IRC-Galleria

Uurnilla Maanantai 30.01.2006 10:21

Sunnuntaina päivällä paistoi ihanasti aurinko, ja ajattelin että mentäisiin äänestämään leppoisan päiväkävelyn yhteydessä. Kummasti kello kuitenkin kipitti kohti iltaa minun tuijottaessa tv:tä yhä kasvavan väsymyksen valtaamaana (liittyiköhän edellisen illan ulkoilu jotenki asiaan...?) ja miehenpuolikas halusi välttämättä tehdä miksauksen juuri NYT. Hyvä on, odotellaan sitten. Lopulta kyllästyin seuraamaan miksauksen etenemistä ja tracklistin kirjoittamiseen ja siirryin katsomaan American Idiots:ia, siis jenkkilän Idolsseja. Kuulokkeilla toim.huom! Päräytys klo 19.37 että 20 minuuttia aikaa suunnata uurnille, salamapukeutuminen ja henkkarit mukaan ja puolijuoksua lähikoululle. Yritettiin "oikaista" metsän poikki, ja päädyttiin rämpimään lumessa ja kiertämään tuplareitti. Mutta hei, oltiin just paikalla 19:57! Vaikka kierrettiin koulurakennuskin kerran ympäri kun ei löydetty pääovea mistään (se oli sisäpihalla).

Siihen se sitten jäikin. Olin jo fiilistellyt kuinka pääsen kenties viimeistä kertaa käyttämään noita perinteisiä puisia vaalikoppeja ja pudottomaan ääneni uurnaan viimeisten joukossa. Vaan eipä onnistunutkaan tämä äänioikeuteni käyttäminen. Silloin kun äänioikeusliput oli lähetetty, asuimme vielä Tapulissa, joten meidän olisikin pitänyt olla äänestämässä siellä! Vaikka muutosta Lauttasaareen onkin jo kaksi kuukautta. En ollut edes saanut päähäni ettei noita tietoja jotenkin päivitettäisi vaalipäivään mennessä. Vaalivalvoja oli osanottavaisella tuulella: "Pitäiskö soittaa jonneki?" "No kello on jo kasin." "Oisitte äänestäny ennakkoon." D'oh!

Kotimatka tarvottiin melkoisen vitutuksen vallassa, päästelin ärräpäitä ja jalat tuntui niin painavilta että olisin halunnu heittäytyä maahan makaamaan ja potkimaan ja odottamaan että joku kantaisi kotiin. Oispa ollu ees pulkka mukana!

Seurattiin tiiviisti vaalilähetystä kunnos tulos alkoi näyttää helpottavalta. Kyllä se Tarja pärjäs ilman meidänkin ääniä, onneks! Vaikka vähän harmittaa, että tuli typerästi missattua molemmat kierrokset oman laiskuuden/tietämättömyyden takia. Jos Sauli olisi vienyt potin, sitten vitutus olis varmaan ollu paljon suurempi. Ja vihdoinkin tv:stä tulee jotain muutakin kuin vaaliväittelyitä, valvojaisia ja analyysejä. Ainiin ne olympialaiset...

Mitä opimme tästä: äänestä aina ennakkoon.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.