IRC-Galleria

Äikän preli jee.Tiistai 31.01.2006 22:46

Meni hyvin, sain kirjoitettua omasta mielestäni kunnollisen esseen äidinkielen tärkeydestä. Vapauduin n. 11:40 ja menin Joan-chanii tapaamaan ruokalaan. Lähdettiin samantien, sitten unohdin missä takkini on ja etsin sitä jonkin varttitunnin verran. Löydettyäni takin huomasin Martinin lähettäneen viestin, jossa hän kaipasi seuraa. Mentiin sitten Joanin kanssa Martinille (ensin käveltyämmme kirkonmäelle odottamaan bussia, jolla kesti ihan liian kauan tulla). Istuttiin Martinilla ja juteltiin kolmistaan. Käytiin Martinin kanssa ostamassa hälle Sparista syötävää (jugurttia, päärynää ja appelsiinimehua). Sitten taas istuttiin ja juteltiin Martinin kämpässä. Mun piti mennä Joanille asentaan StepManiaa, mutta Joan ei tänään halunnu päästää mua vielä, mut huomenna sitten. ;)

Mentiin Martinin kanssa Connexin 75:lla kaupunkiin. Niissä autoissa on kyllä mahtavat penkit. Vein kaupungilla Postiin kirjeen Saunalahti Group Oyj:lle (koskien numeronsiirtoa) ja ostin Stockalta itselleni tuulisähköllä valmistettua Laitilan wirvoitusjuomatehtaan Sitruuna-Soodaa. Nyt se on jääkaapissa ja mietin pitäiskö se juoda tänään, vai vasta huomenna saksan prelissä tai sen jälkeen Joanin kanssa.

Taidan säästää sen huomista varten.
oli tänään. Kahdeksasta kolmeentoista erilaisia aineita, jonka jälkeen oli uskonnon koe. Se meni hieman kädelleen, mutta olisi se voinut huonomminkin mennä. Kokeen jälkeen menin jutteleen Joanille, ja sovittiin treffaavamme huomenissa. Sitten kiiruhdimmekin bussipysäkeillemme.

Hyppäsin kutoseen ja matkustin keskussairaalan pysäkille asti. Siellä tuli vastaan juuri sopivasti Connexin 90Y (Virrat-Ruovesi-Teisko-Tampere), jolla matkustin linja-autoasemalle. Bussiasemalla mietin mitä tekisin, ja näin killerpopin vilaukselta, meni työhuoneeseensa. Menin sitten 85:lla Metsolle ja lainasin itselleni erään Suomesta kertovan kirjan vuodelta 1910.

Lähtiessäni kotio huomasin Vuorensolan Timon (Star Wreckin ohjaaja) olevan vaihteeksi duunailemassa (sivarissa Metson yleismiehenä). Juteltiin kaikenlaista etenkin Wreckiin ja sen lauantaiseen tv-esitykseen liittyvää. Myös Kirsi ystävineen (anteeksi en muista hänen nimeään) saapui paikalle lukemaan kokeisiin. Sitten PARAS-näyttö pelasti minut ja ilmaisi 16:n jo tulevan ja lähdin pysäkille. Ajoitus oli täydellinen, sillä olin pysäkillä juuri kun telibussi jarrutti paikalle.

Lainaamani kirja "Finland as it is" (kirj. Harry DeWindt, julk. 1910) näyttäisi olevan sangen mielenkiintoinen. Katsotaanpa mitä siinä kirjoitetaan Tampereesta:

[...]

Tammerfors is called the "Manchester of Finland" but bears, outwardly, no resemblance whatever to the English Cottonopolis. For there are no brick warehouses, black streets, and towering chimneys, none of the grime and smoke that usually befoul a commercial city. Tammerfors, in short, is one of the prettiest towns in Finland, and you may search in vain for any visible signs of the labour and industry that have brought the place to its present condition of wealth and prosperity. As the train neared the township I could scarcely believe that its handsome white buildings, esplanades, and gardens were a centre of mercantile activity. At first sight Tammerfors is more like a pleasure resort than a business town.

[...]

Jokainen muodostakoon mielipiteensä kirjoituksen paikkansapitävyydestä ja tarkkuudesta itse :D

Kävin äänestämässä ja luistelemassa.Sunnuntai 29.01.2006 18:57

Luistimet oli kolme numeroo liian isot niin en viihtyny kauaa luistinradalla. Nyt jännittämään saako Suomi pitää koko kansan presidenttinsä, vai ottaako tyäväki voiton omalla Espoon valkokaulusduunarillaan.

treffitSunnuntai 29.01.2006 03:15

Meillä oli siis Joan-chanin kanssa treffit kaupungissa, sit tultiin meille. Pelattiin StepManiaa ja katsottiin Star Wreck. :D

Nyt on raukee ja onnellinen olo, tästä on hyvä jatkaa... :)

Arvio illastaLauantai 28.01.2006 02:49

Jaahas, painoin vahingossa väärää nappia ja edellinen arvostelu meni bittien taivaaseen. Tässä typistetty versio.

Käytiin siis "Joan-chanin" ja Saijan kanssa katsomassa elokuva "Matti", joka oli aika pitkälti pettymys. Eiköhän myö kaikki tiijetä minkälaisen kuvan nuo lehet antaa Nykäsen Matista. No tuon kahtottuaan suapi kyllä sellasen käsityksen että ehkä on hyvä ettei tiejotusvälineekkään tiijjä kaikkee. Matti-vitsit naurattivat ensimmäisen puolituntisen, loppuvaiheessa oli sekä paha olo, että mieli. Halvemmalla pääsee lukemalla tämän: http://fi.wikiquote.org/wiki/Matti_Nyk%C3%A4nen

Seura oli kuitenkin parasta mahdollista ja Coffee Housen erikoiskahvi maittavaa, ja nämä pelastivatkin illan. Rahat ja minuutit olisi silti voinut käyttää paremminkin, tosin samassa seurassa.

Pisteytys:
Leffa: ** (Jyväskylän kunnallistalosta säälipiste, muuten olisi ollut yhden tähden leffa.)
Seura: ***** (Parempaa seuraa saa hakea)
Muu: **** (Erikoiskahvi oli maittavaa ja tutustuin Joan-chaniinkin paremmin. Ajanpuute typisti viidennen tähden pois.)

Yleisarvio illasta: ***Koskahan sitä lakkais käyttämästä tuosta sulosesta punapäästä pseudonyymiä? Suuri osa lukijoista tietänee kuitenkin ketä sillä tarkotan. :)

jee.Torstai 26.01.2006 23:17

Martinilla oli kivaa. Olis tehny mieli jäädä pitemmäksikin aikaa... ;) Huomenna sit kattoon Matti-leffaa samalla seuralla, paitti ilman Martinia.

...

Nyt olis kiva tietää mitä "Joan-chan" ajattelee musta... :D

EDIT: ai niin, Joan on kuin onkin kiva tyttö. Suorastaan ihana :>

4 jännitystäTorstai 26.01.2006 15:09

Nämä jännittivät ihan hiivatisti etukäteen.

1. pidin Husserl-esitelmän filosofiassa
2. puhuin viimeinkin Joanille ;)
3. pidin uskonnonesitelmän kulutuksen etiikasta

vielä:
4. saksan puhekoe, joka koittaa n. puolen tunnin päästä :o

Kiva juttu muuten, mennään koulun jälkeen Martinille. Sinne tulee myös Saijjjja ja Joan-chan, joten kivaa taitaa olla luvassa. ^_^;

AVO-messutKeskiviikko 25.01.2006 23:09

oli tänään, vaan me abit emme olleet siellä. Tulin kouluun aikataulunmukaisesti kello yhdeksäksi, näin "Joan-chanin" vain vilaukselta, ja minun olikin jo juostava toiseen päähän koulua ehtiäkseni uskonnontunnille. Kymmeneltä lähtivät ykkös- ja kakkosluokkalaiset Pirkkahalliin niille AVO-messuillle. Oisin kernaasti lähtenyt itsekin, mutta kahden tunnin hyppy (estetiikan kurssilta) ei sallinut sen suurempia poissaoloja, joten menimme sitten Störlin kanssa Martille katsomaan Madventursia.

Lounaana koulussa oli riisiä ja kanaa (namskis!). Tämä koulupäivä oli kyllä sangen tylsä, koska se kaunis ja ihana ihminen, kenenkä kanssa halusin tänään keskustella, oli Sarankulmassa ja sen sijaan piti vain istua kaikenmaailman aineiden tunnilla odottaen kotiinpääsyä.

Koulupäivän päätyttyä lähdin linjan 16 bussilla kaupungin suuntaan, mutta se täyttyi TAYSin pysäkillä sen verran, että päätin sitten Sammon lukion pysäkillä jäädä siitä ja jatkaa 19:lla loppumatkan. Menin asemalle katselemaan käynnykkä-IRC päällä kello neljän lähtöjä, ne katseltuani lähdin linja-autoasemalle, jossa treffasin killerpopin, jonka kanssa vietinkin loppuillan Tampereen asemaravintolassa nestemäistä leipää nautiskellen ja joukkoliikenteestä keskustellen. (mulla ei oo tapana viikonloppuna juoda, lähinnä toisinaan keskellä viikkoa killerpopin kanssa tuoppi-pari :P)

...

Toivottavasti huomenna pääsen oikeesti juttusille Söpösen kanssa :)

5 omituista tapaaTiistai 24.01.2006 22:59

o4sis haastoi minut paljastamaan viisi omituista tapaani. Tehtävänantoon kuuluisi myös viiden muun ihmisen haastaminen, mutta en harrasta kiertokirjeiden levitystä.

1. Yritän optimoida aina joukkoliikennematkani nopeuden perusteella, vaikka joutuisin vaihtamaan ja suorakin yhteys olisi olemassa.
2. Pidän kaikki huoneeni ovet aina kiinni.
3. Jos lähden pyöräilemään, lähden johonkin sellaiseen paikkaan, jossa en ole koskaan käynyt.
4. Lämmittelen käsiäni pöytälampussani.
5. Harrastan karttojen tutkimista.

MurtaenTiistai 24.01.2006 15:25

Aamulehressä luki, että tammikuun 24. päivää lähinnä oleva maanantai on kaikista lohruttomin päivä vuaressa. Ja pyh, kaikkee muuta se o ku lohruton.

Oon ollu koko tän päivän kotsassa pikkusen flunssan takia. Herättyäni tossa yhrentoista aikaan jäin viä sänkyyn unelmoimaan siittä yhrestä Sulosuuresta. ;) Sillä ov varmaan yksinäistä ollu tänään ku Saijjja ja Marttiniki oli kipeinä. :(

Nyp pitäis lähtee Liatsun lääkäriasemalle hakeen sairaustoristusta maikkoja varten ja sit poiketa koulussa hakemassa koulukirjoja kotio, että voi tehrä läksyt.

Mutta huamena palaan takas kouluun. Meinaan ihavvarmana, keskiviikkoo ei lintsata. :>