IRC-Galleria

matkapäiväkirja ateena 13.-16.1.2007Tiistai 16.01.2007 22:09

kalispera!
olipa kiva reissu!
lento ateenaan oli ihana, syötiin hyvin ja nähtiin kaunis auringonnousu. ja matkalla näkyi mm tonava, balkanin sekä grammoksen vuoristo ja merta ja laivoja. kreikka näytti ilmasta jännältä, maa oli punertavaa ja karua.
ja eka seikkailu oli löytää oikea metro ja päästä sillä kaupunkiin. nora nukkui koko metromatkan ja mun piti vahtia laukkuja. osattiin lopulta matkustaa ihan oikein ja jäädä oikealla asemalla pois. hotellille piti kävellä pelottavaa katua pitkin ja vielä pelottavamman omonia-aukion läpi. ja sitten näkyi ihana hotelli! kauniissa huoneessamme oli oma jacuzzi ja hierova suihkuseinä! jacuzziin ei tartte kaataa kuin ihan pikkuriikkisen kylpyvaahtoa täydellisen vaahtokerroksen aikaansaamiseksi.

toka päivä oli kulttuuripäivä. lähettiin tosi aikaisin aamulla kreikkalaisen agoran eli ikivanhan toripaikan kautta akropolis-kukkulalle. alueella oli ihan älyttömän paljon jäljellä marmorisia pylväitä, rakennusten osia, teitä ja raunioita. jokainen pieni kivikin maassa oli hioutunut 2500 vuoden aikana sileäksi. akropoliksen temppelit ja amfiteatterit oli hienoimpia rakennelmia mitä oon ikinä nähny.

akropoliksen alla on ihana vanha kaupunginosa plaka. pyörittiin siellä koko päivä, välillä juoden jääkahvia eli frappea baileysilla tai ouzoa ja välillä syöden fetaa, halloumia ja erilaisia liharuokia. syötiin koko ajan ja joka kerta löydettiin edellistä parempi ravintola.

vikana päivänä päätettiin lähteä lykavittus-kukkulalle. tarkoitus oli mennä ylös junalla, muttei löydetty ala-asemaa. meinattiin kuolla janoon ja kuumuuteen kävellessämme ylös 300m korkealle kukkulalle. polku mutkitteli hurjasti.

otettiin taksi lentokentälle eilen illalla ja kyyti oli pelottavin ikinä. mentiin vuoristomotaria 180km/h ja auto vaan täris alla. oltiin ihan varmoja, että ajetaan ulos tieltä. nora nukkui melkeen koko lennon kotiin mut mä en malttanu ku näky koko ajan isojen kaupunkien valoja. nyt väsyttää tosi kovasti ku piti mennä töihin suoraan kentältä.

ainii ja ostin kahet ihanat kengät ja yhen laukun! ja fetaa, halloumia ja ouzoa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.