IRC-Galleria

AlexPerjantai 16.01.2009 16:16

Elikkäs käytiin eilen Mehiläisessä lastenlääkärillä joka totes et Alexilla on refluksitauti mistä johtuu pulauttelu ja oksentelu. Ruokavalio muutetaan melkein täysin kiinteäksi ja seurataan pari pvää auttaako miten. Tiistaina soitan lääkärille uudestaan ja katsotaan tehdään PH mittarilla letkututkimus vielä varmistukseksi. Lääkityksestä puhutaan samalla. Katsotaan siis onko tarvetta vai auttaako pelkkä ruokavalion kiinteytys. Katsoi samalla korvat,navan,lonkat jne jne ja kaikki kunnossa, loistava, terve, touhukas poika oli lääkärin kommentit.

Neuvola tänään:
Viime käynnistä on kuukausi ja suluissa nousu/kasvu.
Mitat olivat:
7180g (1040g)
64,5 cm (4cm)
42 PY (1,5cm)
Alex sai rokotteen samalla.
Neuvolassa kehuttiin hurjana. Hyvä kasvu terve poika joka tykkää liikkua :)


PH-Mittaus:
Ph-mittauskatetri on ohut letku, joka laitetaan nenän kautta ruokatorveen ja mahalaukkuun. Katetrissa on kaksi anturia, toinen mittaa mahalaukun ph:ta ja toinen ruokatorven ph:ta. Sairaanhoitaja asettaa katetrin paikoilleen ja yhdistää sen mittauslaitteeseen. Mittauslaite kiinnitetään vyötärölle vyölaukulla. Mittaus kestää 24h.



Ja jos joku ei tiedä mikä refluksitauti on niin lyhyesti tässä:

Refluksitaudissa mahan sisältöä virtaa toistuvasti takaisin ruokatorveen, mikä aiheuttaa närästystä ja joskus muitakin oireita. Yleisin oire on närästys, joka ilmenee polttavana kipuna rintalastan takana ja karvaan veden nousuna suuhun. Usein esiintyy lisäksi muita mahavaivoja.
Joskus esiintyy yöllisiä yskäkohtauksia, koska pieniä määriä nieluun noussutta mahan sisältöä joutuu henkitorveen. Refluksitauti johtuu melkein aina ruokatorven alaosassa olevan sulkijalihaksen huonosta toiminnasta. Sen seurauksena mahalaukun hapanta sisältöä pääsee ruokatorven puolelle, mikä tuntuu närästyksenä. Närästykseen liittyvä poltto johtuu mahanesteen suolahapon aiheuttamasta happamuudesta. Mahan sisäpinta verhoava limakalvo kestää hyvin happoa, mutta ruokatorven limakalvo ei ole tehty kestämään happoa. Seurauksena on polttava tunne.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.