IRC-Galleria

Prisma StudioTorstai 24.11.2005 04:08

Katsoinpa tuon eilisen tv-esiintymisen uudestaan vielä, ja minulle annetaan siinä kyllä ehkä vähän liikaakin kunniaa tapahtuneen johdosta. Tapaushan ei lähtenyt liikkeelle minun löydöstäni vaan Mark Russinovichin (http://www.sysinternals.com/blog/) löydettyä suojauksen käyttämän rootkitin. Tämän jälkeen ostin levyn, varmistin asian, ja tein seuraavat lisähavainnot:

- "oikeuksienhallinta" soittaa kotiin Sony BMG:lle ja kertoo mitä levyä kuluttaja kuuntelee, käytännössä Sony BMG saa tietää myös käyttäjän ip-osoitteen tällöin.
- Sony BMG:n tarjoama poistotyökalu on oikeasti takaovi, ja poisto tehdään käskyttämällä konetta tämän takaoven kautta. Kuka tahansa muukin voi käyttää sitten samaa takaovea.
- Suojausjärjestelmä rikkoo avoimen lähdekoodin tekijänoikeuksia, mahdollisesti myös ohjelmistopatentteja.
- Suojaus on todennäköisesti laiton jenkkien DMCA:n ja euroopan EUCD-direktiivin alla, samoin kuin suomen uuden tekijänoikeuslain nojalla liittyen teknisen toimenpiteen kiertovälineen levittämiseen. Suojaus sisältää siis koodia, jolla kierretään Applen iTunes-kaupan käyttämä suojaus.

Negatiivinen julkisuus alkoi jo heti rootkit-löydöksen jälkeen, tietoturva-ongelmat ja tekijänoikeusrikkeet vain lisäsivät painetta. En menisi itse sanomaan niin pitkälle että minun yllämainitsemat löytöni olisivat olleet se mikä aiheutti CD-levyjen vetämisen pois myynnistä ja vaihto-ohjelman aloittamisen jo ostettujen levyjen vaihtamiseksi. Saattaahan se toki niinkin olla että minun tutkimukseni seurauksena näin tapahtui, mutta uskoisin että näin olisi tapahtunut ennenpitkää myös ilman minun tutkimustyötäni.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.