IRC-Galleria

tallinnaSunnuntai 19.03.2006 12:03

hitto siel oli siistiä! depeche mode oli jälleen ihan loistava, meillä oli ihana hotellihuone ja syötiin hyvin. löytyispä kameran piura jostain ni saisin kuvat tänne. tykkään ihan kauheesti tallinnan vanhasta kaupungista; siit tunnelmasta, vanhoista taloista, linnoituksesta ja niistä kapeista kaduista.
kesällä vois käydä sit rakkauslomalla tukholmassa.

[Ei aihetta]Torstai 09.03.2006 11:02

mulla on uus lempparisalmiakkipussi: tervaleijona mix. työpöydälläni on nyt 4 avattua pussia. tykkään vaan salmiakin makusista leijonista, ne tervat jää pussin pohjalle. voi niitäkin syödä joskus ku iskee ihan kaamee karkin himo.
kokeilen jokaisen karkin läpi: pehmeä salmiakki suuhun, kova terva takas pussiin. mut tänään oon löytänyt tervakarkkien seasta jo kaks kertaa salmiakin! vaikka oon jo käyny moneen kertaan noi pussit läpi. mikä ihana aamu!

depeche modeTiistai 07.03.2006 11:51

olipa kyl aivan järjettömän loistava keikka. oon vieläkin ihan pyörällä päästäni. käsiä särkee taputtaminen enkä pysty keskittyy töihin. maailman paras synttärilahja! <3

this is the morning of our love
it’s just the dawning of our love
i feel you
your precious soul
and I am whole.

[Ei aihetta]Torstai 02.03.2006 14:24

katselin seinäkalenteriani eteenpäin ja pysähdyin heinäkuun kuvan kohdalle. kallioinen ranta ja merta niin pitkälle ku näkee. tulipa ihan kauhee ikävä mökille. haluisin niin, että se olis vielä olemassa.

muistan kaikki rannan kalliot ja kivet ulkoa. osaisin juosta edelleen silmät kiinni aallonmurtajan kivet päähän saakka. muistan sen tuoksun, mikä tuli kun astui autosta ulos mökin pihalla. vasemmalla puolella oli matala lahti, johon tiputin makkaran ja sinapin matkalla katsomaan naapurimökin inkaa. oikealla oli kaislikkoa. välillä vesi oli niin matalalla, että pohja tuli näkyviin. makasin siellä selälläni katsellen pilviä. kunnes mamma huusi syömään.

pihalla yhdellä mustalla kivellä käveli aina jumalanlehmiä. vieressä pappa istui putsaamassa ahvenverkkojaan. pappa opetti mut kokemaan verkkoja, soutamaan sivuttain, löytämään parhaan iskukoukkupaikan. illalla lämmitettiin sauna. vedet piti kantaa kaukaa metsän laidalta kaivosta. ja pulikoitiin vedessä siihen saakka, kunnes huulet tulivat sinisiksi. ennen nukkumaanmenoa piti vielä soutaa kauas niemen taakse salaa tupakalle. joskus vierestä meni isoja kaasu- ja öljylaivoja niin, että pelotti oikein niiden isoissa aalloissa.

jos niitä laivoja ja satamaa ei olisi, olis mulla vielä paikka, jossa oon kokenut elämäni onnellisimmat hetket.

[Ei aihetta]Keskiviikko 08.02.2006 14:45

Haaste
TEHTÄVÄNANTO: Paljastan viisi omituista tapaani/piirrettäni. Tämän jälkeen valitsen seuraavat viisi ihmistä, jotka haastan tekemään saman perästä (paljastamaan viisi outoa tapaansa omaan päiväkirjaansa). Heidän tulee myös kirjoittaa nämä säännöt merkintäänsä. Linkitän haastamani ihmiset tämän merkinnän loppuun ja käyn ilmoittamassa heidän kommenttilaatikkoihinsa haasteesta ja tästä merkinnästä.

1) Ilmaan kirjoittaminen: kirjoitan koko ajan sanoja ja nimiä etusormellani ilmaan tai vaikka reittäni vasten. ässällä alkavat sanat ovat suosikkejani. tänään aamulla kirjoitin jalkaani monta kertaa pukinmäki kun menin junalla puksun aseman ohi.

2) Rummuttaminen: rummutan joko jalalla tai kädellä lähes aina, varsinkin töissä radion tahtiin. laitan silmät kiinni hetkeksi ja kuvittelen olevani maailmankuulun bändin rumpali jossain isolla areenalle soittamassa ja tuhansittain ihmisiä huutamassa ja hurraamassa. ihan sama, mikä biisi tai millaista musaa tulee. Oikeasti en varmasti osaa soittaa rumpuja. En voi käsittää, kuinka voi käsiä liikuttaa niin eri tahtiin.

3) Haistelu: rakastan hajuja, varsinkin bensan, tiettyjen tussien, kellarin, aamukasteen ja tumpin kaulan ja ylähuulen sekä vastaheränneiden kissojen. harmi, ettei oo autoa niin harvoin enää pääsee bensa-asemalle haistelemaan. töissä pyrin tussaamaan ihan mitä vaan. kellarin tuoksu on parhaimmillaan mamman kellarissa, mutta lähes yhtä hyvä tuoksu on tosi aikaisin aamulla metriksillä. monet ruoat ja kahvi tuoksuvat ihan tosi hyville myös. harmi, ettei ne maistu samalle.

4) Kynnet vasten kynsiä pumpum: aina, kun esim töissä on stressiä, laitan kädet kevyeen nyrkkiin ja alan hieroa kynsiä toisiinsa. peukalot eivät kuitenkaan saa osua yhteen. siitä kuuluu kiva ääni ja sormissa alkaa kiheltelemään. puolikin minuuttia auttaa hermojen keräämiseen.

5) Kiito heis ja muun sanasekoilut: nämä ovat seurannut mua kuulemma jo siitä saakka kun opin puhumaan. varsinkin työpuheluiden päätteeksi sanon kiitoshein sijaan kiito heis. vielä varmemmin toi tulee aina, kun puhelun aikana miettii ja keskittyy siihen et nyt sanon sen oikein. suu ja aivot taitaa mennä muutenkin eri tahtiin kun koko ajan sekotan sanoja tai muuten vaan muodostan mitä käsittämättömimpiä lauseita. tänään viimeksi pyysin työkaveriani antamaan voilusikan kun tarkoitin maitotölkkiä..


Haasteet lähtevät seuraaville:

www.irc.fi/_nora
www.irc.fi/koopa
www.irc.fi/pocambo
www.irc.fi/kap-pu
www.irc.fi/lenita

[Ei aihetta]Tiistai 07.02.2006 11:39

onpa ihana olo! eilen saatiin pesukone toimimaan ja imuroin meiän kodin. odotan oikein et pääsen kotiin nauttimaan puhtaudesta ja pesemään pari koneellista pyykkiä.

huomenna iskä tulee vaimonsa kanssa kattomaan uutta kotia. ajattelin valmistaa hienon illallisen. nyt pitäisi vaan päättää, mitä teen. auttakaa!
kukkakaali-parsakaaligratiini ja kermaperunat on jo menussa, mut pitäisi vielä keksiä joku lihaisa/kanaisa juttu tohon.

[Ei aihetta]Torstai 02.02.2006 14:09

raivostuttavaa. meiän entisen kämpän omistajia ei saa kiinni mistään ja ne on nostanu meiän vuokratakuurahat eikä oo maksanu niitä meille takas. onneks tiedän, et ollaan ite tehty kaikki oikein eikä oo mitään syytä, miksi ei saatais rahoja takas. miks aina yksityisten vuokranantajien kanssa joutuu tappelee asioista. nyt pitäis kerätä kaikki paperit, kuitit, sähköpostit ja tiedot poliisia varten.
sit odotellaan puolisen vuotta et josko tapahtuis jotain.
toivottavasti sit saadaan isojen korkojen kera rahat joskus takaisin ja tullaan miljonääreiksi!

sunnuntai!Sunnuntai 29.01.2006 10:45

onpa aika kivaa herätä puol kasi sunnuntaiaamuna. tänään ehdin tehdä vaikka mitä!
olen tähän mennessä syönyt aamiaisen ja vahannut kaikki keittiön tasot ja lakkaamattomat puutavarat auringonkukkaöljyllä ja carnaubavahalla. purkissa luki et itsesyttymisvaara ja nyt pelottaa koko ajan, että milloin keittiö on liekeissä.

tänään aion vielä käydä äänestämässä, viedä vintille tavaraa, soittaa mammalle ja mummille ja otattaa valokuvan duunin kulkukorttia varten. ehkä vois pestä vähän pyykkiäkin. ollaan reilu kuukausi asuttu täällä ilman pesukonetta. käytiin jo katsomassakin rtv:llä, millainen liitin tarvittais tohon, mut ei tietenkään kaupassa osattu ostaa niistä mitään. oliskohan täällä lähellä pesulaa.
mistään kaupasta ei myöskään löydy pölypusseja meiän imuriin. tänään ois ollu hyvä imurointipäiväkin.


sunnuntain päivällinen: vihreää thaicurrykanaa couscousilla.

tuu karri pian kotiin!

[Ei aihetta]Torstai 12.01.2006 20:15

projektini on edennyt seuraavaan vaiheeseen. juuri näytti täydelliseltä ja tuoksui hieman alkoholilta. äsken tein esitaikinan, jonka pitää antaa hapantua huomiseen. huomenna pitää päättää, kumpaan koulukuntaan liityn: hiivalliseen vai hiivattomaan. pitää miettiä tota yön yli. sen oon jo päättänyt, että edustan kymenlaaksolaista hapanleipäperinnettä mammani mieliksi. en oo vielä saanut selville, mitä se meinaa. luulisin sen liittyvän taikinan piimään.
huomenna teen varsinaisen taikinan, jonka senkin pitää kohota yön yli. lauantaina voi jo paistaa leivät, mutta niitä pääsee maistamaan vasta sunnuntaina. mitenhän maltan olla maistamatta uunituoretta, ihanalta tuoksuvaa limppua :o

ruisKeskiviikko 11.01.2006 11:38

tänään alkaa uusi ruokaprojekti: ruis!

soitin mammalle ja sain loistavat ohjeet juuren tekoon. lähiviikkoina kodissamme tuoksuu karjala ja pierut. ruokalistalla mm. ruisleipää, hapanlohkoja, lohko- ja hyllypiirakkaa ja hapanvelliä. en malta odottaa kotiinpääsyä. nyt tarvittais kyl se leivinuuni, mut ehkä noi onnistuu normiuunissakin.