IRC-Galleria

masennus-jakeitaLauantai 06.05.2006 13:43

Makk 3:47:44-53
rukoillakseen ja pyytääkseen armoa ja laupeutta...Juhlan riemu oli viety pois Jaakobista, huilu ja kannel olivat vaienneet...ja sinä päivänä he paastosivat ja pukeutuivat säkkikankaaseen, tuhkaa päänsä päällä, ja he repäisivät vaatteensa rikki....Onhan Sinun pyhäkkösi poljettu maahan ja häpäisty, ja Sinun pappisi ovat surun ja nöyryytyksen alaisina... Miten me voisimme kestää heidän edessään, jos Sinä et auta meitä?”

Joon 3:5-9 Niin Niiniven miehet uskoivat Jumalaan, kuuluttivat paaston ja pukeutuivat säkkeihin, niin suuret kuin pienet...Ja kun tieto tästä tuli Niiniven kuninkaalle, nousi hän valtaistuimeltaan, riisui yltään viittansa, verhoutui säkkiin ja istui tuhkaan.

Est 4:14 Kun Mordokai sai tietää kaiken, mitä oli tapahtunut, repäisi Mordokai vaatteensa, pukeutui säkkiin ja tuhkaan ja meni keskelle kaupunkia ja huuteli kovia ja katkeria valitushuutoja Jokaisessa maakunnassa, joka paikassa, mihin kuninkaan käsky ja hänen lakinsa tuli, syntyi juutalaisten keskuudessa suuri suru: paastottiin, itkettiin ja valitettiin — monet levittivät allensa säkin ja tuhkaa. Kun Esterin palvelijattaret ja hänen hoviherransa tulivat ja kertoivat hänelle tämän, joutui kuningatar suureen tuskaan, ja hän lähetti vaatteita, että Mordokai puettaisiin niihin ja että hän riisuisi säkin yltään, mutta hän ei ottanut niitä vastaan.

Ylis 69:12 11-12 Minä, minun sieluni itki ja paastosi, mutta siitä koitui minulle vain herjausta.
Minä pukeuduin säkkipukuun, mutta tulin sananparreksi heidän suussaan.

2Kun 19:1 Kun kuningas Hiskia sen kuuli, repäisi hän vaatteensa, pukeutui säkkiin ja meni Luojan temppeliin.

Jes 22:12 Ja sinä päivänä Herra, Taivaan Sotajoukkojen Luoja, kutsui itkuun ja valitukseen, pään paljaaksi ajamaan ja säkkiin vyöttäytymään.

Jer 6:26 Tytär, minun kansani! Kääriydy säkkiin, vieriskele tuhassa — pidä itkiäiset, niin kuin ainokaista poikaa itketään, katkerat valittajaiset, sillä äkkiarvaamatta käy kimppuumme hävittäjä.

Joel 1:8 Valita niin kuin neitsyt, joka on vyöttäytynyt säkkiin nuoruutensa sulhasen vuoksi.

Joel 1:13 Vyöttäytykää säkkiin, pitäkää valittajaiset, te papit — valittakaa, te jotka toimitatte palvelusta alttarilla. Käykää sisälle, viettäkää yö säkkeihin puettuina, te jotka toimitatte minun Jumalani palvelusta.

2Sam 1:12 Ja he pitivät valittajaisia ja itkivät ja paastosivat iltaan asti Saulin ja hänen poikansa Joonatanin vuoksi ja Luojan kansan vuoksi ja Israelin heimon vuoksi, koska he olivat kaatuneet miekkaan.

5Ms 26:14 Minä en syönyt siitä mitään silloin, kun minulla oli suru, enkä vienyt siitä mitään pois silloin, kun olin saastunut, enkä antanut siitä mitään vainajalle. Olen kuullut Luojan, minun Jumalani, ääntä — olen tehnyt aivan niin, kuin olet minun käskenyt tehdä.

1Sam 1:7-15. .. ja hän itki eikä syönyt mitään... nousi Hanna ja rukoili Luojaa mieli surullisena, itki katkerasti..sillä Hanna puhui sydämessänsä ja ainoastaan hänen huulensa liikkuivat, mutta ääntä häneltä ei kuulunut — ... Mutta Hanna vastasi ja sanoi: ”Ei, herrani, minä olen surun raskauttama vaimo — viiniä ja väkijuomaa en ole juonut, vaan minä vuodatin sydämeni Luojan eteen.

Ruut 1:20 Mutta hän vastasi heille: ”Älkää kutsuko minua Noomiksi, kutsukaa minua Maaraksi, sillä Kaikkivaltias on antanut minulle paljon katkeraa surua.

Job 10:1 ”Minun sieluni on kyllästynyt elämään — minä päästän valitukseni valloilleen ja puhun sieluni surussa,

Srn 1:18 Sillä missä on paljon viisautta, siinä on paljon surua — ja joka tietoa lisää, se tuskaa lisää.Seppo Paldanius - raamattutunti "paasto":
http://www.netmission.fi/index.php?id=535

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.