IRC-Galleria

Vastasyntyneitten osastoSunnuntai 29.04.2007 22:29

Nyt on vahan rauhallisempi hetki toissa niin kirjoitetaanpa joitain havaintoja taalta vastasyntyneitten osastolta. Taalla on ihan uskomaton hullunmylly 24/7, kun kirjaimellisesti jokaisen potilaan koko suku ja ystavapiiri juhlii vastasyntyneita. Ei puhettakaan siita, etta aiti ja lapsi lepaisivat synnytyksen tai keisarinleikkauksen jalkeen, vaan heti seurustellaan ja iloitaan lapsen syntymasta. Hyva jos huoneisiin mahtuu sairaanhoitaja kaymaan kun ne on niin taynna ihmisia, kukka-asetelmia, lahjoja ynna muuta. Ja nama vierailulla olevat lapset pitaa kaytavaa leikkipaikkana ja juoksentelee sita edestakaisin, ihan valtava meteli. Vierailuaikoja ei ole, eli taalla viivytaan myohaan iltaan saakka. Ja sellainen hassu juttu, etta taalla tyttolapsien korvat reijitetaan heti, kun ne saapuvat osastolle ja kultaiset korvakorut laitetaan korviin! Ja lapsi saa nimen heti syntymassa. Tanaan hoidin pienokaista nimelta Siena, aivan ihana nimi!
Synnyttanyt aiti viipyy osastolla kaksi paivaa, keisarinleikattu aiti nelja paivaa. Kaikilla menee i.v:sti ringeria ja oksitosiinia, ja kaikilla on myos hirvittavasti kipulaakkeita ja pahoinvointilaakkeita ja usein ne laitetaan lihakseen; suun kautta menevia laakkeita ei niinkaan kayteta. Tuntuu aika rankalta mun mielestani? Ja keisarinleikattu aiti saa juotavaa vasta 12 tunnin kuluttua leikkauksesta, eiko se ole aika pitka aika?

Mun ohjaaja on aivan ihana, opiskellut koko viikon ahkerasti englantia ihan mun takiani. Nyt kommunikoidaan jo melko tehokkaasti :) Mutta nakisittepa tan osaston, taa on varmaan sata vuotta vanha. Vitsi mua naurattaa kun Suomessa joka sairaalassa on nykyaan hometta ja henkilokunnalla on kauheesti kaikkia oireita sen takia; mitakohan asbestia ja homepesakkeita taalta loytyis jos tutkisi!

Nyt lahdetaan putsaamaan vauvojen napoja; siihen muuten kaytetaan 70% alkoholia ja betadinea, aika vahvat puhdistukset vai mita tykkaatte? Ainaki popot kuolee...

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.