IRC-Galleria

PolitiikkaaTiistai 06.03.2007 02:49

Kotiini kannettiin demareitten Kansan lehti ja kokoomuksen Nyky-Tampere – vaalien alla ilmestyvät erikoisjulkaisut, siis. Kansan lehti on vanhan, samannimisen tamperelaisen demarilehden perillinen, jonka edeltäjä kuoli laman aikaan, 31.12.1991. Nyky-Tampere taas on kokoomuksen Nykypäivä-lehden paikallispainos.

Nyky-Tampereen sisältö oli ihan asiallista, mutta valitettavasti punakoneen Kansan lehti oli täynnä rasittavaa ujellusta demarien kunnallispoliittisesta oppositiotilanteesta. Pohjanoteeraus oli lehden "piikki"-osio, siteeraus:

"Tampereen vihreillä tuntuu olevan vaikeuksia kannattaa omia ajatuksiaan. Oras Tynkkysen ja kumppanien mukaan he ovat aina pyrkineet saamaan Hämeenkadun joukko- ja kevyen liikenteen väyläksi. Nyt he vastustavat samaa tarkoittavaa demarialoitetta tyyliin: 'Kyllähän mekin ennen, mutta emme nyt enää!'
Kalliiksi näkyy tulevan sopimus porvarien ja sitoutumattomien kanssa. Raamatussa kerrotaan kuinka muuan mies luopui esikoisoikeudestaan hernerokasta. Täällä luovutaan aatteistakin muutaman lautakunta- ym. paikan hinnalla."

Ilmeisesti tähän vastavetona Oras Tynkkysen päiväkirjassa oli pari kappaletta aiheesta ilmainen joukkoliikenne. Ote päiväkirjasta (http://www.orastynkkynen.fi/?p=391):

"Ilmainen joukkoliikenne on kaunis ajatus, mutta valtaosa tamperelaisista tuskin haluaa istua sillipurkkimaisen täyteen ahdetuissa busseissa edes ilmaiseksi, jos autolla pääsee perille monta kertaa nopeammin. Jos ilmaisbusseihin kaadetaan miljoonia euroja vuodessa, ei rahaa voi käyttää palveluiden parantamiseen.

Bussikortilla kertamatka maksaa nykyään 1,4 euroa, opiskelijalta vain noin euron. On tietysti tärkeää, että myös pienituloisilla on mahdollisuus käyttää joukkoliikennettä. Jos kuitenkin bussi leimaantuu vähäosaisten kulkumuodoksi, se tuskin houkuttelee kyytiin autoilevaa keskiluokkaa. Sosiaalipolitiikka taas on parasta sosiaalipolitiikkaa."

En voi kuin allekirjoittaa Oraksen toteamuksen. Hämmästyttävää, jos Joonas Lepistö (sd.) ja muut valtuustoryhmän jäsenet oikeasti uskovat, että ilmainen joukkoliikenne olisi hyvää liikennepolitiikkaa. Itse ainakin mieluummin maksaisin 45 e kuussa (nykyinen taksa) siitä, että pääsisin kulkemaan bussien lisäksi myös paikallisjunalla ja ratikalla kotikaupungissani, kuin että matkustaisin loppuunajettujen bussinraatojen kyydissä ilmaiseksi.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.