IRC-Galleria

nosoul

nosoul

Ohhoh, mullahan oli tällainenkin...

Merkki ylhäältä?Sunnuntai 20.05.2007 02:11

Viimepäivät ovat kuluneet pitkälti töissä ja moottoripyörän selässä.

Tässä eräänä päivänä pommittaessamme pitkin ruuhkasuomen katuja jaw^:in kanssa kohtasimme kaksi liikenneonnettomuutta. Tosin vain sivusta katsojina.
Ensin, Ridäsjärvellä oli moottoripyöräiliä mitä ilmeisemmin väistänyt kaarteeseen pysähtynyttä bussia ja ajoutunut pois tieltä. Pysähdyimme katsomaan tilannetta mutta paikalla oli jo niin paljon ihmisiä ja monenlaista "auttajaa" ja "asiantuntiaa" että katsoimme parhaaksi että jatkamme matkaa. Etenimmekin hyvin rauhallisesti ja kaikkia liikenne sääntöjä noudattaen, ajatus juuri näkemästämme onnettomuudesta takaraivossa jyskyttäen.
Ainakin seuraavat 500metriä!
Sillä sen 500m jälkeen eteeni aukesi suora. Näkymät joka suuntaan hyvät
eikä asutusta lähellä. Nokka ilmaan ja hurmosta huiviin. Tällä tavoin etenimme kohti ruuhkasuomen keskusta eli Helsinkiä. Kiertäen kuitenkin jokaisen lähellekkään hyväkuntoisen päällyste tien jonka tiesimme. Kellokosken kautta Järvenpäähän jne jne...

Kellokosken kohdalla tuli sellainenkin temppu vedettyä josta pommittaja ei
suuremmin viitsi huudella, mutta minkä tässä nyt paljastan teille. Eli ns.
"KEULA YLÖS - KEULA ALAS - MUNAT TANKKIIN - VILKKU PÄÄLLE - SIKIÖASENTOON TIENREUNAAN" temppu.
Ei ehkä tempuista näyttävin mutta saa sillä hieman totisemmankin kaverin nauramaan.

Noh tästäkin tempusta oli kaikesta huolimatta toivuttu kun pääsimme Helsinkiin. Pikavisiitti ja lahjan ojentaminen eräälle jaw^:in perhetuttavalle oli matkamme syy, joka tosin selvisi minulle vasta perillä Helsingissä. Jatkoimme matkaa kierrellen pitkin ruuhkasuomea ja taisimme jossain välissä löytää itsemme Espoostakin. Jossain tuossa välissä pysähdyimme liikennevaloihin jossa erään autokoulun henkilöauto oli mitä ilmeisemmin ajanut moottoripyörän perään. Ambulanssi ja sen hoitohenkilökunta oli jo ehtinyt paikalle ja asianomaiset viety piiloon ihmisten ihmettelyltä. Siinä risteyksessä seistessämme ja valojen vaihtumista odotellessammme mietin hiljaa itsekseni hetken. Avasin visiirin ja huusin jaw^:lle:
-"YRITTÄÄKÖHÄN NYT JOKU KERTOA MEILLE JOTAIN?" ja naurahdin päälle.
Kiihdyttäessäni valoista pysyi eturengas kuitenkin maassa ja ajatus kolarista takaraivossani.

Matka jatkui ja karavaani kulki. Se taisi olla kehä 1:sen ramppi kun taas sama tuttu humina alkoi kuulua päässäni ja silmissä sumeni. Niin sitä taas unohtui vielä äsken takaraivossa kummitellut ajatus ja eturengas irtosi maasta, kohti taivasta. Liikennevirtaan liittyminen ei tuottanut ongelmia kun muutamat ihmiset väistivät ja jarruttivat reilusti.
Kiitti vaan mut ei ois tarvinnu! Lopulta rengas oli laskettava kun edessäni oli raskasta liikennettä useampaa kaistaa rinnan. Parempi niin koska muuten olisi vauhti taas päässyt kasvamaan huikeisiin lukemiin ja tuo "kukkahattutäti punaisella Nissan Micrallaan" tai joku muu "kyläpoliisi" päässyt kirjoittamaan Helsingin Sanomiin kuinka hengenvaarallisia ja tappavia laitteita nuo pahat moottoripyörät ovat!

Loppumatka kotiinpäin menikin ihan MELKO rauhallisesti ajellessa ja maisemia katsellessa.
KUNNES... Nurmijärven suora. Taas tunsin sen. Edessä pitkä suora ja autoja ei juuri näkynyt....
Keula kohti kattoa ja hanaa... Ykköseltä kakkoselle ja siitä edellen kolmoselle. Auto rupesi lähestymään ja vilkaisin npeusmittaria. -"KAKS MARKKAA!" Kerkesin huutaa mielessäni kunes tunsin kuinka keula lähti tippumaan. Vilkaisin kierroslukumittaria ja oranssina hohkaavan vaihtovalon vieressä mittarin neula olikin jo kerennyt pitkälle punaiselle alueelle ja hakkasi nyt rajotinta vasten! REDLINE! Per ja kele! Olisimpa vaihtanut isommalle ajoissa. Samassa keula tuli alas kuin kivi ja alkoi vikuroimaan voimakkaan ulvahduksen saattelemana!
Hetken tuntui kuin käteni olisivat joutuneet tehosekoittajaan.
Eturengas oli ehtinyt pysähtyä, sen ilmassa oloaikana ja nopeusero takarenkaan ja eturenkaan kanssa oli täten se kaksimarkkaa, eturenkaan kohdatessa tien päällysteen.
Ei siis mikään ihme että pyörä hetken allani vikuroikin kuin yliannostuksen hormooneja nauttinut ravihevonen. Onneksi tilanteesta selvittiin säikähdyksellä ja hymy voisi näin nousta takaisin kasvoilleni. Oli se vaan magee fiilis!!!!

Hymyilytti vielä kotonakin kun työnsin pyörää talliin. Mutta mieleeni palasi kuitenkin nuo kaksi luokkaantunutta motoristia. Toivottavasti heille ei käynyt pahasti! Nousipa mieleeni kysymys että tuhlaanko minä nyt onneani näihin kaikenmaailman temppuluihin ja niistä selviämiseen?

Mietin näitä kysymyksiä vielä nukkumann mennessäni ja herätessäni seuraavana aamuna. Silmät sain auki ja kypärä olikin jo melkein päässäni ja eikun ajamaan. Mietinpä siinä vielä hyvää tuuriani ja sen loppumista jonain päivänä. Pitäiskö sitä sittenkin rauhoittua?'

PASKAT! Kumia katuun ja ohjausiskunvaimennin tilaukseen.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.