IRC-Galleria

Chukira

Chukira

Opetellaan alusta aloittamaan, opetellaan anteeksi antamaan Ei revitä vanhoja haavoja, ei käännetä veistä haavassa On aika kääntÃ...

Mikä risoo...Torstai 23.02.2012 17:52

No heipä hei sinä yksinäinen sielu joka eksyit bittiavaruuden saloissa lukemaan toisen yksinäisen sielun jorinoita. Jospa nyt lähdettäisiin liikkeelle vaikkapa siitä mikä useasti saa meikäläisen verenpaineen huippulukemiin, elikkäs uskonnot. Kaikki jotka minut vähänkin paremmin tuntee, tietävät myös että olen kohtuu vahva ateisti. Jo aluksi haluan ilmaista että en siis vihaa uskontoja tai jumalaa, enkä myöskään halua kärkkäästi kieltää tämän kyseisen objektin olemassaoloa. Kylmä fakta vain on että itseltäni puuttuu usko mihinkään suurempaan voimaan tai olentoon
Useasti olen ymmärtämättömiltä ihmisiltä saanut kuulla että tämä johtuu kasvatuksesta, asioiden ymmärtämättömyydestä tai sieluttomasta elämästä.
Kasvatuksen asiaan kantani on että olen kristitystä perheestä ja olen saanut kristillisen kasvatuksen ja käynyt rippikoulut sun muut, lisäksi perhepiirini sekä tuttaviini että ystäviini kuuluu hyvin monen uskontokunnan jäseniä joista esimerkkinä Jehovan Todistajat ovat yrittäneet kärkkäästi saada meikäläistä kääntymään. Ja myös melkein aina nämä käännytyskeskustelut ovat johtaneet sellaiseen pieneen ongelmaan että aikani spekuloituani ja kritisoituani on kyseinen käännyttäjä menettänyt hermonsa ja päättänyt keskustelun repliikkin " Ei sinun kanssa voi keskustella järkevästi, olet toivoton." or something like that.
No palatakseni vielä siihen että en ymmärrä asioita. Varmastikkin pitää paikkansa mutta uskoisin että parhainkin teologi ei myöskään tiedä näiden asioiden vastauksia sillä tasolla että ne oikeasti olisivat perusteltuja ja faktoja. Siksi toisekseen useasti ihmiset jotka ovat minulle sanoneet että en ymmärrä asioita ovat tieneet järkyttävän paljon vähemmän kyseisistä asioista. Tästä voin kiittää luonteessani uteliaisuutta ja tiedonhalua uskontoja kohtaan. Moni suomalainen on lukenut Raamatun, niin minäkin ja useamman kerran. Mutta kuinka moni näistä suomalaisista jotka pilkkaavat esim. muslimiväestöä on tarttunut Koraaniin (pakko myöntää että käännettyyn versioon, alkuperäinen ei oikein viel sisäisty :D ) tietääkseen minkälainen arvomaailma siellä rullaa. Ja voisin melkein vaikka vannoa et arkipäivän kristityt käyttäytyisivät täysin samoin kuin vaikka äärimuslimit mikäli Raamattua alettaisiin opettamaan samalla tavalla kuin Koraania opetetaan.
Sieluttomasta elämästä on huono kommentoida, koska pyrin jokapäiväsessä elämässä arvostamaan kanssaihmistä, en pyri tietoisesti rikkomaan lakia vastaan saatika aiheuttamaan pahaa kenellekkään. Okei, en kuulu tällä hetkellä mihinkään uskonnolliseen järjestöön ja olen edelleen sitä mieltä että eroaminen järjestöstä johon minut on ilman omaa suostumustani ja ymmärrystäni liitetty ja jonka oppeja en ole koskaan tunnustanut jonka vuoksi en näe tarvetta rahoittaa sen toimintaa oli summa sitten kuinka pieni tahansa, on ollut elämäni parhain teko. Eettisiin ohjenuoriin olen aina sanonut että psyykkinen kuntoni mahdollistaa eettisen toiminnan ilman raamattua ja ilman kirkkoa, en juurikaan usko että kyseisillä tahoilla on ollut juurikaan vaikutusta siihen miten käyttäydyn tuolla ulkona muita ihmisiä kohtaan.
Nyt sain purettua taas mieltäni pikkaisen, katsotaan millon seuraava kerta tulee ja mistä aiheesta.. :D

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.