IRC-Galleria

Hermanni

Hermanni

Maximillian Dragonheart Koistinen

Feministien logiikka.Sunnuntai 22.04.2007 21:54

http://www.feministinenaloite.org/

"Johtotehtäviin tulee valita tasaisesti naisia ja miehiä"

Omasta mielestäni johtotehtäviin tulisi valita tasaisesti _hyviä johtajia_, sukupuoleen katsomatta, ehkä Hermanni-raukalta jää taas ilmeisesti joku suuri feministisen logiikan punainen lanka löytämättä.

Tasa-arvokeskustelussa usein puhutaan siitä, miten huippuosaajista (tiedemiehet, suuret johtajat, poliitikot ym.) enemmistö on miehiä, ja että tämä on vain miehisen yhteiskunnan vika. Tieteen ja monen taidon saralla statukseen vaikuttaa suuresti älykkyys joka johtaa osaamiseen. Tässä tulee naisten ja miesten ero; keskimäärin miehet ja naiset ovat suurinpiirtein yhtä älykkäitä, pieniä heittoja toki eri osa-alueissa mutta ei anneta sen häiritä. ERO tulee siinä millä hajonnalla älykkyys kumpaisessakin sukupuolessa esiintyy. Miesten älykkyydessä hajonta on huomattavasti suurempaa, eli löytyy huomattavasti enemmän niitä huippuälykkäitä ja toisaalta huipputyhmiä. Naisilla taas hajonta on pienempää, eli porukka on älyllisesti tasapaksumpaa, jos asian voi näin ilmaista.

Tämä johtaa taas siihen, että tietynlaista älykkyyttä vaativien alojen huippuosaajiksi ihan tilastollisestikin päätyy enemmän miehiä kun naisia, ilman kenenkään syrjintää ja ilman että kumpikaan sukupuoli olisi mitenkään toista tyhmempi tai älykkäämpi keskimäärin.

Lisää raudanlujia vaatimuksia feministeiltä:

"Ihmisillä tulee olla mahdollisuus valita oma elämänpolku vapaana sukupuoleen liittyvistä rajoitteista"

Ihan kauniille ympäripyöreälle femmariretoriikalle kuulostaa. Joidenkin femististisviritteissävytteisten naisten on vaan hieman hankala ymmärtää että jotkut ns.elämänpolut saavat naisellisen tai miehellisen leiman ihan vaan siksi että jompikumpi sukupuoli nyt vaan TYKKÄÄ kulkea enemmän sitä. Ei Suomessa kukaan oikeasti rajoita naisten pääsyä rakennus- tai metallialalle, päinvastoin. Sattuu vaan olemaan niin että ne naiset tykkää siitä alastä vähemmän kun miehet. Naisten esineellistäminen on toinen mistä on helppo syyttää miehiä, mutta esimerkiksi jos tätä ihqa galtzuammekin selaa niin 5min tutkimusmatkalla tajuaa että kyllä monet naiset tykkää ihan itse itseään esineellistää :) Äkkisiltään tuntuu hieman oravanpyörämenolle lähteä etsimään toisesta sukupuolesta syyllistä siihen: Naiset esineellistää itseään koska miehet tykkää siitä, naiset tykkää siitä, että miehet tykkää siitä, miehet tykkää siitä, että naiset tykkää siitä, että miehet tykkää siitä...

Jos tässä oikeuden eteen syyllistä halutaan niin jouduttaisiin poistattamaan ehkä pari kiloa libidoa maailmasta.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.