IRC-Galleria

Delite

Delite

mit vit! Vahanko taa on muuttunut, sattumalta muistin salasanani tanne muutaman v jalkeen.

Flunssa iskiLauantai 07.01.2006 14:24

Oon nyt teurastamolla töissä. Kohtaan menneisyyteni hirviön, lihan. ei se sen kummallisempi juttu olekaan. Voin sitä koskettaa, ja haiseekin jännälle, kuin metallinen ja suolainen tuoksu. Kalvot kiiltelevät helmiäisenä. Ei sitä tee mieli syödä vaikka sitä käsitteleekin. Aika kiihkoton suhtautuminen joten henkisesti olen kehittynyt teinivuosista.

Töissä on paljon ulkomaalaisia; maoreja, samoalaisia, etelä-afrikkalaisia, afganistanilaisia. Ja yleisesti myös tummaihoisia, aasialaisia ja islamilaisia. Itseasiassa kaikki liha teurastetaan halal-tekniikalla islamilaisten toimesta. Näin se sopii koko maailman markkinoille.

Töitä on siellä kymmeniä erilaisia, insinööreistä teurastajiin. Bonerin asu on kaikista mielenkiintoisin. Kuin keskiajan ritari sovellettuna nykyaikaan: pikku levyistä haarniska, lenkkihaarniskahihat ja hanskat, vyöllä veitsiä ja tikarimaisia teroittimia, lihakoukkuja jne. Jalassa kumisaappaat ja päässä kypärä. Mutta ulkoasu on ritarimainen, vaatteetkin valkeat ja veriroiskeissa. Isoja miehiä, ja varsinkin eksoottisen näköisiä kun bonereina on näitä ulkomaalaisia. Katselen niiden touhuja työpisteeltäni mielelläni. Sellaisesta kun saisi kuvan. Ritarit touhuavat veitset heiluen vaaleanpunertavakellertävien raadonneljännesten kimpussa jotka koukuissa roikkuen liikkuvat hiljakseen eteenpäin. Ketjun lopussa on jäljellä enää jalan luu.

Koko matka neljännesruhosta pakatuksi kaupan laatikkoon kestää vain 15 minuuttia. Slaughter floorin touhuista en edes tiedä kun olen itse boning roomissa. Haluaisin nähdä myös teurastuksen ja kaikki seuraavatkin vaiheet. Päivässä kuuleman mukaan jopa 400 lehmää käsitellään. Lihat matkaavat sitten Australian lisäksi Japaniin, Koreaan ja Yhdysvaltoihin.

Käytän itse töissä tyhjiöpussituslaitetta, tuhansia kiloja lihaa kulkee päivittäin käsieni kautta. Tänään jätin sormet väliin kun koetin olla turhan vikkelä, sain katua. Onneksi ei pahemmin käynyt kuin että turposivat ja ovat kipeitä.

Työpäivät ovat raskaita ja kiireisiä,päivän pituus on 11tuntia taukoineen. Työskentely tapahtuu kuudessa lämpöasteessa, joten flunssakin iski päälle. Huomenna vielä töistä ja sitten maanantai vapaata asioille. tiistaina taas takaisin. Tänään kaipasin suomalaista saunaa ensi kerran matkani aikana. Toisaalta kylmässä on mukavampi työskennellä kuin ulkona kuumassa.

Nyt katsomaan tripping the riftin kakkoskautta, ja sitten unille. Huomenna herätys taas kolmelta yöllä..

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.