IRC-Galleria

elisant

elisant

You can wait your whole life for the sun to rise. When it finally comes up, it's gonna hurt your eyes.

Selaa blogimerkintöjä

BigBrother-huumaaTiistai 04.09.2007 14:43

Viime vuonna taisin ohimennen katsoa yhden jakson tuosta paljon puhutusta sarjasta. Siinä kisailijat pesivät noin tunnin käsiään ja kansa enemmän tai vähemmän kiinnostuneena seurasi kuinka saippua vaihtelevalla menestyksellä pieneni. Jo tuolloin ajattelin, ettei kyseinen viihde kolahda minuun. Itse asiassa pidin sitä typeryyden jonkinlaisena huipentumana, ja ajatus sai vahvistuksen viimeistään eilen.

Eilen iltasella siinä sukan neulomisen ja Paulan kanssa rupattelun ohessa jäin tuijottelemaan televisiota, ja näin suureksi huvikseni elämäni toisen BigBrother-jakson. Eilisessä jaksossa vaalea eksyneenoloinen neiti-ihminen keskusteli hyvin epämääräisenoloisen pojan kanssa kuukautisten alkamisesta ja ehti ilmoittaa siinä ohimennen jo, ettei pidä alushousuja. Totta kai tämä on tärkeä asia ilmoittaa sille kenen kanssa keskustelee, totta kai, maailmanrauha riippuu siitä ja ekologisten lajien säilyminenkin. Samaan hengenvetoon hän toivoi raskautta mutta pieni keskenmenokaan ei haittaisi, kun kerran hän on talossa. Ja herranjestas, jos hän olisi raskaana, niin sitten ei hän saisi ryypätäkään. No tokihan siitä maailma nyt murenee! Varmasti kaikki tämän tajuavat - tai sitten eivät. Ja kansa saa taas laittaa rahojaan tekstiviesteihin, joilla saadaan valita näille suurille mediapersoonille tehtäviä grillibileistä hammashygieniavälineiden hävittämiseen. Ja taas joku jossain pitää tätä kaikkea suurena viihteenä ja addiktoivana ajankuluna. Joku jossain, minä en.

Minuun ei iske tai ole koskaan iskenyt tekohuumori, enkä minä näe syytä katsella humalaisia tekemässä itsestään idiootteja televisiossa. Ilmeisesti minulla on parempaakin tekemistä sitten vapaa-ajallani. Minusta on jokseenkin kaikinpuolin typerää, että tällaista paskaa edes pitää näyttää televisiossa! Rumia, tyhmiä julkisuudenkipeitä ihmisiä leikkimässä seuraleikkejä viihteen nimissä! Voi huokaus.... Joukossa todellakin tyhmyys tiivistyy.

Ilmeisesti kansa kuitenkin pitää tästä, ilmeisesti kansaa yhdistää se kollektiivinen myötähäpeä, jonka tuntee kun katselee noita wannabejulkkiksia, jotka rinta rottingilla runkkaavat televisiossa vain saavuttaakseen sen oman 15 minuuttia julkisuudessa. On helpompi elää omaa pientä elämäänsä ja tuntea ylemmyydentunnetta, kun joku tekee itsestään kansakunnan pellen - ja vielä vapaaehtoisesti.

Mene ja tiedä. Minä seuraan paljon mieluumin sitä Hollywoodin massaviihdettä tyyliin "Todistettavasti syyllinen" tai "CSI" kuin tätä suomalaista korkealuokkaista viihdettä, jonka vuoksi todistettavasti ihmiset eivät nukukaan.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.