi, eikun ei näy läpi/uchi, maa ei näy läpi... mutta siellä se on, valo, vaikka ei näy. :D Mutta ilman valaisee. Niin mikä näkyvyyden estää, olet sinä itse, kun olet se maa mää sää. :D

Lentävä bainon menettänyt 6, viimeinen vaihe _O_. Yhtyy maahan baino, ja kippurassa ruukussa 6 waino. Siellä 6-puu.

Palkintopallit eivät yletä sinne asti, missä aurinko on noussut. Sinne pääsee vain se, jolla on tahto kuolla, kol-tah (mor-tah). En tiedä, pitääkö paikkansa. Pala sopii noihin muihin. Saa lopussa kunniakorokkeen, eikä gravitaatio enää pidättele.

Kaulasta saa islamin edellisen auringon vaiheen, nimittämällä sitä varreksi, eli warsi. Se on väärinpäin käännettynä mutta samaa tarkoittavaksi käsiteltynä, eli kielto eteen lisättynä: aisraw eli aisrab eli aislab, joka saattaa olla a-islam. Islam olisi noussut aurinko. Ra saa uuden muodon: sram. Muslimit olivat myös silatra.

Viehättää karttaa: atrak <-> karta = atri <-> irta. Atripolis <-> silopirta. Silopirran pitäisi olla silop-irta, polis-irta. Palat irti.. Joo... muslimit eivät olekaan sileä pinta, vaan sinatra, eli palat irti, polis irta. Tai otapa tuosta selvää, miten se on, tai siitäkään, että Birta on lisäksi virta.
Sinatra kuulostaa toisinpäin (Artanis) Artemis-nimeltä, joka olisi toisin päin Simetra (=symmetria, romania). M=n -tapaus. Ihme jos ei ole sama. Jos silatra-sana käännetään Artemis-"moodiin", tulee Siletra. Ehkä tästä saa ra:n palat: ra-delis, ja lepran palaset...
"Artemis ja Apollon olivat kauniita lapsia..." - artemis-sana näyttää olevan symmetrian, simetra, vastakohta.


______________________________________________________

Yritin saada kiinni lohikäärmeen hännistä ja muista. Mielestäni numeroruudukoista tuli aika hienot, ja vanha Bad Drama -loru numerosta 5 taaksepäin näyttää turhan osuvalta, ollakseen vain sattumaa: Sakari kettu ketju pettu wed-ju. (Sakari-sormella) lumotulla on jälkiensä-peittely -retkiä, kuin ketun jäljistä on puolet poissa. Juoruketju kulkee asiasta, puoliso pettyi, koska hän ei olekaan enää ykkönen, vaan beetta, kakkonen, = maan peitto (=ilma), pettuleipä/korvike. Wed-ju, bad draama, kiinalaisittain, päättää lorun peukaloon. (Kukulkan-sanan vanhimpia lähteitä: väitän, että "kul" tarkoittaa kunta ja kulta. Kunta Kinte syntyi länsi-Afrikassa. Nimi voisi tarkoittaa "Ymmärtää ja osaa laskea - Paino/massa". "Ku" on yhtä vanha ja samaa sukua kuin sanat kuu, kupu, kuorma?, kupera, kuhkea, kukkea, kukka, kuori, kupoli, kumpu.) Suuri J:n muotoinen "juuri" täsmälleen pyramidin alla: On voinut yläosa olla maan pinnalla ennen pyramidin rakentamista. Tuntee maat hyvin, jos tietää, että kuinka monen kymmenen metrin syvyydessä sillä jätti-fossiililla on J:n muotoinen koukku. Ellei ole kaivellut ja mitannut sitä maan pinnalta käsin sen verran, että voi arvata metrin tarkkuudella missä syvyydessä koukku sijaitsee maan alla. Kaivusuunnan maali olisi ehkä 2m kokoinen, olisi varaa tulla melkein metrin heitto silloin, ja onnistuisi silti. Patsaat istuivat "vesi-jukassa", ruutu 5, tosiaan yläpuolellaan waino, ruutu 6. "Pureutuu alkujuuriin" "vaskala/euskala" ... pureutuu kielen alkuun ja elämän alkuun, täsmälleen kuin minä. On vielä yksi selitys, yhtä huono kuin muutkin, maan alla olevalle Teotihuacanilaisten vesiluolalle: Entisaikojen ihmiset pohtivat gravitaatiota, ja näyttää, että heillä on ollut myös tapana mitata eri vuorten korkeuksia merenpinnasta. Jospa he ajattelivat "yhtyä veteen" = maapalloon, jos menivät vesirajan alle? Sitten maalauksesta, jossa on kirkkaanpunainen pohjaväri: Jospa se on olevinaan Mars, otukset nuolevat maanpintaa... toistavat matama tai napana tai jotain, jälkimmäinen olisi napa-pohjois tai napanappi. :) Aika minimaaliset kirjainmerkit käännettävänä, tekstinä jokin 'laapalaa'. Ehkä "Niponi" olisi sekä punainen, että Japani?! (Arvelen nipponin viittaavan nipussa oleviin auringon eli napin osiin... vai onko se anti-nippu, rippon, rewenu?) Re ank sai, sai re ank, 73 palaa... nasai re, koko puoli kolme. Ank-erias, palat eriytyvät? :) = sin-atra... ankerias= ei keri. Keriminen ja ankerias liittyvät molemmat sähköön, kai. Rekna =laskea ja rätnätä? Sai on puolet ympyrästä. .... Rekna sai, laskea kaari puoliympyrästä.


Silmät loistaa kuin auringon nousu, ja tukka on kuin sumua. :D
En oikein kunnolla tajua noita kaikkia onkkel-sanoja. Kaikki yhdessä, luvut yhdessä, ...? 7 para + 3 reki/juksa = 10 kokonainen. =
SAI REK NA = ANKERIAS. Luokki + reki ... SA NA LEEK = SANALEIKKI? (Sa on sama kuin sai (syötin kaari), ja rek on sama kuin leek (liukas, sileä, reki).

_________________________________________
Tässä voi olla vähän erikoisia muna-juttuja...Patsaat istuivat suuressa J:ssä, J:n muotoisessa koukussa, joka oli kuin kellertävä, säännöllisen suomupinnan peittämä muinainen jättijuuri, kohti maanpintaa lähti suorana ja paksuna siitä. Ei mainittu tv-dokumentissa mitään siitä valtavasta koukkujuurisesta jäänteestä, vaikka se oli selvästi jokin valtavan kasvin jäänne.

"Veti vesiperän" ...? "Näytti närhen munat" ? :)
Jos luolassa oli perällä pitkällä matkalla vettä, ajateltu jopa että täytyy sukeltaa kohtalainen matka perille, olisi pakokauhu aika paha asia, jos muutenkin perille meno olisi vaativa sukellus hengittämättä. Tai ehkä paikka oli miehuuskokeeseen tarkoitettu, tai ajanvietteeksi rohkeimmille (tai pelokkaimmille) ? 4 sakaraa, joista 3 umpikujaa: lisää mahdollisuuksia panikoitua ja/tai hukkua. Vedellä täytettynä paikka on kuin jostain videopelistä, paitsi että oli totta. Hetkinen... miten vedellä täytetyssä luolassa olisi nähnyt mitään? Onko sellaista valaisinta ollut olemassakaan? Käsikopelolla... ehkä ei sellaista... onko vesi tullut sinne vahingossa? Se ei tainnut olla kokonaan vedellä täytetty... no ainakin valon voisi sytyttää siellä perillä, silloin. Aika iso mysteeri. "Yhtyy veteen" = kuolla? No onpa mukava oleskella ja kahlata siinä vedessä sitten, jos siihen ovat jotkut kuolleet yhtyneet ... Tosiaan kauhukammio. :)
Olikos Egyptin 1. ison pyramidin alla ollut labyrintti, jossa vettä? Ehkä siellä soudellaan, manalassa ... ehkä tämä menee minulle tuntemattomaksi ilmankosteus-asiaksi... Outoa, sillä kosteudesta seuraa hometta. Jospa kivi tarvitsee säilyäkseen kosteutta, ettei murene... Päädyin taas siihen. Egyptissä pyrittiin ikuisuuteen? No eikös kiven vanheneminen ja mureneminen silloin pitäisi yrittää estää? Ööh... mahtaako se kosteus nousta maakerroksen läpi ylös, jos kovaa laavaa on välissä paksulti, luolan ja pyramidin välissä? Tämäkin selitys tuntuu väärältä. Pyramidin alainen asetelma tuntuu ennemmin vaikka mietityltä ratkaistavalta viestiltä ajassa, kuin paksun maan läpi kosteuttajalta. Jospa se sittenkin on pelotuskammio... Ja joku on halunnut näyttää ehkä taitonsa, satuttamalla tilat allekkain sentilleen? Tiedemiehet eivät kuulemma tiedä, kuinka se on onnistuttu tekemään. (Eikös sekä suunta että matka pystytä katsomaan molemmat mittanauhalla... Säilyttää suunnan, ja mittaa matkan. Muistaakseni osaset ovat vaakasuoria, ei ole siis kulmia, jotka venyttäisivät matkaa pitemmäksi. Miten se suunta saadaan pidettyä, kun tulee iso porras alas... ehkä se alaspäin valuva mittanauha kertoo mikä on suunta myös eteenpäin... kai sen jotenkin saisi turattua... :D valonsäde... ottaa hiuksen-ohuen langan, ja ottaa mittausten keskiarvo-suunnan.)

_______________________________________________________

Tuo satumainen sammakko, kai senkin on pakko olla joko alkuelämän kaarta tai kaarien keskus-"tuotos" (tai sen "pää" on kaksi lehteä). Saattaa noissa kiviröykkiöissä olla hieman kehittynyttäkin fossiilia, ei voi tietää... voisi olettaa löytyvän kaksoislankaa, ja ehkä vain erilaisia muotoja siitä? Ehkä mustia kerroshelmoja ei ole olemassa? Mutta näyttää kuin olisi.
Kaksoiskaaret ovat kasvattaneet loppupäänsä, jotka kaartuvat yhteen, paksuiksi. Näyttää tässä paikassa siltä - kuin säiliöiksi. Eivät kaikki, mutta monet. Ehkä syvän pesän rakennukseen lavalla osallistuu useampikin (jokin), kuin vain 2? En tiedä, lopettaako joku oman jatkumonsa ja lähtisi osaksi pesää... ehkä ennemminkin isot kaaret paloittuvat jostakin tarpeesta? Hämärää... Ei se ole enää yksin etenevä kaksoislanka, jos on irrallinen yhdyskunnan rakentaja. Onko tuolla kaukana alhaalla maanpinta kuin kivettynyttä vaahtoa? Ja sitten on vielä helminauhamaisen kyhmyistä ohutta putkea, jonka pääväri saattaa olla musta... sitä putkisto-tappuraa oli eräässä toisessakin maisemassa musta-harmaa-valkeana.

or 1 leaf...

Ku Kul KanMaanantai 30.07.2018 15:58Päädyin aurinkolaivalla tuonne --> https://lintukoto.wordpress.com/2010/06/26/cup-stone-scandal-in-finland/
En usko ihmisen tekemiksi. Tulee mieleen asteroidi Vestan kuopat: Kuin hylly-lokeroita: toinen puoli kuopasta on syvä, toinen ei. Tässä kivessä pieniä kammioita, jossain muualla 10 km kokoisia. Nokkien sisältä kasvaa-rytisi uudet "narut". Alkuelämän nokka-pallukoita. Kaksoislanka söi jotain, muutti omiksi kennoikseen: "kennot" ovat vierekkäin kasvavia kaksoislangan helminauhoja, uskoisin. Niiden on pakko olla, koska langat lähtee jokaisesta kammiosta eteen ja taakse. Kammio on tainnut muodostua sammal-kaulusten keskelle, niin kuin Dickinsoniankin ympärillä on kaulukset, ja Vestan kammioilla myös on. Vestassa materiaa on otettu muhkeasta maasta jätti-säiliöön vaivatta. Taustalla Mars-mainen SARANAMAINEN SIVUPROFIILI. Nyt tietää, mitä ovat mustavalkoiset saranat toisilla taivaankappaleilla.
http://kari.kotiseutuarkisto.fi/uhriksab.gif <-- kuin muinaisen sienijuuren päässä oleva mailamainen levennys. Mielenkiintoinen kuva, varsinkin suurennettuna ja käännettynä negatiiviksi. Vasemman sivukaaren sisältä on kasvanut taaksepäin jokin "salaatti" ulos. Kuoppien pitäisi olla samoja, kuin yllä olevassa kuvassakin.

___________________________________________________
___________________________________________________

Joruban kielen mukaan 7 on MEJE. 1 ja 2 ovat lumous, joten ne ovat "vaas" eli 5. Tästä seuraa, että voi löytää "kojkean kuusen" (korkean) eli kuutosen kohdasta "koi". 7 on meje eli major eli paras, faaraon numero. Palvottu hetki, kun auringosta näkyy puolet. 8: acht sanoo sen olevan vakaa kuin intialainen ko atl, mutta kas mitä suomi sanoo: kanta-hetkautuksia, kuin hollantilainen arkki, "hetcak" (coffin). Sellainen on kaa-hexa. Hekza, heza, hesqa, hetka ovat kurdin kieltä, ja tarkoittavat kun, paljon, kahdeksan, määrä. Y-hexä on joko vakaa ja keikkumaton, tai keikkuu ja keinuu aurinko-arkki taivaalla. Keikkuuko se aurinko tai laiva taivaalla, ja maassa ei keiku, vai keikkuuko maakosketuksessa, mutta taivaalla ei? Puhutaanko jossain aurinkolaivasta? Nyt löytyi hollantilaisten esi-isien nouseva arkki. Se näyttää tältä: 9. Avain arvoituksiin löytyy kummasti aina suomesta - tai minusta vain tuntuu siltä. Keikkumattomuus... ehkä englanninkieli avaa tätä: keinuminen = sway = power/dominion. Ehkä paremminkin keikkumattomuus ja järkähtämättömyys, ko atl, olisi voimaa ja hallintaa? "Silloin kun niitä on paljon" = kohta 8. 9 voi kuvata myös uuden ihmisen syntymää 9kk raskauden jälkeen, ja painotonta henkeä (kuolemanrajakokemusten seurauksena), mutta mistä sen tietää, jos kuvaa myös kuumailmapalloa? Voisin uskoa, että he ovat yrittäneet kaikin keinoin nousta ilmaan jo hyvin kauan sitten. Ehkä silkillä? Ehkä jopa etsisi kevyttä lankaa kudontaan, jos olisi kauhea hinku ylös?

Mikähän se "kymmenen" on? Kyy menee? Kimppu (häädetään) erilleen? |||||||||| ¨|||||||||| ainakin foinikialaisten aakkosten 5 näyttää sellaiselta tertulta, että kyyt olisivat naaraan kimpussa, koska sillä on vas, lumous. Tartu tertu = 4 5. Kaulailevat käärmeet ovat kuin 2 modernia viitosta.
Se on pieraistava sitten, vähän naaraskyyn tapaan, kun tantereeseen laitto tai järkähtämättömyys ei riitä.

Joruba on nigeriläis-kongolainen kieli, meje-sanoineen. Siellä on bantu-kielten keskellä (eteläisen Afrikan "niemekkeen" keskellä) lämpäre, jossa puhutaan mielenkiintoiselta kuulostavaa kieltä: khoi san. Kuulostaa ihan auringon nousulta.

________________________________________________
Lisäsin kuvaan asioita. Nyt voi jo aavistella Isiksen olevan vaihe 6, auringolla suuri voima = sileä pinta, ja vaiheesta 3 taaksepäin on O-siris eli O-silis, ei sileä, ei voimaa, koska se on kolmena kakkarana, repali, repale. Kokonaisuus=Ra=unewersun, päinvastaisena, revenneenä, Sun-Rewenu. (Vai ovatko ne Isis ja Oriris jotain muuta sitten... sopisivat tuohon aurinko-asiaan.) 3 osaan repeäminen liittynee piihin, eli siihen, että ympyrän kehä koostuu 3:sta kappaleesta halkaisijoita. Senkö takia, kun pimenee, ei voi aurinko olla ennallaan? Ja koska ympyrä on täydellinen, niin sittenhän 3 halkaisijaa on kehällä, ja siitä repsahtavat... :D
2=touch (näköyhteys,katse,leikkaa), 3=touch (kajota-verbi on olemassa) 4=touch (kiinni yhteen gravitaation vuoksi) 5=touch (yhä kosketus maahan,maajalka)

Mystisten Teotihuacanilaisten "sulkakäärme"-[jumala?] = Kukulkan / Ketzalcoatl. Voi olla tällainen. :) -->
Midvuas:n kultainen kosketus löytyy numeroista 6-4-2. Jaoin "maajalka"-versioita 4:n ja 5:n alle niin hyvin kuin osasin. Kohdan 4 zal, kul ja nega nivoutuvat kaikkine Thot:n sydämen punnitsemisineen ja muistiin merkitsemisineen pääasiassa tai lähes ainoastaan näihin: 4:ään jälkeen, painoon ja tasapainoon. Jalanjäljet kertovat gravitaatiosta ja massasta. Laskeminen, ymmärrys yhdistää ja lukeminen löytyvät sieltä sitten myös.
Ehkä löytyy myös kurri, kerma, voi, ja juustomaito (<-- herui). Jos vielä lisätään 7, se varmaankin olisi Aset. (= Osiris?)
(Kun 7:n nimi on Isix henxe, niin mikä se silloin on? Isiksen,6, henkseli? :)

maajalka kanta jalka jälki näki neli meni maa-Qii maakuu... kejo-kajo mejo-majo ... KuKulKan = Kuu kulta kanta... ei meillä ole kaikki avaimet, mutta onpa vaan suuri määrä vanhoja avaimia suomenkielellä avata vanhoja... (hautapaikka muuten voisi olla "maarajasta irrallaan", mutta ei ylöspäin... hame voisi olla irrallinen kappale keskirajasta alas... home voi lentää... huomen on myös vähän kuin omega... kuin myös komea ... voiko näistä mikään olla sukua sanalle omega? Eikö ollut myös joku päämies Khomeini... ghoomega = kääntyy (hindi), ghoomanch=käänny, ghoomegi/ghoomagi = käänny ympäri (hindi).... Keskipäivällä voi kääntää auringot menemään alaspäin kyllä. Elleivät intialaiset ole asetelleet tuonne omia gamesetra-juttujaan, 56. 6 olisi setra... cetra=kithara. Sutra=huomenna, cutra=kierre. Sutla=silkki,kevyt,kai. Mutta mutta... tavut on käännettävä... Jos tuolla on intialaisten seksiopas, on sen nimi game-setla. Voi olla tuo omega-sana sama kuin vaikkapa Comanche ... tai mistä sen tietää, Nadia Comaneci... kääntyy ympäri aakkosissa... takaperin lähtee lukemaankin silloin, vai kotiinko palannee... Huomen-oomen on siis setra sutra.)

Tri polis / re pali = 3 pieces/ kolme palaa. (Keanu taitaa olla vasenkätinen, ketzalcoatl, koska rystys-rivi on vasemmalla isompi... miksi vas.kät. on kzc? Se mikä näkyy tälle puolen, ei näy tuolle toiselle? Kun on aamun koi meille, näkyy lähes koko aurinko jollekin toiselle? Kokonaisuus, joka jakaantuu 2 puolelle, milloin missäkin suhteessa. Tarkoittaa älykkyyden jakaantumista jokaisella. Tai, jos tuo martial arts korostuu tässä, niin tarkoittaisiko, että vasenkätinen olisi hyvä taistelulajeissa? Voisiko myös olla auringon suunta vasemmalta oikealle: "Lähtee vasemmalta"? On vieläkin selityksiä, unohdin jonkin keksimäni.)

______________________________________________________


Understand = steady = imara = ymmärrä? = understand (imara < "steady" in swahili language)
(Hyvä ehdokas jumala-sanan edeltäjäksi: imala ?) Teotihuacanilaisten coatl paljastui hindin kielen ko atl :ksi.Kuka asiat yhdistämään pystyy.

_______________________________________________________

elämäTiistai 24.07.2018 20:50

Unohdin sanoa, että tämä punaisen hiekan pöllyttämä vihertävä maa on Marsissa. Käännäppäs vähän läppärin kantta taaksepäin.
Mitä virkattuja pitsi-huppuja...? Ihankuin nukkuvan kissan pää, pitsinauhat kulkevat niskasta 2 puolen rintaa kohti, ja naamana saattaa jollakin harvalla olla kolon sijalla jokin kupla? Siltä näyttää yksi. Jokin näyttää "selkäjänteiseltä lehdeltä", jonka reunat ovat käpertyneet molemmat rullalle "rintaan" päin. Ympyröity säkki näyttää lehdeltä, jolle on avautunut aukko alkupäähän. Alempi kuva: saattavat olla suoraan kiinni kaksoiskierteen köysissä.
Vihreä kahdeksikko, (näkyykö siinä kaksoiskierre, maan/liejun/suon pintaa pitkin puoliksi upoksissa?) reunoillaan ja keskellään jotain vihreää moukku-kasvustoa. Ollaan lähellä vihreää "anomalocarista" ja Io:n jonkin Sleeping-Cat-veneen sisältä pursuavaa vihreää levää, joka taittui "kahdeksikkoa" ja anomalocarista muistuttavaksi.

Voiko hyönteisen munia verrata maksasammalen lehden molemmilla puolilla rivissä oleviin "kiekkoihin" ? Viimeksi mainituista pingahtaa ulos taitteella ollut jokin lehtimäinen... (Mikä pyörylänappi muuten on vielä munitussa munassa olevalla itikan tulevalla toukalla keskellä pulleaa "vatsaa" ???)

Laitoin kerran tänne blogiini kuvan (Suomen?) rantakuvasta, jossa 2 kivistä kärsää törrötti vierekkäin rantavedestä - aukko, joka arvatakseni oli ehkä 2 sieraimisen kärsän näköinen sinne poispäin - järvelle päin kääntyneenä. Kirjoitin siihen, että "hienot kärsät". Saatoin poistaa kuvan sitten. Sellaisia pitäisi löytyä enemmänkin, jos niitä olisi ollut. Muistaakseni on sattunut silmään ehkä pari muuta niitä muistuttavaa, maapallolta varmaankin. Olisi pitänyt laittaa talteen kuvat ja sijainnit.


________________________________________________________
Niinä valkeina elämänrakentaja-nauhoina nuo ameeban viukulat voisivat olla mukana missä ruudussa tahansa ... Hmm... jäiköhän tästä jotain oleellista pois... valtavat vuorenrakentaja-torvisienet...

Kotelosienet (silmin nähtävä) Ascomycota - esim. torvijäkälä. Voisikohan näiden edeltäjät olla sienijuurten rakentajia? Kartassa suuret rakentaja-torvet törröttävät maasta, ne harvat, jotka eivät ole taipuneet ja litistyneet paketoijiksi (eivät kai ole hyvin vanhoja), mutta on ollut irtonaisia aika pieniä ja keskikokoisia rakentajia...

Glomeromycota (mikroskooppinen)
Suoni kasvattaa pyöreitä palleroita (muist.mieleen Yorgia/"nokkakiekko". Se näyttää olleen kiinni juuriverkossa?/ yhteisessä langassa, jonka langan paksuus oli silminnähtävä. Otusta näyttää rakentaneen irtonaiset rakennuspalaset, enkä tiedä, loiko kammiot ensin kaksoislanka, ja sitten olisi vasta juuri kasvanut kiinni verkkoon... tarkoittaisiko se, että juureton sammalen esi-isä, alkuelämän kaltainen, olisi luonut sienet... oliko valtavia limaverkkoja? Mitä näkyy Jamalin niemimaalla?)
LAITTAISIN TÄMÄN EDUSTAMAAN SIENIÄ, mutta mietin, ovatko alanurkan kaulukset ja yläreunan ameeban osat alkusienen sukua, ja että onko arkkiameeba sopivassa risteyksessä... kaikki palat liittyvät jollakin tavalla sieniin.

______________________

En ole biologi. Nämä ovat omat maailmanhistorian kokoamiseni, siitä, mitä tässä on vuosia karhittu maita ja mantuja silmät sikkurassa.
______________________

ShivaKeskiviikko 18.07.2018 17:20

Jos sanotaan shiiva, ja näytetään tuollainen kuva, niin kiekko leivotaan silloin siitä. Se ei ole fallos, vaan se on saviköntti, MASSA YLEENSÄ. Linga voisi viitata linkoamiseen/keskipakoisvoimaan.Monesti näyttää siltä, että tähtitiedettä on piiloteltu vaikka minkälaisilla tavoilla. Ei voi uskoa tuota, että on mennyt läpi väitteet sukuelimistä. Ehkä oikeasti on palvottu materiaa (niin kuin arvelin Allahin palvonnan olevan, ei sitä voi tietää, onko ollut niin, mutta pieniä viitteitä luettavissa Orionin- ja Härän tähdistöistä ja tästä).

(Minullahan on lisäksi oma teoriani galakseista, että pyöriminen aiheutuu massan työntymisestä ympärillä olevaan tyhjiöön 2 reiästä, jotka ovat keskellä olevan munan päinvastaisilla puolilla, munan, joka sinkoutui äitigalaksinsa keskeltä. Ja ulospuhalletusta tulee uusi äitigalaksi, joka pumppaa massansa tiukasti keskelleen valmistamaansa munaan, jota ympäröi joustava ja kestävä mutta suhteellisen ohut, jopa läpikuultava kalvo. Jos on galaksijonoja, ovat ne kaksoislangoilla kasvatettuja, muuten lähes samanlaisia... Katsoin sammalta ja galakseja, voisi olla noin, tai ei voisi olla, tai voisi olla noin ja näin. Mutta elävää kaikki.
Avaruus näyttää olevan täynnä mustia (ruskeita) läpinäkyviä lehtiä, jotka näkyvät tavallisesti vain niin, että niillä on aurinkoja? reunoissa... jos on galaksi, niitten mustien lehtien nenät osoittavat siihen ja ovat nenä kiinni siinä galaksissa... pari isoa saattaa ruveta emokaariksi... jotain sellaista. Kaksoislangat risteilevät ikuisesti... ja valmistavat pesän, jos on syötävää... Jos kysyy, miksi ne niin tekevät, niin yhtä hyvin voi kysyä maapallon eliöiltä, onko niillä jokin tavoite, sukupolvijatkumoissaan ja valinnoissaan. Ihminen on kuin pieni galaksi: se munii, ja lisäksi pitää sisällään tietämättään pienempiä elämänjatkumoja: suoliston bakteereja. Ei se ole ihan sama asia, ne bakteerit eivät ole sinne itsekseen ilmestyneet. Mutta samantapainen asia: elämää, joka on eri kokoista ja elää sisäkkäin, ja ne pienemmät ovat sen isomman rakenteita.)

ja menee kuuhunPerjantai 13.07.2018 16:03

"ihminen nousee savuna ilmaan, ja menee kuuhun."
(kuun kuppiin)

<<<
Tämän päivän radio-ohjelmasta "Itämainen syklinen aikakäsitys ankkuroituu ajatukseen jälleensyntymästä", kohta 10:00 min.

pisti korvaan myös se, että uhraaja rakentaa kuolevan auring...kovuoden tilalle seuraavan vuoden hetket 10800 tiilestä ....
(Juuri sain sanottua, että xhosan kielen 8:n nimi on myös "tiiliä", jos 2 viimeistä kirjainta erotetaan... voiko kysymys olla samoista, aika-tiilistä? Tai ehkä se on vain jokin tiili-motin kappalemäärä... tilli,kumina,jeer, valu, ... sarja...tämä vaatii tutkimista.)


Saattaa olla virheitä. Sen kuin huvikseni rakentelen... leeku haju lök valkosipuli. Ai niin, kine on liikkumista. Ehkä löyhkä ja vuosi liittyvät yhteen niin kuin jeera & jahre ja tilli & tiili... :D Tiilistä rakennetaan vuosi, ja jeera näyttää tilliltä. "Vuoden siemenet + jalkaa-8" <-- hämähäkkihän antaa toiselle siittiöpaketin, joka voidaan käyttää myöhemmin. Ei ole vaatinut tekniikkaa vaan vain uteliaisuutta, jotta asiaa olisi voinut tutkia vaikka 10 000 vuotta sitten.

Teotih....Torstai 05.07.2018 04:22

Otetaan valo, lumi, jää, jag, intiaanien jag-sanat saksalaisen professorin suusta, ja 1 ja 2, ja sera ja sortti. Tästä saadaan: EI JÄHMEÄ, EI YKSI, EI JÄÄN KALTAINEN KÖNTTI, VAAN MONESSA OSASSA OLEVA, rakeinen, hienojakoinen. Kuin lumi. Tai kuiduista koostuva lanka. Tai osista koostuva valo. Maa+Kuu ovat monessa osassa oleva, mikä olisi viisaasti sanottu, mutta vähintäänkin kuu=2, "toinen, sinä, en minä".
...sivu, väistö, poispäin, hajaantuu... väistö... otso on eräs numero 8:n nimistä (espanjaa)... koht, ak-koht ... Ei kohti. Ei kohtaa. 3 itä kokoontuu/törmäys/yhteentulo, 8 länsi hajaantuu... hajaantuminen esim. 2:ksi, 3:ksi. lumihiutaleiksi tai sateenkaareksi. Lätkäisin Otavan väärälle puolelle sanakompassissa, niin kuin varmaan joitakin muitakin sanoja. Sen, verkon, kuuluu olla siellä, missä väistö, hajaannus, repali, rewenu. Kuvittelisin O-tawa:n tarkoittavan ei-kohtaa = hajaantuneisuutta = verkko. ... åtta + Otava = Ottawa?

Mutta jos tulee takaisin, niin kuin bumerangi...valo kulkee kuin 8 (ja palaa kyllä, jos törmää)... silmät, silmukat, verkot ja neulomiset... huk, hook, kook, kagi... hengetön. 6. Silmätön 8 ?? Päätön? Loputon kierto. Elämän/aineen, veden, ...
Mikä se wumelung on? vuu-meer-ung? on palannut alkuun, ja vuosi on more ung? Ai niin, 8 onkin vietnamin kielellä tam. Ehkä se ei olekaan tamma, niin kuin kurdin kielen hest,8, vaan tammi? :) (Eikä siinä kaikki: on tam 8, ja sakkis 8. Paheet ovat valkeudet teiden. Ai niin, kuinka saatoin unohtaa: backgammon = sidoksissa, eli numero 4!) Ei kai se vaan ollut niin, että vuosi jaettiin joskus 8 osaan? Jos 8 jaetaan 2:lla, saadaan 4, kiintee kunta kinte. "Jos hajaantuminen 8jaetaan 2:lla, saadaan gravitaatio 4..." jaaha... no kokeillaanpa tätä kaavaa: "Jos ruumis 6 jaetaan 2:lla, saadaan jumalallinen yhteentulo 3." "Jos jumalallinen yhteentulo kerrotaan 2:lla, saadaan ruumis." <-- yhteentulosta kyllä seuraa ruumis... ja kivimurikoitten yhteentulosta planeetta. Jaetaan kiintee köntti 4, saadaan ilmakehä, 2, bili ili kuu kuori kansi.

Tämä on zulun kielen 8: eziyisishiyagalombili <-- hyvin monimutkaiselta näyttää. Ajattelin sitä tutkittuani, että siinä lukee "4 kahdesti". Mutta kuinka noin yksinkertainen asia voidaan sanoa noin monimutkaisesti?

Tämä, xhosan kielen 8, ezisibhozo. Jos se pätkitään, saadaan:

e zisi bhozo = 8 planeettaa
e zi sibho zo = nämä ovat lahjoja
ezi sibho zo = nämä ovat ääniä
ezi sib hozo = nämä ovat vanteita
ezisibho zo = tiiliä
sibhozo = kahdeksas
bhoso = kansi
ezi sibho = arvoitus
ezisi = viimeisin
ezis = voice.key
ezis = siili (latvia)
e bhozo = se on hyvä (portugali)

______________________________


8, voossim, oosum, vuos-suma, voisi olla myös tähdenlentoparvi. Se olisi valkea ohut säie kuin puuvillalanka, ja lennot ja palaa kuin tuli ja palaa takaisinkin. Sitten taas jokin ihmeen "thelmeeniitön" + sökkis/sakkis, kuulostaa aivan silmättömältä ja sokealta. Hengetön on käsityöväline, apu-pujotus-silmukka. Ehkä ruumis, hengetön, on joskus jossain ollut 8 heet hoot haata haaka haaska syötti... pahee liukas saitana voisi olla kannukasvin reuna... "vapauttaa" << isortzi esoltsi (basq) << niitä isoja kukkia, haisiko se, joka vangitsee hyönteiset for siem-simi-jutut. Zortzi=8 (basq). Maailman suurin kukka taas olisi melkein numeron nimen arvoinen, aikamoisen pahee loinen, haisee raadolle, mutta pahee tarkoittaa liukas. Tosin meillä tarkoittaa paha. Sen keskustan reunat ovat viisi-kulmio(-on muotoutuvaksi taipuvaiset), ja mitä 5 sitten on... vas vuosi viisto koillisen vuoret ja valuvat vedet... "ihmisen luku", meritähden sakarat, kun tursaan lonkerot 8. Hämähäkin... 5-kulmion ulkoreunan kulma muistuttaa bumerangia... joka palaa, ja joka palaa, on tuli valkea. Joka on vit, joka on viti. Joka on vuosi. Joka on viisto vaas vas. Joka on vangitseminen ja lumous. Joka on viis. Miten tämä liittyikään 8:aan? Jos mukana on raatokukka, niin ... 8 on saattanut muinoin olla kuollut ruumis, haaska, syötti, sijainti pyyntilangan virittämisen ja vahvan sipulihengen(9) välissä. Foinikialaisilla sen numeron nimi tarkoitti valkea, ehkä?, mutta kuului "heet", vanha syötin nimi, joka löytyy vielä unkarin kielestä.
Sitten tuli mieleen, että onko valo itse silmätön... kulkee suoraan, ja törmää esteisiin. 8:ssa on 2 reikää, joista ikään kuin puuttuu silmät. Tarkoittaako arabian 8 [thelmeeniitön], että silmätön? < hengetön... siemenetön jyvätön... palaa/valkea/vuosi ... voos viit valung palung... oossam hoossim horse-siem hest-siem... hevonhierakka... jeera...
Roomankumina. Kasvia kutsutaan toisinaan myös nimillä jeera ja juustokumina. ..sarjakukkaiskasveihin... Verrattuna Pohjoismaiden perinteiseen kuminaan roomankumina on pistävämmän makuinen, ja sen siemenet ovat vaaleampia.. kukat vaaleanpunaiset.
Siinä toteutuisi valko, voimakas haju, sarja, "jeer", oos ja hest, >hevonhierakka... miksi nimi on kumina? carum caraway ... kumina viittaa kuin onttoon/kaikuun... kasvi näyttää koiran- yms putkelta... camul camuli cumal cumali cuman cumani ... caruna aruna aluna, "ei-kuu" (verenvuotoihin ja kasvivärjäykseen). Mikä se caraway on? Valkeuden tiet? :) Mausteita jos on, niin 8 roomankumina 9 valkosipuli 4 suola. Ontto piippu ja väkevä mauste yhdistyvät: [peeppa/pepri], [cumina/cumaja]

______________________________
En ole katsonut vielä, mitä 9 tarkoittaa. Sepitin itse. (tietenkin 9:lläkin on muitakin merkityksiä)

6 = IRUBIS = RUUMIS = HENGETÖN. WAINA. BAINO. PAINO.
9 = SIBURI = SIPULI = VÄKEVÄHENKI. ANIAW. ONIAB.

8:ssa on selvitettävää vielä. On aika mystinen.
7 = HOOT HEET HAAT haata SAATA SAIT HAIT (syötti sai asetti haitin baitin)
saita-kuun, siwuli ? side siem sim sib siw. Valkeudet, teiden, ovat paheet...
8 ZORTZI (basq) isortzi/esoltsi= päästä ulos/ajaa pois (basq) Mikä poroerottelu...?
8 SHIT (burmese) SEED SEITTI? KA-HEX panain hanoi kanai kaanai kanair?
8 WOOLUNG (jaava) .....WOOL villa
WAALUNG
PAALANG
8 LA-PAN (malaiji)
8 PAA (chinese)
8 E-WARU (maori), 8 E-WALU (hawaiji), 8 VALU (samoa) ??????????
8 WALOO (tagalog), 8 WALO-KA (cebu), 8 VALO (malagacy) ???????
light VALO (finnish)
PALAA ...................tuli palaa... VALKEA
PALAA TAKAS 8=takwas (hausa)??
_________________________________________
sama VUEN kOHTA tulee ACK-BACK suoraan OHTaan =
8 AH-OCHD (scottish) (= tod. näk. "AK OHT") OKT KOT ....... COTTON?
(otta = voos-vuosi/viti/valkea viit vuit uit oito:n ja ohkd-kohti:n välimuoto)
8 SIDEED (somali)
sideerinen vuosi, todellinen, tähtien mukaan
sidereal year, starry year
8 VIISSIM (ukraine)
ZOR/SOR = vaikea, herkkä, rivi (turk, uzb,hung) ZI/ZE =päivä/alkaen (rom,pol)
ZORTZI= 8 (basq)
VUES JYVÄLLÄ |,| tähtäimessä. Eikö tarkoitakin tätä? Uusi kiekka alk täsmäll. tästä
8 VOOSSIM (russian)
8 VOSIEM (belarus)
8 OSEM (bulgarian)
8 OOSUM (makedonian)
__________________________________________
BUMERANG
BUMERUNG
BUMELUNG ............BUMUL
8 WOOLUNG (java)
WUMELUNG
WUME
asor=kosteus? (java) <--vaikean/herkän/rivin vastakohta? Sortsi takaperin muistutt, estrogeeniä.
WOME
8 NAANE (swahili)
NANNA - Kuun jumalatar muinaisesta Irakista
7 NANA (japanese) ·´¯`· kuu koi kio...
sana runo runa luna <sanakompassin "sauna-altaan" suunpieksentää.Very runantic
laalu ---- " ----
7 lolo = palaamme pyyntilankaan (zulun kielenköhän ansa tämä oli)
7 = ZISANU (njandza)Ainakin "saada", ehkä myös "set" =sie-ben se-ba aset (bait)


\/
/\ al-pääl-kuus= al-pääl-kuuset? = al-pääl-puut? aca-buus tikapuus deca-puut = X Mitkä kielinerot asuivat Teotihuacanissa? Miksi monihaka-kuusipuut saviruukkuun raapustivat... ja niiden välissä oli kuin maan kaivu / matama... Mulla on tähän hyvä: "FINI-KIA" /\

.·´¯`·

·.¸¸.· aa-baa-kuus = aa-bee-kuut? = alepool-beetto-kuut? Helmitaulu-abacus. 2 kuuta eli koita eli kiota. Röyk-kiötä 1. Ah-kiota 1.

______________________________________

Tätä ei kyllä usko erkkikään, mutta se "suuri juuri", keltainen jätti-koukku Teotihuacanin pyramidin alla olevassa luolassa muistuttaa vähän piin merkkiä. Sitä tukee se, että koukussa istuvat puoliympyrässä 1 iso ja 3 pientä. Olisi aika ovela. No en tiedä onko se mikään piin merkin koukku... hullu ajatus. [:D] Mikä se muuten on, se koukku? Näyttää valtavan kasvin osalta (joka tietenkin on nyt kiveä).
Valkoinen patsas... äiti, joka on "kohdussa"... tiedättekö, että 8:lla ei ole vain nimiä naane ja äit-sanaa muistuttavia... ööh, niin, reuna, kammion reunaosat... mutta myös jyvä. Tästä voi vain sanoa, että "this goes deep". Tämä menee usvaan, uziin, tatsiin ja hatsiin <-- jap.8. = Usva, takaa, jyvä, varhaisella iällä, ei ole valmis, kasvaa...

Kheopsin pyramidin pohjaan kuviteltu ympyrä sisältää kultaisen leikkauksen, koska pyramidi on juuri tietyn korkuinen? Näin juuri erään "puoli-huuhaa" -dokumentin, joka kyllä oli numero-faktaa + kertojan tutkimuksia ja kysymyksiä, oikeastaan se ei ollut huuhaa-ohjelma, vaan ohjelma, jossa tiedemiehet pyörittelivät päitään sanoen, etteivät muinaiset ihmiset ole voineet pystyä siihen ja siihen, eivätkä ole tienneet sitä ja tätä lukua. Taitaa ennemminkin näyttää siltä, että entisajan ihmisillä oli "maailma hallussa" ja halu(pakkomielle) ja taito mitata kaikkea.
____________________________________

Totuuden henki = 4 9
Valkeuden tiet = 8 3. Eit tie = 8 3= laidat ja keskus-kulumo, kun 3 otetaan Afrikasta.
Tietomme siunaa = 10 1, jos 1= öst, istir, itsek, mua. Tai ehkä 10-sjuu. Eikun 10-siu eli olisko silloin 10-6.

Hieman vaikeaa selvittää mitä 8 voisi tarkoittaa yhtä aikaa kaikilla kielillä. ...äiti... laidat... kaulukset...! kuulum... kaikuu kansi taivaan... kun ääni yhteen tulee sen kanssa. 8 on äiti-kaulukset, ja 3 on musta tyhjä keskus, ontto, joka kaikuu kalmasti... (3 onttoa haaraa, on pyramidin alla... ja siinä 3:ssa ontossa on valkea äiti... Lisääntymisen kammioista kyllä tulee ulos "valkeita äitejä"... mutta kysyin joskus niinkin, että halusivatko Teotihuacanilaiset toteuttaa mahdottoman? Ehkä se viittaa arvoituksellisiin kysymyksiin elämän alkuperästä... että kumpi oli ensin, muna vai kana? He tutkivat niitä, siitä todistaa piirros, jossa herra tieteilijä rysä-hattu-tietäjä tutkii elämän alun kauluksia, joiden sisällä on pimeä kammio, ja asiaan liittyvät jotkin valkeat nauha-kudelma-kaksois-letkut. Oh my god: pyramidin sivussa oikealla olevat 2 kärmestä, joiden korkeus on 8, ... numero saattaa tarkoittaa niiden väriäKIN. Valkea kaksois-letku. Elämää luova äiti-pari. Ajattelin niitä myös Uranukseksi ja Neptunukseksi. Kun elämän äiti, valkeus, joutuu veteen...)
Mitä tarkoittaa obsidiaani?

"Vai sai (haataan) juutti kaavun" Ei se HET ollutkaan hauta.
"Vai sai (päheen) juutti kaavun" Ei se HEE(T) ollutkaan pähee/sileä.
Jos siellä lukee "teet", niin silloin se olisi "tehdyn" = punotun = kudotun...
"Vai sai HEET juutti kaavun" ... se voi olla unkarin kielen 7, heet eli seet, seitti/syötti/ansa, joka on sotkettu foinikialaisten 8:ksi, tarkoittamaan sitä valkeutta. (Yhtä hyvin kuin on liioiteltu, että arkku on 2 esinettä, kansineen, tai että vaate on arvokkaampi jos kangaspuista irroitetut ylimääräiset langanpätkät saa mukana, saattaa olla liioiteltua, että juuttikaapu olisi valkea. :D On niitä näemmä tänä päivänä, kauniitakin ja eri värisiä, mutta juuttikangas 3000 vuotta sitten... onpa ollut tosiaan hienoa juuttikangasta sitten...) (Tai sai seetti-juutti-kaavun!)

_______________________________________________________


PATSASPARI: Samanlainen pienen miehen morsiuspari, kuin muinaisessa Kolumbiassa.
SULHASEN JALAT: Kolumbian mies-patsailla myös kapea vartalo "erillään" leveistä jaloista.
MORSIAMEN JALAT: konemaisen neliömäiset, enemmän Kolumbiaan menee.

SILMÄT: Myös Kolumbialaisilla vanhoilla patsailla on silmäluomet kohotettu viiltomaisen silmän reiän ympärillä. (Allergisia A-veriryhmäläisiä? :) Naispatsaan kasvonmuoto sen sijaan on kuin O, mutta kuka näistä tietää?

NAISEN ASU: (Poncho?) Mayat pitivät tätä vielä 500-1000 vuotta myöhemmin: 500 v. takaista Kreikkalaista tunikamuotia, höystettynä 2000 vuoden takaisten Euraasian kerrosrimpsujen koristejäänteellä? (Iät ovat silloisille Teotihuacanilaisille, meille pitää lisätä lukuihin 2000 vuotta lisää.)

MORSIAN-PATSAAN KIVI: samaa kuin alla kuvassa valkea Mayojen patsas?

MUINAISET KOLUMBIALAISET KORVAKORUT: Teotihuacanista Mayojen kuninkaaksi siirtyneellä Vihreällä Krokotiililla oli lähes samanlaiset: pyöreä lätkä, jonka reunoilla on pyöreitä palloja. (Jos kerran mystiset Teotihuacanilaiset toivat Mayoille aivan toisenlaista uutta taidetta, niin ei luulisi olevan vaikeaa selvittää, missä muualla sellaista oli.)Suuri kysymys kuului, keitä he olivat. Patsaat viittaavat Kolumbiaan, minusta. Kaupunki oli iso, ja asukkaat oli piirretty ainakin 3 eri värisiksi. Pinkkejä, mustia, ja ruskeita.

Joo... samat esi-isät, Mesopotamiassa asuneilla: (kaiken lisäksi me jykällämme täällä Suomessa tänäkin päivänä haudan hiekkoja viistosivu-penkeiksi, joiden pitää sitten olla aina sen muotoisia.) https://fi.wikipedia.org/wiki/Urin_zikkurat#/media/File:Ziggurat_of_ur.jpg

Jos korkeat vuoret olisivat nimeltään Mitata Sykli Tarkasti (Machu Piccu), niin syklin mittaamiseen sopii siis vuoret... niitä on Teotihuacanilaisilla suunnassa, jossa aurinko ei paljon paista: ainakin pohjoisessa on ja koillisessa. Voikos sitä pyramidia käyttää mittaamiseen... yhtä hyvin voi. Suomessa voisi käyttää jotain itä-koillisessa ja koillisessa olevaa mittaamiseen keskikesällä... Stonehengessä iskivät mega-liitin seisomaan auringonnousuun. Voihan keskellä kaupunkia seisovaa korkeaa juttua käyttää moneen asiaan, vaikka aurinkokellona, tai ... joo... ne törryyttivät niillä simpukankuorilla... semmonen törinä nimittäin kuuluu lähi-idässä aamulla ... aloittavat varovasti mehiläisenpörinä-örinällä 5 aikaan ihmisten nukkuessa... :D
________________________________________________________

sitten voi seurata (enemmän tai vähemmän takeltelevalla englanninkielellä ja tietämättömänä kulttuureista) vesi-luolan kaivajia ja möykkyjen rakentajia, mahdollisesti, mutta ei tiedä, onko se väärä tie, vai oikea --> jos maan möyriminen ei ollut suorastaan verissä, niin ollut muistissa jotain siitä: --->


Beni was a very important center of a pre-Columbian civilization known as the hydraulic culture of Las Lomas (the hills), a culture that constructed over 20,000 man-made artificial hills, all interconnected by thousands of square kilometers of aqueducts, channels, embankments, artificial lakes and lagoons, as well as terraces. Between about 4000 BC (and probably earlier as this date is taken from ceramics that have been carbon dated) and the 13th Century AD this region was settled by sophisticated and organized groups of human societies. Their civil structures were based, both environmentally and economically, on the use of specific environmental characteristics (such as the use of aquatic plants as fertilizer, and enormous fishing systems they constructed). Miles of these channels and man-made earthworks are visible from the air when flying over Beni.


Mounds (lomas in Spanish) are scattered throughout the Llanos de Moxos. The total number of mounds is estimated at 20,000. Two to three hundred of these are large mounds rising from 3 metres (9.8 ft) to 18 feet (5.5 m) above their bases and with a land area of 2 hectares (4.9 acres) to 11 hectares (27 acres). Mounds are concentrated in several areas, thus suggesting that several regional polities existed, each with its residential and ceremonial centers. The purpose of the small mounds, less than 3 metres (9.8 ft) high, was usually residential and agricultural. [8]

Agricultural fields. Farming on the Llanos de Moxos was usually practiced on long narrow strips of land raised by humans up to 1 metre (3.3 ft) above floodwater levels. The remains of strips, called "camellónes" in Spanish, are as long as 600 metres (2,000 ft) and 20 metres (66 ft) wide. The raised fields permitted drainage during the rainy season.[9] Raised fields may have covered up to 1,000,000 hectares (2,500,000 acres) of land in the Moxos Plains.[10] Maize and cassava (Yuka) were probably the principal crops.[11]

Forest islands rise above the surrounding swamps. Many are man-made, the products of abandoned monumental mounds and human settlements. Forest islands were used for home sites, agriculture, hunting, and harvesting of wild plant products.[12]

Canals and causeways often connected areas of human settlement, radiating outwards from the large mounds. They served multiple functions: transportation, drainage, boundary markers, and enhancing fishery resources.[13] Zigzag causeways in some areas are interpreted as being fish weirs. Fish were probably the main source of protein for the pre-historic inhabitants.[14]

Ring ditches are found in many areas. The man-made ditches circled areas of human settlement and functioned both for drainage of water in the rainy season and storage of water during the dry season. They were usually less than 1 metre (3.3 ft) in depth and 3 metres (9.8 ft) to 5 metres

_____> Variations among regions..... people ---> https://en.wikipedia.org/wiki/Llanos_de_Moxos_(archaeology)

:DMaanantai 02.07.2018 01:58Ruudussa, jossa lukee Oike Tot Kinni, pitäisi olla numero 444 (koska sormi 7 vastaa sormeen numero 4, jos jompikumpi käsi käännetään). Jäi vahingossa pois. Tämä on aikamoinen huuhaa-selitys. Onko parempaa? Ai niin, kulmamitan olisi täytynyt olla jaettu 360 osaan, niin kuin nyt on... mutta eihän tuosta ole kuin 2000 vuotta... ehkä oli sama mitta jo? En muista mistä sepustin 96:n tuonne (ai niin vuoden pituudesta), mutta ainakin se on "henki-ruumis". Tein sinne välilöihin ylimääräisiä yhteenlaskettuja lukuja. Ei tarvitse ottaa tosissaan.
Ehkä siinä on vanhoja numero-sanoja, niin kuin hoot-sia-annaa <-- kansainvälistä... voisi olla sellaisia.
Jos 3 suoraan ylhäältä lisätään 4:ään, tulee Neptunuksen vuosi maan näkökulmasta, meidän vuoden tilalle...

********
**************
HERRATSIUNAAMA: 777 ON täsmälleen JUPITERIN JA SATURNUKSEN YHTEISET
MAASTA NÄKYVÄT "SYNODISET" KIERTOAJAT, YHTEEN LASKETTUINA! 398,9 + 378,1 = 777,0
**************
********
Keskellä oleva tyhjyys saattaa tarkoittaa, että Jupiter ja Saturnus ovat kaukana, pois meidän rupelo-pikku-välimatkoista.

___________________________________________________
« Uudemmat -