IRC-Galleria

ErQ

ErQ

Hey baby, give me a chance to show you I'm a good guy.

Selaa blogimerkintöjä

KoivutMaanantai 21.05.2012 22:37

Sanonta "urpona uudella vastalla" kuvaa sitä, että wanhan kansan mukaan Urpon päivään mennessä koivuun on puhjennut niin hyvin lehti, että oksista voi tehdä tuoreen saunavihdan.

Ettäs tiedätte.

Koivu on Suomen luonnon yleisimpiä (ellei jopa yleisin) puulaji, ja se saattoi olla myös ensimmäinen jääkauden jälkeen Suomen maalle levinnyt puulaji - koivuhan on tehokas siementäjä ja siten leviää hyvinkin pitkiä matkoja tehokkaasti. Wanha suomalainen juhannusperinne on ollut tökätä pihalle kuistin eteen maahan noin kaksimetrisiä koivuja "juhannuskoivuiksi".

Ettäs tiedätte.

Nykyisin koivun lisäksi Suomessa pärjäävät ilmaston lämpenemisen myötä myös monet muut lehtipuut, kuten vaahterat, seetrit, jalavat.

Ettäs tiedätte.

Koivu on inhokkikasvini. Ettäs tiedätte. Vaikka monet muutkin puulajit pärjäisivät ilmaston lämpenemisen myötä Suomessa entistä paremmin, käytetään esimerkiksi kaupunkisuunnittelussa edelleen valtavan paljon koivua. Miksi ihmeessä? Koivu roskaa valtavasti niin kesällä siitepölyn ja putoilevien urpien myötä, ja myöhemmin loppukesästä toisena roska-aaltona tulevat joka paikkaan leviävät siemenet. Lisäksi koivun voimakkaista siitepölyistä kärsivät keväisin valtavat määrät allergikkoja ja astmaatikkoja.

Joten tee palvelus meille kaikille. Jos pihallasi nököttää kaunis valkorunkoinen puu, ota hyvä ihminen kirves käteen ja TEE SE MIKÄ MIEHEN (tai naisen) ON TEHTÄVÄ!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.