IRC-Galleria

Pieni ja lihava, mutta vahva miesTiistai 10.10.2006 17:33

Olipa kerran mies. Miehen nimi oli Paavo. Paavo oli hurja mies ja hänellä oli viisi vammaista veljeä, joita hän kävi hoitamassa päivittäin Äiti- Martan – hoitokodissa. Tästä voinemme siis päätellä, että Paavo oli luonteeltaan hyvin hellä ja huolehtivainen.

Noh, kerranpa sattui niin, että Paavon kengät varastettiin uimakopista sillä välin kun hän oli pulikoimassa järvessä. Paavo tämän huomattuaan kävi kusella, vyötti housunsa uumalleen (Ah, niin kapea uuma!) ja kiskoi paidan ylleen. Hän lähti kuin tuulispää uimapaikalta. Hän nuuhki koiran tavoin ympärilleen, tuhahdellen samalla itsekseen kun suuri maha hinkkasi maanpintaa hänen kyyristyessään. Hänen kaikki ihokarvansa nousivat pystyyn. Ahaa, hurja Paavo oli saanut vainun!

Autot, ratsumiehet ja jopa avaruusalukset väistyivät väkevän Paavon edestä tämän juostessa suu vaahdossa läpi metsien, yli kukkulain ja merten, ali suurimpien siltojen. Kukaan ei tohtinut käydä Paavolle vittuilemaan tämän ajojahdista kenkiensä perään. Paavo oli sen verran hurja mies, ettei hän edes itse uskaltanut sanoa itselleen vastaan.

Paavo oli jäljittänyt kenkiään jo 23:n maan halki, ja oli nyt Keskimaassa etsimässä armaita nahkasaappaitaan. Hänen kengillään oli tunne arvoa, jonka Paavo, ollessaan niinkin herkkä mies, otti vakavasti. Hän hidasti kiitolaukkaansa pelkkään tavalliseen hölkyttelyyn ja käänteli päätään katsellessaan maisemia. No mutta perkele, missäs hän olikaan? Koskaan ei ollut Paavo nähnyt paikkaa, joka olisi yhtä paskainen. Hänen känsäiset jalkansa olivat aivan sotkuiset, ja siitäpä hän lietsoi raivoaan mokomaa kenkävarasta kohtaan. Hän alkoi taas nuuskia, kunnes varkaan löyhkäävien sukkien haju voimistui. Paavo oli löytänyt tuon kavalan roiston!

Siinäpä Paavo sitten katseli, kuinka valkeakaapuinen ja pitkäpartainen velho täytti toista hänen saapastaan kukkamullalla. Velho mumisi itsekseen sanoja, jotka kuulostivat Paavosta melkein samalta kuin ”tzierak suh sempers” ja kas vain, hänen kengästään puhkesi kukkaan mitä kaunein omenapuu! Paavo pelästyi, niin vahva mies kuin olikin, ja piiloutui läheisen mansikkakakun taakse. Hän odotti kunnes tämä hullu, kuivunut, vanha mies itsekseen mutisten kääntyi takaisin kohti torniaan, jonka kyltissä luki Paavon silmien mukaan ”Isängurd”.

Paavo tiesi hetkensä tulleen, ja hyökkäsi kohti kenkiään, varastamaan takaisin kalleintaan. Nyt kävi Isängurdin isännän omenapuitten kalpaten, kun Paavo rynnisti mylvien saappaidensa tykö. Hän hakkasi omenapuiden rungot kirveellä poikki ja kauhoi mullat pois kenkiensä sisältä. Viimein, ah viimein, hän sai omat kullanmurunsa töppösiinsä!

Vanha velhopa ei tästä riemastunut, ja Paavo oli kuulevinansa jotakin tämän tyylistä kuin ”tzirrips tzurrum tzzaar” ja pianpa valkean kaavun sormista lennähti viisi salamaa, yksi jokaisesta sormesta. Onneksi kuitenkin Paavo oli nopea mies. Hän väisteli salamat samalla kuin juoksi hytkyen Keskimaasta Ylämaahan ja sieltä kohti kotomökkiään.

Olipa siinä Paavolla reissu, mutta ainakin saimme selville tämän itsestään selvän asian: Paavo on hurja, vahva ja hemmetin nopea mies.



~

tällasta tapahtuu koulun atk- tunneilla ;D

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.