IRC-Galleria

Appi (apua)!Torstai 25.05.2006 23:18

Ollaan Maikin kanssa aika innoissamme retkestämme Helsinkiin ja Tallinnaan. Lordin juhliin odotetaan Ilta-Sanomien mukaan kymmeniä tuhansia ihmisiä, joten meininki kaiketi on aika hurjaa. Kun vielä lisäksi pääsemme pörräämään Tallinnan yöhön, niin sunnuntaina kotiin saattaa raahautua kaksi kaikkensa antanutta raatoa…ja on sit turha yrittää pölliä Maikin Suomenlippua, siinä on DNA:ta.

Lordista puheen ollen. Olkaa hyvät ja käykää lisäämässä oma panoksenne tänne http://www.adressit.com/ansku69 , jotta voimme auttaa seiskan sunnuntaireporttereita palauttamaan mieleen sellaiset konseptit kuin hyvä lehtimiestapa, kunnioitus jne. Muistaakseni seiskan toimittajiin lukeutuu tai on ainakin joskus lukeutunut sellaisia taivaanlahjoja kuin Carmen Mäkinen ja Saimi Nousiainen, jotka tuskin ovat opiskelleet journalistiikkaa riviäkään (hitsi jos olen väärässä…). Mitä muuta voi siis odottaakaan moiselta roskatoimitukselta. Unohtamatta hämeen sanomien (ei ansaitse tulla kirjoitetuksi isolla) pohjanoteerausta. Pystyn ymmärtämään sen, että joku Aftonbladet julkaisee Lordin siviilikuvia, mutta että suomalainen lehti. Uutislehti vielä. Kiittämättömyys se on maailman palkka.
Excuse my French. Kaukaa haettuja ovat perustelut purkaukselleni, mutta ärsyttää. Hirvittävästi.
Jos kiinnostusta riittää (pitäisi riittää), niin käväiskääpä täälläkin: http://boikotoikaaseiskaa.tk/ Loppuunkäsitelty.

On muuten ihmeellistä miten kieroutuneeksi voidaan ruokailukin tehdä. Eilen näin kaupassa creme bonjouria, jonka makuna oli suolakurkku. Ei ruoasta yleensä saisi näin sanoa, mutta hyi helvata.

No. Väliin kivoja uutisia. Sain eilen informaatiomateriaalit sitä SPR:n koulutusta koskien, ja hyvältä näyttää! Osallistujalista nimittäin kertoo, että koulutukseen saapuu aktiiveja Ecuadorista ja Nepalista saakka. Ihanaa (tore)!

Angels and demons on nyt sitten luettu. Se oli niin pelottava, etten uskaltanut mennä yöllä edes vessaan, kun hirviöt huohottivat joka nurkassa. Olin saada sätkyn töissä, kun yhden potilaan äidin kaulassa roikkui pentagrammi ja muita epätavallisia, ei 35-vuotiaan naisen koristeena yleensä nähtyjä koruja.

Tänään töissä selvisi, että toisellakin lapsella on MRSA (tuttavallisemmin ihan Marsa vaan); tämäkin tapaus tuli tietoisuuteen itse asiaa kysymällä. Tiedustelin jälleen perusteluja sille, ettei me suojauduta millään tavalla heitä hoitaessamme. Hoitsu valisti, että näillä potilailla kun on MRSA veressä, niin meidän ei tarvitse suojautua kuin verikosketukselta.

Hmm. I can’t bite it. Siispä kotona googlettamaan.

TOTTA: kaikista potilaista erityisesti kirurgisilla potilailla on taipumus kehittää MRSA:sta veri-infektio.
HUOLESTUTTAVAA: missään ei sanota, etteikö potilas veri-infektion kehitettyä levittäisi Marsaa ihan normaalisti ihokosketuksessa, peti – ja päällysvaatteiden välityksellä jne. Silti emme ole koskaan nähneet tämän kyseisen potilaan haavanhoitajan (lääkäri) käyttävän edes hanskoja, saati maskia tai essua. Käyttäisivät edes käsidesiä sitte!
HÄIRITSEVÄÄ: Jos ajatellaan, että olen kantaja, melko varmasti olen ehtinyt välittää pöpön eteenpäin myös S.O.:lle (andeks, inside). Entäpä hoitojaksoni Jyskylässä, kun niistin itseltäni lähes tajun kankaalle osastolla ollessani. Mikä onkaan tehokkaampi tapa levittää Marsaa kuin Räkä. Apuva.

Pyysin osastonhoitajalta, että joku ottaisi meiltä testit. Jostain syystä hän vaikutti vähän loukkaantuneelta, ja sanoi harkitsevansa asiaa. Just just?

No. Sain tänään töissä kiitosta. Tyttö, joka oli ohjaajanamme viimeksi pari viikkoa sitten, ihmetteli tänään suureen ääneen: ”It is amazing how much you have learned during these weeks! You can do everything here!” Juu kiitoskiitos. Kyllä tässä vaiheessa opintoja pitäisikin pystyä suorittamaan sellaiset asiat kuin EMLA:n laittaminen, infuusion letkutus ja NaCl:n vetäminen ruiskuun :E
P.S. Osaan muitakin temppuja…

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.