IRC-Galleria

päiväkirjaaMaanantai 12.12.2005 14:59

Jälleen kerran on aika raapustaa jotain roskaa tänne tulevaisuuden historioitsijoille luettavaksi. Tai ehkä vähemmän luettavaksi, ja enemmän analysoitavaksi. Niin paljon tekstiä ilmestyy joka päivä että on ihme jos jotakuta vielä kymmenen vuoden päästä kiinnostaa näitä lukea. Sensijaan automatisoidut lelut voisivat opetella kielioppia ja tehdä ristiviittauskantoja sun muuta. Whee.

Siispä, kirjaanpa ylös Tärkeitä Asioita joita ei tule historian unohtaa. Kuten esimerkiksi:

- news.netsonic.fi ei resolvaa. Ohjasi ennen saunalahden palvelimelle, pari päivää sitten rupesi vinkumaan permission deniediä. Ihme häviötä kun ei usenettiin pääse. Jää kaikki uusi paljolti lukematta. Avoimet ilmaiset palvelimet ovat tympeitä ja ties mitä logaavat.

- Tekijänoikeuksia uhmaten olen downloadannut taas tv-sarjoja ja elokuvia netistä. Aikamoista roskaa nykyään valmistetaan, paitsi välillä löytyy kaikenlaista taidettakin. Veronica Mars käy esimerkkinä taiteesta, ainakin pilottijaksonsa perusteella. Hykertelen kun mietin paljonko mediateollisuus "menettää" siinä että saan nämä netistä.

- Tekijänoikeuden funktio tuntuu olevan nykyään se, että pidetään vanha roina poissa kilpailemasta uuden kanssa. Kaupoista ei vaan löydy mitään vanhaa enää, yritäppäs vain saada kaikkien aikojen paras RTS-peli Total Annihilation jostain. Ehei, eihän siitä tulisi mitään jos se olisi saatavilla. Uusista peleistäkin vain harvat tekevät voittoa, mikä olisi tilanne jos ihmiset ostaisivat vanhoja hyviä pelejä?

- Ristinollan tekoälyn tekeminen on harvinaisen tympeää puuhaa. Yritä siinä sitten minmaxata kun laudan evaluointi on vähän hankalaa. Pitänee kokeilla muutamia lähestymistapoja uhkien analysointiin ja jotain parempaa minmax-varianttia etsimiseen.

- Väliaikaisen monopolin pituus on rajaton mikäli järjestelmä livelockaa aiheuttamalla tasaisin väliajoin väliaikaisen ajanjakson pituuden kasvamisen. Kansa vaatii Mikki Hiiri -pornon vapauttamista! Nykyäänkin sitä löytyy netistä mielin määrin. Tekijänoikeuden pituus vaikka puolitettakoon näin alkuun!

- JK Rowling on tekopyhä "suojellessaan luontoa" kun haluaa kirjansa painettavan tietynlaiselle paperille. Samaan aikaan jätetään digitaalinen julkaisu tekemättä, mukamas piratismin vähentämiseksi, vaikka ebookit tulevat alle viikossa skannatuiksi ja oikoluetuiksi monen tahon toimesta. Kirjojen painaminen tuhoaa luontoa, saman sisällön voi levittää netin kauttakin! (pitänee kai pistää tälle mailiakin)

- Tänään aion käydä mcdonaldsissa syömässä rasvaiset ranskalaiset

Noniin. Jos siinä nyt olisi jotain pinnallista roinaa. Tosin, näistä samoista asioista puhuvat kaikki, eipä taida historioitsijoita kiinnostaa minun löpinäni. Mutta unohdinkin etteivät ne näitä lue muutenkaan. Koneet lukevat!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.