IRC-Galleria

mooni1980

mooni1980

Kirjailija, kolumnisti, blogisti, tubettaja ja vapaa mediatoimittaja.

Selaa blogimerkintöjä

Blogimerkintä

« Uudempi -

Kiitollisuutta kohtiSunnuntai 31.12.2023 19:40

Tulinpa miettineeksi tässä syntyjä syvällisiä.

Olen tällä hetkellä Siinain Dahabissa ja pian jatkuu matka kohti Sharm el Sheikhiä josta sitten aamuyöstä lento Istanbulin, Ateenan ja Varsovan kautta stadiin. (Vinkki vitonen, älä käytä kiwi.comia jos haluat säästää rahaa ja hermoja.. Markkinoidaan halpisyhtiönä mutta lopulta kun matkaan tulee reitinmuutoksia halpisyhtiöiden peruuntuneiden lentojen vuoksi, niin jokainen niistä maksaa erikseen jos et ota kallista takuuta. Lopulta yhteen laskettu hinta on joka tapauksessa sama kuin jos ottaisit suoraan lentoyhtiön kautta lennot paremmilla yhteyksillä)

No, ne synnyt syvät. Dahabissa tuskin järjestetään tänä vuonna ilotulituksia koska Gazalaisille halutaan osoittaa empatiaa jättämällä juhlinnat väliin. Samoin on luultavasti Sharm el Sheikhissä, mutta piipahdamme kuitenkin katsomassa samalla kun matkani jatkuu lentoasemalle.

Maailman tilanne on mikä on ja kuten edellisessä kolumnissani totesin, on ikävää ettei ihmiskunta kollektiivisena lajina ole päässyt sotimista pidemmälle.
Varmaan jostakin kaukaisuudesta löytyy planeettoja joilla on älykkäämpää elämää. Ehkä pyörähtävät silloin tällöin planeettamme ohi ja ajattelevat että "hitto mitä hulluja, jatketaan matkaa" :D
Jos meidän astronauttimme löytäisivät joskus planeetan jossa ollaan vielä luolamiesten tasolla niin haluaisimmeko mekään siihen puuttua? Tuskinpa.

Noh, valittaminen ei auta. Kerran eräs viisas ihminen sanoi että kun maailmalla myrskyää niin voimme keskittää huomiomme pieniin asioihin. Mitä me voimme tehdä? Mitä yksittäinen ihminen voi tehdä? Et voi muuttaa maailmaa, mutta ehkäpä voit juoda kupin kahvia ja olla kiitollinen siitä.

Nyt kun vuosi on vaihtumassa ja mahdollista on, ettei sitä täällä juhlita, niin mitäpä minä voin juhlia omassa henkilökohtaisessa elämässäni? Hyvää parisuhdetta, hyvää kotia, hyvin tehtyä työtä, sinnikkyyttä, rakasta lasta joka on kasvanut aikuiseksi. Voin myös olla kiitollinen tästä kaikesta ja antaa kiitollisuuden energian täyttää mielen.

Missä ikinä tahansa uutta vuotta juhlitkin - yksin tai yhdessä - mieti mistä olet kiitollinen. Onko sinulla jotakin josta voit olla kiitollinen vaikka se olisi vain lasillinen puhdasta juomavettä?
Kun listaat asioita joista olet kiitollinen, alkaa kiitollisuus kasvaa mielessä ja silloin voit todellakin juhlia.
Toivotan sinulle näiden sanojen kera hyvää uutta vuotta 2024!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.