IRC-Galleria

Idols on seksikäs uutisaiheTiistai 06.02.2007 20:38

Hirveä kohu noussut kun Idols-setä sanonut 16-vuotiaan esiintymistä seksikkääksi. Ilta-Sanomien keskustelussa nostetaan esiin että tytöille ei pitäisi antaa viestiä että ulkonäöllä pärjää, ja ihmetelty miksei tätä ole jo aiemmin paheksuttu. Nostetaanpa siellä esiin heti ensimmäisellä sivulla lasten seksuaalinen hyväksikäyttökin.

Sanaa "seksikäs" käytetään arkikielessä aikalailla tarkoittaen mielenkiintoista tai puoleensavetävää. Onkin hämmästyttävää että tälläisestäkin asiasta nousee poru, ja pedofiileja nähdään joka nurkan takana. Uutinen kertoo jonkun "lasten ja nuorten lääkärin" sanoneen tätä jo seksuaaliseksi häirinnäksi, mutta kukaan ei tunnu paheksuvan sitä että tuomari on joutunut moisen ryöpytyksen ja mustamaalaamisen kohteeksi. Omassa kaveripiirissäni saatetaan kutsua matemaattisia lauseitakin seksikkäiksi, ja ymmärtääkseni sanaa käytetään muissakin piireissä kovinkin laaja-alaisesti kuvaamaan erilaisia kiinnostavia ja laadukkaita asioita.

Googlella löytyy seksikkyydestä kaikkea hauskaa, esimerkiksi seuraava selvitys seksikkäästä pukeutumisesta joka sivuaa tätäkin aihetta hieman:
http://lipas.uwasa.fi/yolehti/5-95/terttu.html

Seksikkyys pukeutumisen yhteydessä ei tietenkään ole sama asia kuin mitä Idols-tuomari tarkoitti, mutta selvityksessä tulee esille että ulkonäönkin kannalta seksikkyys tulee olemuksesta, uskosta itseensä, luonnollisuudesta, jne. Tämä on intuitiivisesti selvää, epävarmasti ja luonnottomasti käyttäytyvä yksilö ei vaikuta seksikkäältä missään asussa. Tästä extrapoloiden voidaankin todeta että esiintymistä arvostellessa seksikkääksi sanominen todennäköisimmin viittaa myöskin esiintyjän itsevarmuuteen ja luonnollisuuteen. Tarkemmin sanoen karismaan, niinkuin Idols-tuomari lehdistölle joutui selventämään.

Mitä ihmettä tässä siis paheksutaan? Sitä, että käytettiin sanaa "seksikäs" kun kuvitellaan että tuon ikäiset ovat hirmuisen viattomia ja saastuvat jo moisen sanan kuulemisestakin? Jotenkin tuntuu että tälläisiä kommentteja paheksuvat ihmiset näkevät seksikkyyden häpeällisenä ja sopimattomana asiana jota tulisi välttää kaikin keinoin. Ikävä kyllä seksuaalisuus on luonnollinen osa ihmisyyttä, ja jokainen ihminen on pienestä pitäen tavalla tai toisella seksuaalinen. Sen häpeäminen on itsensä häpeämistä. Sen kieltäminen tutkitusti lisää turhautuneisuutta ja aggressiivisuutta.

Kun Idols-tuomari kehuu esiintyjää seksikkääksi, ei siinä pitäisi olla mitään tuhmaa kyseessä. Mahtaako ollakin, että nämä kriittiset reaktiot kuvaavatkin kritisoijien omaa itsehäpeää ja patoutumia seksuaalisuuden ympärillä? Ja minkä ihmeen takia seksikkääksi kutsuminen olisi seksuaalista häirintää silloin kun esiintyjä tulee itse hakemaan sitä arviointia? Aivan eri asia olisi jos tuomari soittelisi jälkeenpäin tytöille, näiden odottamatta. Ainoa looginen päätelmä on se, että jo seksikkyys itsessään nähdään pahana asiana eikä pelkästään seksuaalinen häirintä. Ja siihen miksi seksikkyys olisi paha asia, en keksi mitään muuta selitystä kuin kriitikkojen itsehäpeän.

Mutta tosiseikat ja todellisuus jätettäköön omaan arvoonsa. Häpeäisivät nuoret itseään kun eivät ole kokoajan masentuneina eli luonnollisessa olotilassaan. Karisma, seksikkyys ja itsevarmuus ovat syntiä! Itseensä ei saa koskaan olla tyytyväinen, nöyryys tunnetusti kumpuaa itsesäälistä, ja kaikenlainen kehuminen on aina häirintää jonka taustalla täytyy pakostakin olla moraalittomat ja/tai epärehelliset vaikuttimet. Tässäpä oivat eväät nuoren elämään, sikäli jos kukaan tälläisen paatuneen kukkahattutädin arvomaailman omaksunut sitä jaksaa enää vakavissaan jatkaa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.