IRC-Galleria

Soveltuvuuskokeen tuloksetTorstai 20.09.2007 15:48

Sosiaalisia taitoja: kykyä vuorovaikutukseen ja itsensä ilmaisemiseen sekä kykyä eläytyä toisten ihmisten asemaan


Olet hyvin luottavainen toisia ihmisiä kohtaan ja sinua on helppo lähestyä. Tunteiden tasapainoisuutesi on vahvaa ja pystyt ylläpitämään psyykkistä toimintakykyäsi erilaisissa painetilanteissa. Olet keskimääräisen ihmisläheiseen työhön suhtautunut, joka tarkoittaa, että sinulle olisi ihanteellista, mikäli työstä noin puolet olisi vuorovaikutteista ja noin puolet vastaavasti asioiden hoitamista tms. Sosiaalinen rohkeutesi on riittävää tavanomaista papintyötä ajatellen samoin halusi vaikuttaa, hallitsevuutesi on riittävää. Ne ovat tyypillisiä esimies- ja asiantuntijaominaisuuksia: sosiaalinen rohkeus liittyy mm. aktiivisuuteen vuorovaikutustilanteissa ja hallitsevuus on tilanteissa helppoutta ottaa ohjat käsiin, johtaa sekä edetä vaativissakin sosiaalisissa tilanteissa tavoitteellisesti. Etenkin esimiestyötä ajatellen hyötyisit kuitenkin molempien vahvistamisesta edelleen. Tunteiden kuuntelusi on vahvaa ja sinun on helppo eläytyä toisten ihmisten asemaan. Tunteiden kuuntelu liittyy empatiakykyyn ja itsereflektioon. Olet kohtalaisen tiimihenkinen ja yhdistyneenä tunteiden kuunteluun näet yhteishengen ja ilmapiirin keskimääräistä merkityksellisempänä. Olet tunnelmiltasi melko vilkas, johon liittyvät tunteiden kuuntelun lisäksi kohtalainen eloisuus, kohtalaisen vähäinen pyrkimys itsekontrolliin sekä myös keskimääräinen kärsimättömyys, nopeatempoisuus. Olet esiintyjänä ja ryhmänvetäjänä mukaansatempaava ja yhteishenkeä rakentava. Olet melko toiminnallinen ja haluat saada aikaan näkyvää tulosta.



Työn hallintaan ja kehittämiseen liittyviä taitoja


Toimintatavoiltasi olet kohtalaisen tunnollinen, sääntöihin sitoutuva.Tuot esille perfektionismin vastakohtaa ja olet toiminnassasi sikäli joustava, että osaat priorisoida ja asettaa laatutavoitteita resurssit huomioiden. Tunnollisuutesi ei ole niin korostunutta, että se kaventaisi toimintakykyäsi vaan kykenet tekemään myös tilannekohtaista harkintaa vaikkakin osittain haluat strukturoidut ja organisoidut puitteet työllesi.
Ajattelu- ja toimintastrategioissasi pyrit realismiin ja ne sisältävät sekä optimistiseen että pessimistiseen ajateeluun tyypillisiä sisältöjä. Suoritustilanteissa sinulle on tyypillistä etukäteen jännittää suoriutumistasi. Tehtävään suuntautuneisuutesi on alan vertailussa heikompaa ja sinulle on tyypillistä ikäänkuin heittäytyä tilanteeseen ilman valmistautumista. Haasteiden vaikeutuessa joudut kehittämään tehtävään suuntautuneisuuttasi itsesi psyykkaamisen sekä etukäteen valmistautumisen kautta. Ajattelutaitoihin ja oppimiskykyyn liittyviltä kognitiivisiltä taidoiltasi olet vahva. Keskityt ammatillisessa ajattelussa käytännönläheisiin sisältöihin, mutta hahmotat myös laajoja kokonaisuuksia sujuvasti. Nämä ajattelutaitoihin liittyvät tekijät tukevat menestymistäsi hyvin monenlaisissa ja vaativissakin papintöissä. Ne mahdollistavat myös, että läpivientikykysi on melko hyvä, vaikka et tilanteisiin etukäteen juuri valmistaudukaan.



Yksilölliset kehittämisalueet ja mahdollisuudet


Olet parhaimmillasi kohtalaisen tiimihenkisessä toimintakulttuurissa, jossa yhdistyy käytännönläheisyys, ihmisläheisyys ja mahdollisesti sisällön tuottamiseen liittyvät tekijät. Käyttäytymisesi on hyvin ennakoitavaa ja toimintasi herättää monella tapaa luottamusta. Työssämenestymisennusteesi vaativassa papintyössä vahvistuisi mikäli saisit vahvistettua sosiaalista rohkeutta ja haluasi vaikuttaa. Tehtävään suuntautuneisuuden vahvistaminen etenkin suoritustilanteisiin liittyen nousee sinulla myös kehitystehtäväksi haasteiden vaikeutuessa ja lisääntyessä. Näissä kehitystehtävissä onnistuminen lisäisi läpivientikykyäsi ja helppouttaisi toimimista erilaisten ihmisten kanssa vaativissakin asiantuntijan ja esimiehen tehtävissä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.