IRC-Galleria

MatematiikkaPerjantai 16.03.2007 19:52

Tänään oli sitten vuorossa matematiikka. Ei ollu tämä YO sieltä elpoimmasta päästä, kun tullu useemman tetäviä lakettua abi-kurssilla. Kaikki kymmenen tarvitavaa tehtävää sain väsättyä vaikka ainakaan siitä viimeisestä en ollut yhtään varma. Tuossa sitten löysin netistä oieat vastaukset ja väärinhän se meni. Mutta laskeskelin, että M olisi tulossa, edellisvuosien pisterajojen perusteella. Jos nyt muistin kaikki vastaukseni aivan oikein, parista en oo ihan varma mitä lopulta vastaukseksi jätin, niin saatetaan liikkua jopa pelottavan lähellä E:n rajaa. Eli vaarana on kokea tämä "jäi pisteen päähän paremmasta arvosanasta" -ilmiö. Mutta saan kuitenkin onnitella itseäni kun erittäin suudella todennäköisyydellä tulee M. E:kin on todennäköisempi kuin C. :)

Ianaa kun on viikonloppu. Englantia pitäisi varmaan vielä vään kertailla, mutta ei siien enää hirveästi voi lukea. Vanhoilla taidoilla täytyy aika pitkälle pärjätä. (joo pärjätä verbiä ei saisi käyttää kun se on svetitismi, mutta menestyä ei kulosta tässä yhteydessä hyvältä).
Tuosta pärjätä-verbistä tuli mieleen, että vaikka meidän äidinkielen opettaja ei niihin lempiopettajiin kuulu, niin se on ainakin saanut iskostettua kaikenlaista kielioppia päään. Mitään ei voi lukea ilman että alkaa ärsyttämään kaikenlaiset virheet yms. kuten verbit pärjätä ja omata, ja lapsiystävällien ja ympäristöystävällinen. Kyllä olisi tullut juuri tuohon maanantain YO-aineeseenkin monta ympäristöystävälistä jos se ei olisi tuonne mielen perukoille niin kovasti painunut. Ja tietenkin kiva - eikun mukava :) - konjunktiorimpsu: ja, sekä, sekä-että, -kä, eli, tai, joko-tai, vai, mutta, vaan. Eli kieliopin pitäisi olla hallussa :).

Nyt vaan toivotaan, että YTL:n ilkeät kokeidentekijät eivät olisi keksineet mitään kummallista ja ertyisen vaikeaa tuohon YO-kokeeseen. Tiivistelmä on kyllä mahdollinen, mutta toivotaan, että ei. Armoa YTL!. :D

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.