IRC-Galleria

PalmusunnuntaiMaanantai 02.04.2007 02:36

Johtuneeko päivän pyhyydestä, aprillipäivästä vai lieneekö normaali sunnuntaikäytäntö, mutta tänään keskustan pääkadut oli suljettu autoilta kokonaan. Sellaisilla muovisilla esteillä. Oli aikas ihmeellistä köpötellä ihan rauhassa tyhjässä keskustassa, jossa yleensä pitää silmä kovana tarkkailla hulluja autoilijoita.
Oli aika mielenkiintoinen ilta: osallistuttiin katolilaiseen palmusunnuntain messuun. Juhaa nauratti ja oli se munkin mielestä jotenkin huvittava tilanne. Punakaapuinen ukko messuaa vakavamielistä espanjankielistä ulinaa mikrofoniin ja säestää itseään viuhtovilla käsiliikkeillä ja seurakunta mörisee vastauksia. Seurakunta muuten seisoi lähes koko messun ajan lukuun ottamatta polvirukouskohtausta (meinattiin keikauttaa penkki kumoon kun häkellyttiin muiden polvistuessa). Yhdessä kohdassa kaikkien piti hartaasti kätellä vierustovereita, ja mekin saatiin hämmentyneinä jonkun rouvan käsi kouriimme.
Huomasin, että todella monilla oli mukana jotain palmunlehtiä ilmeisesti kuvaamaan Jeesuksen aasilla saapumista?
Sitten oli ehtoollisen vuoro ja pakkohan sekin oli kokea. Kahdessa jonossa edettiin pappien luo alttarille, jossa käteen lyötiin paksunmallinen öylätti, joka juuttui kitalakeen ja maistui ihan sipsiltä. En tajunnut, että se piti heti lykätä suuhun, niin sain papin motkotukset osakseni ja Juha häpesi =( Viiniä ei seurakunnalle tarjottu.
Valitettavasti almuja ei tällä kertaa herunut kuin kirkon portailla kerjänneelle ukolle, ja kirkkoilun vastapainoksi meillä on luvussa Da Vinci-koodi.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.