IRC-Galleria

mooni1980

mooni1980

Kirjailija, kolumnisti, blogisti, tubettaja ja vapaa mediatoimittaja.

Selaa blogimerkintöjä

Potilaan näkökulma, osa 5Maanantai 22.05.2017 11:12

Olin perjantaina 19.5. Herttoniemen sairaalassa kilpirauhasen ultraääni-tutkimuksessa.
Minua tutkinut lääkäri tuntui olevan jollakin tapaa ihmeissään. Hän totesi, että: ”Vilkasta verenkiertoa on kilpirauhasen kohdalla.” Myös imusolmukkeet katsottiin. Ei mitään vaarallista. Ei syöpää. Tulokset kuulemma menisivät heti Tikkurilan terveysasemalle sähköisesti.
Muistutin vuorossa ollutta hoitajaa kertomaan tuttavilleen, että olin saanut paranneltua huonoa oloani ruokavaliolla. Hän lupasi muistuttaa ja oli silmin nähden järkyttynyt, kun kerroin hänelle, että minut oli lähetetty kotiin kolmesta sairaalasta.
Herttoniemen sairaala oli neljäs ja siellä myös pääsi helpotuksen itku vessassa UÄ-tutkimuksen jälkeen. Sentään vessassa saattoi ainakin istua ja itkeä rauhassa. Niistä ei (ainakaan vielä) ajettu ulos.
Vihdoinkin joku näki, että jotain ehkä oli tai on pielessä. Vihdoinkin joku tutki kilpirauhasen UÄ-laitteella ja kuunteli minua; sen verran mitä nyt kurkusta kakisteltua sain.

Herkkä kilpirauhaseni tuntui ”stressaantuneen” ultra-äänestä, koska viikonloppuna kaulalla tuntunut paine taas hieman lisääntyi. Asiaa tuskin auttoivat lauantaina syömäni makeat tuotteet, kuten karkit ja suklaa. Päätin, että palaan välittömästi minua auttaneeseen ruokavalioon.
Soitin tänään jälleen terveysasemalle varatakseni ajan päivystykseen. Automaattisen vastaajan jälkeen tuli takaisinsoitto. Kiukkuisen kuuloinen hoitaja kysyi minulta, miksi haluaisin päivystysajan. Selitin, että olin kärsinyt kilpirauhasen liikatoiminnan aiheuttamista oireista siitä lähtien, kun minut vietiin ambulanssilla sairaalaan. (Tämä oli siis tapahtunut 3.5. ensimmäisen kerran tähän asiaan liittyen.) Hän sanoi, että asia kuuluu lääkärille, joka on tehnyt lähetteen ultra-ääneen. Ko. lääkärin puhelinaika –lippusessa lukee, että hänellä olisi soittoajat maanantaina, tiistaina ja torstaina ja perjantaina. Tänään maanantaina lääkäri ei kuulemma ollut paikalla.
”No miten sinä sitten ohjeistat minua tekemään?”
”Soittamaan huomenna hänelle.”
”Selvä, tehdään niin.”

Noh. Nyt on sitten niin, että arvioin itseni työkykyiseksi tänään. Otan evääksi kilpirauhasen toimintaa rauhoittavia ruokia, kuten linssejä ja kaalia.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.