IRC-Galleria

Yucciz

Yucciz

Patinoitunu Runomies, enkä.

Selaa blogimerkintöjä

Ikääntyminen ja seksuaalisuusTorstai 24.01.2008 18:29

On yleistä, että seksuaalisessa halussa tapahtuu vanhemmiten vähenemistä. Yksilölliset erot vaihtelevat kuitenkin suuresti. Ihmisten mielikuvissa halu ja kyky liittyvät yhteen.

Miehen tunteman halun luullaan kadonneen, kun erektion saaminen viivästyy, eikä ole enää entisen jämäkkä. Ikä ei ole seksielämän muutoksen tärkein aiheuttaja, fyysinen kunto, elämänasenne ja oma minäkuva vaikuttavat seksuaaliseen kiinnostukseen.

Halu ei ole itsestään selvyys. Vanha sanonta ruokahalun kasvamisesta syödessä soveltuu sukupuolielämäänkin, sen jatkuvuus ylläpitää halua ja halua saa ruokkia. Jos vaalit sukupuolisuuttasi, vanhakin mies haluaa ja nainen syttyy. Seksuaalielämää koskevat erimielisyydet aiheuttavat helposti riitaa. Elämänkumppania on turha haavoittaa tai syyllistää haluttomuudella, jonka syyt saattavat löytyä lääkityksestä tai sairaudesta. Asia kannattaa selvittää lääkärin kanssa.

Monet ikääntyvät ihmiset kokevat, että rakastelu kuuluu nuorille ja taipuisille ja ettei heillä vanhuksina ole lupa nauttia seksistä. Puppua! Kaikki myönteiset kokemukset ovat lahja elämältä ja niistä on lupa iloita. Täysipainoisesti nautittava sukupuolielämä on mahdollista vanhuudessakin. Avoimuus ja rohkeus auttavat.


Vanheneva nainen ja seksi

Vaihdevuosista selviytyminen henkisesti ja fyysisesti vaikuttaa vanhenemiseen. Toisille vanheneminen on vapauden riemuhuuto, toisille kammottava kutsu kuihtumiseen. Estrogeeni-tuotannon väheneminen aiheuttaa muutoksia naisen genitaalialueella, jolloin limakalvo ohenee ja emättimen kostuminen vähenee. Emättimen koko ja elastisuus muuttuvat. Orgasmissa vähenevät supistusten määrä, kesto ja intensiteetti, muttei se sitä tarkoita, että rakastelusta katoaisi nautinto.


Vanheneva mies ja seksi

Miehen vanheneminen heijastuu hänen suhtautumisessa potenssiinsa. Mieskunto on luonnollisestikin eri 20-vuotiaalla kuin 70-vuotiaalla. Mikäli mieskunnosta kasvaa valtava ongelma, tulee siitä aina keskustella kumppanin, gynekologin tai urologin kanssa.
Miehelle vanheneminen merkitsee oman sukupuoliasenteen uudelleen punnitsemista. Kenenkään ei pidä vaatia itseltään erektion kestävyyttä koko rakastelun ajan. Tässä kumppania voi pyytää apuun ja hänestä mielihyvän tuottaminen miehelle saattaa olla todella miellyttävä kokemus.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.