IRC-Galleria

Helmi-seta

Helmi-seta

..Ilman kezälomaa... :((

lehmiä.....Sunnuntai 18.02.2007 12:49

Lehmän kohtalo eri poliittisissa järjestelmissä

Miten polittiset järjestelmät eroavat toisistaan? Poliittisten järjestelmien erot ovat usein abstraktisuutensa vuoksi vaikea hahmottaa. Seuraava luettelo voi auttaa olennaisten erojen havaitsemisessa.


Feodalismi:
Omistat lehmän. Feodaaliherra ottaa korvauksetta osan maidostasi.

Puhdas sosialismi:
Omistat kaksi lehmää. Hallitus pakkolunastaa ne molemmat ja sijoittaa samaan naveettaan muiden lehmien kanssa. Sinun pitää huolehtia kaikista lehmistä. Hallitus antaa sinulle maitoa tarpeesi mukaan.

Byrokraattinen sosialismi:
Omistat kaksi lehmää. Hallitus pakkolunastaaa ne molemmat ja sijoittaa ne samaan naveettaan kaikkien muiden lehmien kanssa. Niistä huolehtii entinen kanankasvattaja. Sinun pitää huolehtia niistä kanoista, jotka otettiin entiseltä kanankasvattajalta. Hallitus antaa sinulle niin paljon maitoa ja kananmunia, kuin hallituksn säännökset määräävät sinun tarvitsevan.

Fasismi:
Omistat kaksi lehmää. Hallitus pakkolunastaa ne molemmat, palkkaa sinut huolehtimaan niistä, ja myy sinulle niiden tuottaman maidon palkkaasi suurempaan hintaan.

Puhdas kommunismi:
Omistat kaksi lehmää. Naapurisi auttaa sinua huolehtimaan niistä ja jaatte maidon kaikki yhdessä, jolloin kukaan ei saaa tarpeeksi maitoa.

Neuvostoliittolainen kommunismi:
Omistat kaksi lehmää. Joudut huolehtimaan niistä molemmista, mutta hallitus pakkolunastaa kaiken maidon.

Kamputselainen kommunismi:
Omistat kaksi lehmää. Hallitus pakkolunastaa ne molemmat ja ampuu sinut.

Diktatuuri:
Omistat kaksi lehmää. Hallitus pakkolunastaa ne molemmat. Sinä joudut asepalvelukseen.

Suora demokratia:
Omistat kaksi lehmää. Naapurisi päättävät siitä, kuka saa maidon.

Edustuksellinen demokratia:
Omistat kaksi lehmää. Naapurisi päättävät siitä, kuka saa päättää siitä, kuka saa maidon.

Byrokratia:
Omistat kaksi lehmää. Ensin hallitus säännöstelee, mitä voit syöttää niille ja milloin niitä voi lypsää. Sitten se maksaa sinulle siitä, että et lypsä niitä. Sitten hallitus pakkolunastaa lehmistä toisen ja teurastaa sen, lypsää toisen ja kaataa maidon viemäriin. Tämän jälkeen hallitus vaatii sinua täyttämään viitenätoista kappaleena "Puuttuvan maidon selvityslomakkeen".

Anarkia:
Omistat kaksi lehmää. Joko myyt lehmät markkinoilla reiluun hintaan tai sitten naapurisi yrittävät ottaa lehmäsi ja ampua sinut.

Libertariaaninen anarkokapitalismi:
Omistat kaksi lehmää. Myyt toisen ja ostat härän, mutta saatkin huijarilta impotentin sonnin. Et mahda mitään, koska hallitus ei suojele sinua.

Euroopan unioni:
Omistat kaksi lehmää. Unioni maksaa sinulle ensin surkean seudun lisää siitä, että et tee lehmillesi mitään ja sitten siitä, että teurastat lehmäsi - eli lopetat elinkeinosi. Tämän jälkeen ammut itsesi.

Islam:
Omistat kaksi lehmää. Jos olet nainen talibanliike pakkolunastaa molemmat lehmät ja pakottaa sinut käyttämään huntua. Jos olet mies, talibanliike pakkolunastaa toisen lehmän islamilaisen vallankumouksen käyttöön ja pakottaa sinut kasvattamaan parran.

Surrealismi:
Omistat kaksi kirahvia. Hallitus vaatii sinua ottamaan harmonikkatunteja.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.