IRC-Galleria

Blogimerkintä

« Uudempi -

ja bestiksestäni...(20.9.1955)Lauantai 30.01.2010 20:22

Sinunko puuhiasi seuraa katselemiseen ja tutkimiseen orientoitunut, aina yhtä utelias silmäpari? Nuo silmät kuuluvat Neitsytlapselle, joka välittömästi näkemään opittuaan rekisteröi analyyttiseen mieleensä pienimmätkin yksityiskohdat vanhempiensa elämässä. Lapsesi on syntynyt aikana jolloin luonto alkaa valmistautumaan syksyyn. Lämmin ja huoleton kesä on päättymässä ja kaikki kesän kypsyttämät hedelmät ja marjat on syytä kerätä tarkasti talteen. Jyvät erotellaan akanoista ja muutenkin on menossa kiireisin vuodenaika niin maataloudessa, teollisuudessa, opinnoissa, harrastuksissa kuin perhe-elämässäkin. Neitsyet ovat vuodenaikansa velvoittamina ikuisia huolehtijoita, jotka kaikin mahdollisin keinoin haluavat parantaa ja kehittää olemassa olevia systeemeitä ja järjestelmiä sekä yksityiselämässään että laajemmissa ympyröissä. Hänen varttuessaan voit huomata, kuinka hän yrittää tehdä asioita samalla tavalla kuin sinäkin ja on muutenkin naapurin lapsia kiltimpi tai ainakin mukautuvampi. Neitsyt on muuttuva maaelementin merkki, jota hallitsee Merkurius-planeetta. Mytologian mukaisesti Neitsytlapsi haluaa oppia ymmärtämään maailmanmenoa voidakseen aina sopivan tilaisuuden tullen omien kykyjensä mukaisesti auttaa myös kanssaihmisiään selviämään elämän vaatimuksista.

Neitsytlapsen tapa vaatia jotain itselleen poikkeaa varsin paljon muista eläinradan merkeistä. Sen sijaan, että kovaäänisesti vaatisi itselleen jotain, hän onkin hiljaa ja näennäisesti tyytyväinen aina kulloiseenkin tilanteeseen. Vaatimattomuudestaan huolimatta myös Neitsytlapsi tarvitsee turvallista syliä vähintään yhtä paljon kuin muunkin merkkiset lapset.

Mitä Neitsytlapsi sitten haluaa nähdä ja oppia vanhempiensa kautta? Neitsyen universaalinen tehtävä on itsensä parantamisen kautta oppia auttamaan muita. Siksi hänelle olisi ensiarvoisen tärkeää, että sinä - olitpa sitten isä tai äiti - uskaltaisit oppia seuraamaan omia tunteitasi ja reaktioitasi sen sijaan, että yliherkästi seuraat ympäristön ja muun perheen käyttäytymistä ja yrität sitten epätoivoisesti vastata näihin lausumattomiin ja useimmiten itse keksimiisi vaatimuksiin. Lapsesi haluaa nähdä, miten uskallat ottaa täydellisen vastuun itsestäsi ja elämästäsi syyttämättä muita sinua kohdanneista vaikeuksista ja onnettomuuksista. Näin hänkin oppii luottamaan itseensä ja huolehtimaan omista asioistaan sen sijaan että neitsytmäisesti tarkkailisi toisten tekemiä virheitä.

Aikuisena sinä voit olla tietoinen omasta käyttäytymisestäsi ja antaa sitä kautta lapsellesi mahdollisuuden aikuistua paljon muita kehittyneemmäksi ja valmiimmaksi toteuttamaan auttajan ja parantajan tehtäväänsä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.