IRC-Galleria

mooni1980

mooni1980

Kirjailija, kolumnisti, blogisti, tubettaja ja vapaa mediatoimittaja.

Selaa blogimerkintöjä

Otsikko on tästä Ylen heinäkuisesta artikkelista:
https://yle.fi/uutiset/3-12521412

Mitä tulee tuohon alempana olevaan Marin versus Rinne -tekstiin, niin tästäkin artikkelista huomaa, miten erilaisena ruotsalaispoliitikotkin ovat kokeneet demareiden nykymeiningin.
Kaukana ovat ne ajat kun Erkki Tuomiojaa kuunneltiin.

Ruotsin pääministeri Magdalena Anderssonin mukaan Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden hakeminen luo entistä epävakaamman turvallisuuspoliittisen ilmapiirin Pohjois-Eurooppaan.

Suomessa pääministerinkin virkaa hoitanut professori Alexander Stubb totesi jo kevättalvella, ettei "palovakuutusta kannata ostaa kun palo on jo syttynyt".
https://www.is.fi/politiikka/art-2000008666046.html
Myös Stubb uumoili konfliktin laajentumista ja pohti kiivaiden Nato-puheiden vaikutusta pohjoisen Euroopan turvallisuustilanteeseen.

Nykyinen hallitus ilmeisesti viittaa kintaalla konkaripoliitikoiden puheille. Samoin tekee Niinistö.

Ei muuta kuin odottelemaan sitä farssia, joka syntyy odotettavasti tämän kuun loppupuolella kun Turkki, Suomi ja Ruotsi kohtaavat yhteisessä neuvottelupöydässä Nato-jäsenyyden tiimoilta.
Veikkaan että Turkki pysyy sitkeästi kannassaan: Suomella ja Ruotsilla ei ole asiaa Natoon.

Kansanedustaja Ano Turtiaisen mielestä Suomi on "lällätellyt itänaapurille". Tämä pitää minunkin mielestäni paikkansa. Ei Nato-jäsenyyttä olisi pitänyt ottaa itsestään selviönä. Eikä Niinistön olisi pitänyt lausua niitä uhmakkaita sanoja tiedotustilaisuudessa: "You Caused this"(Venäjään viitaten.)
Pakko todeta vielä, että Marin voisi kaikin mokomin keskittyä enemmän bilettämiseen ja vaikkapa GLBT -yhteisöjen tukemiseen. Siinä hän oikeasti on hyvä. Politiikasta hän voisi luopua kaikin mokomin.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.