IRC-Galleria

nosoul

nosoul

Ohhoh, mullahan oli tällainenkin...

Helvetinkoneella kuolemaa halveksuenMaanantai 15.10.2007 22:16

On sumuinen ja sateinen aamu. Kellon viisarit näyttävät puoli kuusi kun "paloauton" oven voimakas metallinen rämäys toimii lähtölaukauksena ja alan peruuttamaan "paloautoa" ulos tallista.

Viereeni istahtanut, Ratamies, Tana katsoo minua yhtä epäluuloisena kun minä häntä. Sitten molempien epäluuloiset katseet kääntyvät epäluulon aiheuttajaan, "paloautoon".
"Paloauto" sana on korostettu tässä tarua ihmeellisemmässä tosi kertomuksessa lainausmerkein syystä että...
"Paloauto" ei ole pelkkä paloauto vaan kauan ja hartaasti palvellut -74 vuosimallin Scania 110 s (S= SUPER)
HELVETINKONE joka mennä puksuttaa eteenpäin kuin höyryjuna, hitaasti mutta ei niin varmasti. Kolme akselisen hirviön valtavaan säiliöön mahtuu 14 000 litraa nestettä. Tässä tapauksessa vettä. Helvetinkonetta käytetään korkeasta iästään huolimatta säälimättä mm. Ratarumpujen huuhteluun, työtovereiden kasteluun ynnämuuhun hyödylliseen ja välttämättömään.

Olimme taittaneet muutamia kilometrejä hirvistä ja peuroista pahamaineiseksi noussutta kantatie 54 Forssan suuntaan kun Scania, tuo kaikkia luonnon- ja fysiikan lakeja kumoava Helvetinkone teki meille selväksi ettei se päästäisi meitä helpolla, tälläkään kertaa...
Ensimmäisenä häiritseväksi tekijäksi nousi kevyt palaneen öljyn haju, joka kuitenkin hävisi nopeasti. Saattoi huolto sediltä vähän roiskua öljyn vaihdon yhteydessä... Toisena esille noussut häiriötekiä oli näkyvyys. Tai oikeastaan sen puute. Lämmitin huusi armoa kolmos asennossa ja puhaltimen laakerit vikisivät samassa tahdissa. Näppäränä poikana Tana löysi lattialta palan käsipaperia jolla sitten saimme höyrystyneet helvetinkoneen komentokeskuksen ikkunat auki hetkellisesti. Ainoa keino ikkunoiden huurtumisen estämiseksi oli pitää sivuikkunoita rakosellaan. Onneksi olimme kuitenkin varustautuneet hyvin ikkunoista sisään tunkeutuvaa kylmyyttä vastaan. Olihan minulla päälläni yksi kokonainen t-paita...
Lasien pysyessä nyt auki oli helpompi keskittyä munat huurussa ajamiseen.
seuraavaksi huomasimme että Helevetinkoneen ajovaloteho oli kertakaikkisen heikko. Koska en juuri huomannut eroa normaalien ajovalojen ja pitkien välillä. Eikä huomannut kyllä kukaan muukaan joten ajoimme koko loppumatkan pitkät päällä.

Perille päästyämme meiltä kyseltiin kaikenlaisia, minussa ja tanassa hieman hämmennystä aiheuttaneita, kysymyksiä. Kuten: "kerkesittekö väistään sitä alle jääneen peuran raatoa siinä Karhulan risteyksessä? No entäpä näittekö ne hirvet täällä Humppilan päässä?"
Katselimme Tanan kanssa toisiamme hölmistyneinä... -"mistähän toi puhuu. Ei me mitää nähty...." Hetken hiljaisuus valtasi mielemme... Mietin ja rauhoittelin itseäni vakuuttelemalla itselleni että jätkät oli varmaan tullu eri reittiä. Vaikka tiesin että he ajoivat aivan edessämme koko matkan...

No opimme siis sen ettei kannata pelätä sitä mitä ei näe. Huomena starttaamme samaan aikaan, samaan paikkaan, samaa reittiä. Tällä kertaa tosin pakettiautolla joka on tältä vuosisadalta. Ja siinä on vähäisen paremmat valot, lämmityslaite ja puhallin eikä muutenkaan tarvitse jännittää niin paljon sitä perille pääsyä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.