IRC-Galleria

- - -- - - -- - -- - - -- - - -- - - -- - - -- - - -- - - -- - - - -- - - -
2 Kun 13:18-19. Sitten hän sanoi: "Ota nuolet". Ja kun hän oli ne ottanut,
sanoi hän Israelin kuninkaalle: "Lyö maahan". Niin hän löi kolme kertaa ja
lakkasi sitten. Mutta Jumalan mies vihastui häneen ja sanoi: "Sinun olisi
pitänyt lyödä VIISI tai KUUSI KERTAA: silloin olisit voittanut aramilaiset perin-
pohjin. Mutta nyt olet voittava aramilaiset ainoastaan KOLME KERTAA."
- - -- - - -- - -- - - -- - - -- - - -- - - -- - - -- - - -- - - - -- - - -

Ja ajatus joka nousi mieleeni, oli se että meidän pitää olla hellittämättömiä! Tehdä asia Jumalan mielen mukaan, ei oman lihan. Huutaa Herran puoleen niin monta kertaa että Hän vastaa! Ei sen verran, kuin uskallamme tai mitä ajattelemme olevan soveliasta inhimilliseltä kannalta. Vaan sen verran ja niin kauan aikaa, kunnes tarpeemme tulee täytetyiksi ylhäältä ja vastaus tulee Jumalalta. Koska kuningas ei lyönyt nuolia tarpeeksi kiivoissaan ja montaa kappaletta, niin hän ei saanut täydellistä voittoa, vaan osittaisin. Hän lienee teki sen puolisydämisesti, ajatellen olevansa typerys. Joka tapauksessa vaikka olisimme omasta järjestä ihan höhliä tms... niin on toteltava kuitenkin Herraa ja Pyhää Henkeä. Jos sydämessä on lasti, niin mitä sitä järjellä silittelemään ja manipuloimaan oireettomaksi, ei muuta kuin huutoa Herran puoleen.

Tavoittele Häntä itseään ja Hänen käsiään ja äläkä luovuta. Vaikka koet Hengen läsnäoloa, se on vain sitä varten, että se auttaa sinut suurempaan Jumalan läsnäoloon sisälle. Vaikka seitsemän kertaa olet luovuttamassa siinä hetkessä, päätä jatkaa perille asti. Tee se vaikka seitsemän kertaa seitsemästi päivässä ja seitsemänä päivänä viikossa. Kun rukoilet, luotaa aina syvemmälle. Kun olet tässä missä silloin olet, kurkota vielä pidemmälle. Laita uskalluksen ankkurisi syvemmälle Jumalan tavoittelemiseen. Ponnista joka kerta pidemmälle, joka kerta keskity intensiivisemmin Jumalan tavoittelemiseen. Päätä joka kerta että saat jotain uutta itseesi, uutta ominaisuutta.

Kun olet rukousyhteydessä Jumalaan, niin anna ajatustesi muuttua rukoustilanteessa, kun olet vain hiljaa Hänen edessänsä. Anna Hänen vaikuttaa sinussa uusia ajatuksia, jotka on Hänestä. Pyri joka kerta siihen, että saat uutta Häneltä. Samalla kertaa luovutat omasta näkökulmastasi irti ja annat uuden Jumalan vision tulla sinussa työstettäväksi. Ja siinä rukoushetkessä, Pyhän Hengen läsnäolossa, voit omaksua sitä asiaa, minkä Jumala antaa sinulle. Älä silloin keskeytä ateriaasi, vaan omaksu se kunnolla, niin että rukouksesi jälkeen olet kylläinen ja laitat sen uuden oppimasi näkökulman käytäntöön.

Kun olet rukoilemassa, älä anna nälkäisten ajatustesi tulla mieleesi, niin että menet jääkaapille; että annat mieleesi tulla uutislähetyksen, ja avaan television ja kuuntelet sitä; että kesken rukousta alat vastailla puhelimeen ja tai alat puhumaan hölynpölyä; tai alat kyhätä ostoslistaa; että kesken rukousta annat minkään levottoman maallisen ja itsekkään ajtuksen tulla sinun ja Jumalan väliin. Laita kaikki se pois, mikä kiusaa sinun mieltäsi rukouksessasi. Syö ensin, tee ja toimita asiasi, ja ole sitten kunnolla ja kokonaisvaltaisesti Herrasi edessä, äläkä ole vain osittain.

Ajattele rukousta tällä tavalla; voit sulkea silmäsi, istua mukavasti sohvalle, laittaa tyynyt pöydän päälle ja nilkat siihen mukavasti asettaa päälle. Sitten suljet silmäsi, kumarrat pääsi alas, tai nojaat pääsi niskanojaa vasten. Ja olet vain ihan ajatuksissasi rukouksessa. Oikeastaan lakkaat ajattelemasta, annat vaan sydämesi ajatella. Niinpä et työskentele ajatuksilla, vaan sydän nostaa ajatuksiisi sinun tunteita ja sydämen ajatuksia, jotka Pyhässä Hengessä nousee esiiin. Sitten kun ajatuksesi on lakanneet työskentelemästä omia päätelmiään, avaat sydämen akkunat selälleen Jumalan puoleen jota rakastat ja kaipaat todella, ja koko sydämestäsi ja mielestäsi, ja ruumiistasi huokaiset Hänelle, Hänen nimeään... Niin kauan kutsut Häntä nimeltään, että Hän täyttää sinut. Tai kutsut Häntä ihan vain rakkaaksi, ja tiedät että Hän on Jeesus, Hän on Pyhä Henki, Taivaan Isä, Luoja, Jumala.

Ei se ole tavatonta! Ei ole! Jos olet rakastunut johonkin ihmiseen, niin kuiskaat vain hänen nimeään hänen korvaansa ja jokainen kuiskaus, vie tiedon siitä rakkaudesta ja intohimosta hänen sydämeensä syvemmälle ja syvemmälle tasolle, kunnes sinulla ja rakkaallasi on täysi ykseys sydämien tasolla. Enemmän se on mahdollista Jumalan kanssa, sillä Hän ei katso meidän ulkonäköömme, ääneemme, tuoksuumme, asentoomme. Vaan siihen sydämen laatuun meissä, joka voi kiihkeästi Häntä haluta, niin että tulemme yhdeksi Jumalan kanssa. Silloin voi ikäänkuin juoda niitä kutsuma nimiä. Kuinka paljon enemmän Jumalaan vaikuttaa janomme, Hänhän on antaja ja meidän tehtävä on olla vastaan ottajia.

Me kutsumme Häntä, me huudamme Häntä, me antaudumme Hänelle, me sulaudumme Häneen. Ei niin että meidän ajatus tai järki aikaansaisi sen, vaan koko meidän sisäinen uusi ihmisemme, joka on Pyhässä Hengessä täytetty. Kun sielumme pyrkii Jumalan tykö, välittömästi Pyhä Henki auttaa meitä siinä. Itse asiassa Pyhä Henki aina ja koko ajan vaikuttaa meissä. Mutta emme aina ole vastaan ottavia ja avoimia Hänelle. Mutta voimme todella sulkea omat ajatuksiemme kanavat ja sensijaan avata sisäiset kanavat, että sisäinen kanavamme voi olla Jumalan juoksevan virran alla.

Moni ajattelee että Pyhää Henkeä ei saa rukoilla, Hänelle ei saa sanoa mitään. Ikäänkuin Hän ei olisikaan persoona, ikäänkuin Hän olisi tyhjänpäiväinen ja kuuro. Ei niin! Pyhä Henki on avustajamme, Hän ohjaa meitä Jumalan luo. Mutta me voimme todella rakastaa Häntä ja sanoa se Hänelle. Voimme sen lausua Hänelle yhtä paljon kuin Jeesukselle tai Isälle. Me voimme huokaista ja toistaa; " Pyhä Henki tarvitsen sinua... kaipaan läsnäoloasi." Ei siinä ole mitään väärää. Pyhä Henki johtaa uskovan kaikkeen totuuteen, Hän ei eksytä meitä koskaan.

Suitsuta Jumalalle suloista uhriasi... huokaa Hänen nimeään... Pyhä, Pyhä, Pyhä....Silloin olet päässyt jo palvonnan tasolle rukouksessa. Silloin ajatuksesi on täysin asettuneet. Olet ajatuksiltasi yhtä rauhoittunut kuin kissa unessa, mutta voit hetkessä aktivoitua jonkun virikkeen kautta. Mutta älä tee sitä, vaan jatka syvemmälle ja syvemmälle Jumalan virtaan, keskity vain Taivaallisiin. Sinulla on Jeesuksen veren kautta pääsy kaikkein pyhimpään, silloin älä pelkää Jumalaa lähestyä, kun olet päässyt jo niin lähelle Häntä kuin olet.

Isän Jumalan eteen pääsee vain kuolleena, kuollut voi kohdata Jumalan. Jos aktivoit omat ajatuksesi, välittömästi, heti paikalla joudut pois siitä tilasta. Älä kokeile edes sitä, vaan anna oman itsesi pysyä hiljaa ja reagoimatta, ja ajattele vain Pyhässä Hengen nostamia asioita Jumalan valossa. Älä nosta mitään omaa Hänen eteensä, mitään epäluuloa ja kriittisyyttä. Ajattele - saat vaikka nukahtaa Hänen läsnäoloonsa. Älä käynnistä omaa prosessitehdastasi Jumalan edessä käyntiin, vaan pidä se kiinni silloin.

Pyri aina vertaamaan miehen ja naisen rakkausuhdetta sinun ja Herran rakkaussuhteeseen, ja myös niinkin; että miehen ja naisen rakkaussuhteen malli on otettavissa Herran ja sinun suhteesta. Ajattele rukouksessa kestävyyttä siten että, puolisot rakastelevat keskenään keskeytyksettä. Jos seurustelet Jumalan kanssa rukouksessa, yhteys on toimivaa vasta kun siinä ei ole keskeytyksiä ja mitään häiriöitä. Jos puoliso rakastellessa ajattelee jotakin muuta asiaa, hän ei ole silloin läsnä ja hän loukkaa silloin toista. Jos sinä et ole läsnä rukouksessa ja alat ajattelemaan sitä ja tätä, sinä murehdutat Pyhän Hengen, joka niin kovasti on nähnyt vaivaa saattaakseen sinut Jumalan aaltopituudelle.

Kun vertaamme asioita tällä tavalla, niin asiat on helpompi käsittää. On helpompi käsittää toisen loukkaus, murhe, intohimo, sitoutuminen, luottamus, kärsivällisyys ja rakkaus muunmuuassa. Jos me emme vertaa asioita, jonkun todellisuuden valossa, me näemme ja omaksumme vain osittain asioita, sen tähden että puuttuu visio, joka on käsityksellemme valaiseva. Jeesus aina puhui vertauksin. Ja meidän suhde Jumalaan on myös verrattavissa vertauskuvalliseti pariskunnan intiimiin suhteeseen, ja se toimii. Jos haluat tiiviin ja läheisen intohimoisen Jumalasuhteen omistaa, niiin ajattele sitä sillä tavalla, kuinka mahdollisimman intiimiä voi puolisoiden välillä olla, mahdollisimman kuuman ensirakkauden vaiheessa.

Jos siis haluat parisuhteen toimivan, niin siihen taas tarvitset vision ihmisen ja Jumalan välisestä rakkaudesta. Ei niin, että puolisoiden rakkauden malli tulee maailmasta ja mediasta, vaan ylhäältä. Jos elät sinkkuna, niin älä vaivaa enää itseäsi maallisella intiimillä unelmalla, vaan keskity panostamaan sinun ja Jeesuksen rakkaussuhteeseen sataprosenttisella painolla. Se hyödyttää sinua sitten kun joskus saatat mennä naimisiin, koska olet silloin saanut ylhäältä uuden sisäisen ilmestyksen rakkaudesta ja todellisesta suhteesta, ja siihen keskittymisestä sekä sitoutumisesta. Mutta jos katoavaa pidät esikuvana, niin sellainen myös saa koko suhteesi katoamaan ja kuihtumaan. Vaan sen sijaan aito ja pysyvä rakkaus tulee ainoastaan ylhäältä Jumalalta, ei ihmisestä ja maailmasta ja se kestää.

-- --- -- - -- - -- - -- --- -- ---- - - --- -- -- -- -- ---- -- ---- --- --- -- - -- -- -- -- ---- -- --
RAAMATTU 2005: http://www.nettiseurakunta.net/2005
wwBible haku: http://www.wwbible.net/php/biblesearch.php3
-- --- -- - -- - -- - -- --- -- ---- - - --- -- -- -- -- ---- -- ---- --- --- -- - -- -- -- -- ---- -- --

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.