IRC-Galleria

sundays

sundays

drown into eyes while they're still blind

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

frostbite metalfest 6. - 7.2.Maanantai 09.02.2009 01:56

työntekijä-infoja ei lopultakaan tullut ollenkaan, joten suunnistimme hamoksen ja elmerin kanssa lahteen omia aikojamme. itsehän luonnollisesti myöhästyin ja missasin sen vuoksi pari tuntia istumista ja ihmettelyä. sitten kun mä saavuin paikalle, niin alkoi tietysti heti tapahtua... saatiin crew-passit & ohjaaja, joka oli siellä myymässä paitoja. ei siellä kuitenkaan ketään sellaista ollut, joka olis mistään mitään tiennyt, kuten ei koko festareiden aikana yleisestikään. järjestäjällä oli aina "kokous", muista en tiedä. lähettiin itsenäisesti siivoilemaan, mutta välineitä ei valitettavasti ollut saatavilla eli keräiltiin jotain paskaa lattialta käsin. ihan hauskaa oli ja päästiin päivällä jopa syömään, kuten oli luvattukin, ja samaan aikaan siellä oli lamb of godin tyyppejä ihmettelemässä suomalaista ruokalistaa. sen jälkeen hengailtiin yleisesti, kierreltiin ympäriinsä kyselemässä pöytiä paitamyyntiin ja kuuntelemassa soundcheckejä.

varsinainen homma meillä oli ekana päivänä paitojen myyminen. se ei ollut ihan tarkotuksellista, mutta satuttiin olemaan siinä järjestelemässä niitä paitoja siinä pöydällä kun ovet avautu ja hervoton ihmisjoukko ryntäs siihen ostamaan kaikkea. me ei oikein tiedetty, mitä pitäis tehdä, koska sen ei tosiaan alunpitäen pitänyt olla meidän homma ja paikalla ei ollut just sillä hetkellä ketään neuvomassa. meillä ei luonnollisesti ollut vaihtokassaa eikä mitään. alettiin kuitenkin myydä niitä kamoja sellasille, jotka pysty maksamaan tasarahalla ja kyllä se pikkuhiljaa lähti käyntiin kun meidän vastaavakin pääsi paikalle ja rahaa alko kertyä. :D se myyminen oli jees ja hyvin ne mun & elma-tädin myymät log-paidat meni ainakin kaupaks. siinä kävi jopa pari tyyppiä iskemässä, mut hiljeni aika tehokkaasti kun vedin kyrpiintyneenä esiin alaikäisyys-kortin. aika säätöö kaikki oli sinäkin päivänä, kun lamb of god & arch enemy saapu paikalle jo tosi aikasin aamupäivällä ja ekat kaljat tuli kymmeneltä illalla. log:n solisti nukku jotain viis tuntia lavan takana lattialla matkalaukkujensa päällä, karvalakki naaman päällä ihan onnellisena. backstaget oli sellasia herttaisia pikku koppeja lavan vieressä, tarjoilut olemattomat. kahvia ja teetä sentään oli saatavilla. ilmeisesti jo ekana päivänä tappiota oli kertynyt aika vitusti, jotain sata tonnia. ohjelmaa ei tiedetty, vaikka sitä kyseltiin ahkerasti ja anniskelualueen sijainti oli kuulemma perseestä. mut kyl se mun kohdalla menetteli, tavattiin kaikkia bändien soittajia ja saatiin ihan mukavasti käytännön kokemusta kaikesta.

lamb of godin keikan jälkeen laitettiin jäljelle jääneet paidat takas laatikoihin ja laskettiin ne, sit käytiin viemässä ne bändille ja siinä olikin työt sen päivän osalta. mutta kaaos oli kaikkea muuta kuin ohi. meille oli luvattu ilmanen majotus, ajateltiin, että ehkä jollain koululla ja hamörr oli jopa raahannu makuupusseja mukaan. mut koska info ei kulkenut, kukaan ei tiennyt mistään mitään tämänKÄÄN asian suhteen, joten me lähdettiin muiden perässä sinne hotellille, missä bändit & muut nukkui. odoteltiin aulassa kolmeen asti, jolloin vihdoin erään herttaisen texturesin työntekijän mentyä valittamaan järjestäjälle hän vaivautui hankkimaan meille huoneen. tämän jälkeen sen äiti tuli valittamaan meille, että mitä me siellä tehdään kun piti huonekin hankkia ja yhyy. sanottiin, että ollaan vapaaehtoisia eli tehdään mitä käsketään ja hänpä sitten keksi käskeä meidät siivoamaan koko vitun hallin seuraavana aamuna + hankkimaan välineet. hankalaa sinänsä, kun niitä välineitä ei saatu käyttää ja sen hallin siivoaminen käsin olis ollut mahdotonta. jätettiin kuitenkin asia sikseen, mentiin käymään meidän huoneessa ja verottamaan vähän minibaaria. sitten lähdettiin texturesin, gorgorothin ja arch enemyn jäsenten kanssa tutustumaan niidenkin minibaareihin. hauskaa oli. elmo ja perse lähti aika aikasin nukkumaan, joten hengailin niiden ihmetyyppien kanssa jonkin aikaa itseksenikin, mut sitten lähdin kans unten maille. oli mielenkiintoista kattella tänään koneelta niiden bändien promokuvia ja kokea ahaa-elämyksiä havaitessaan jutelleensa vaikka kenen kanssa.


seuraava päivä menikin sit ihan päin persettä. mayhem peruutti, mistä tuli tieto jo edellisenä päivänä, mut gorgorothin oli tarkoitus esiintyä. niiden (kuten kenenkään muidenkaan) raidereita ei kuitenkaan kyetty jostain syystä hankkimaan, ja kitaristit jumahti johonkin, joten eipä onnistunut. ikävähköä sinänsä, kun laulaja, basisti ja rumpali oli paikalla. ne sitten kuulutti, että joo, eivätpä voi esiintyä, mistä fanit ymmärrettävästi ei ihan hirveesti tykänneet. siitä synty mieletön mellakka ja kaikki oli päin vittua. sillon ei oikeesti toiminut yhtään mikään. ruokaa ei ollut, ei työntekijöillä eikä bändillä, catering vietiin helvettiin, koska mitään ei oltu maksettu. järjestäjää ei näkynyt eikä siihen saanut yhteyttä mitenkään. ei ollut ketään vastuuhenkilöitä, kukaan ei tiennyt missä mennään, kenellekään ei ilmeisesti maksettu. siel sitten joutui sellaiset hoitamaan kaiken, joille nämä työt ei todellakaan olis kuuluneet.

meidän ohjelmaan kuului ensin siivoilu + vitunmoinen pullojen kerääminen ja lajittelu. eräänkin bäkkärin siivoominen oli kuvottavaa, kaikki mahdollinen oli heitetty samaan laatikkoon ja sieltä piti noukkia erilleen roskat & ehjät pullot / tölkit. thx lamb of god. :D sen jälkeen lähinnä hengailtiin aika kauan, yritettiin roudailla kamoja johonkin hyödylliseen paikkaan ja näin. sit kun ovien avaamiseen alko olla enää vähän aikaa, meille delegoitiin vedenjakaminen. siinäpä sitten vierähti koko loppuilta, kun pidettiin "kuuluisaa vesipistettä". tehtiin oikein hienoja kuvioita niistä pulloista. saimme myös vahtia järkkäreiden puolesta, et keitä päästetään lavan taakse. yhessä vaiheessa siihen ilmaantu kiehnäämään sellasia pelottavia pvc-asuisia neitokaisia, jotka halus bäkkärille. sillä toisella oli nenässä joku suuri ongelma, mutta se ei kuunnellut vihjauksia siitä. ne kiehnäs siinä ikuisuuden ja koitti ostaakin joltai hepulta passin, mut pysyin lujana ja sanoin että vittu sinähän et sinne mene. :D vedenjakaminen keskeytyi ikävästi, kun järkkärit ajoi meidät turvallisuutemme vuoksi bäkkärille, koska ihmisiä vitutti gorgorothin peruuntuminen niin rankasti. myös eräitä bändejä vitutti, koska ne ei saanu keikkapalkkioita, ja siellä oli monenlaisia suunnitelmia tän aleksin varalle. yleisen "voi vittu missä meidän rahat on"-raivoamisen kuuntelemisen jälkeen mentiin vaan hotelliin ja nukuttiin ja aamul sitten takas tampereelle. en halua kuvitella, missä kunnossa messukeskus nyt on, eihän siellä ketään varmaan oo siivoamassa tai mitään.

oli kyllä outo reissu. siel oli sitä vettä niin mieletön määrä, ilmeisesti kymmenen hervotonta lavaa frostbite-etiketillä varustettuja pulloja. sitä vettä meni helvetin paljon, ja silti käytettiin vaan about yks lava, tai yhteensä ehkä puolitoista. mut ainakin jotain oli tarpeeks. ehkä ois edes jollekin saatu maksettua luvatut palkat, jos vesi ois jätetty vähemmälle ja ois ehkä tyydytty johonkin tavallisiin pulloihin, joissa ei välttämättä ole rumaa fb-etikettiä.

kyllähän toi sinänsä oli ihan jännää. :D mut voin kuvitella et olisin vähän eri mieltä jos omat lempibändit ois perunu / ois kaipaillu ohjelmaa mut sitä ei ois ollu missään / ei ois tullut luvattua palkkaa. anygays kiitoksia kovasti kaikille, ei välttämättä nähä fb:n merkeissä ens vuonna.

hyvin meni hei!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.